Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Konfiguracja kompa
Najelpiej bezapelacjnie spisuje sie GF8800 i mazna by sie pokusic aby kupic wersje GTS z 320MB pamieci jesdnak to jest taki polsrodek - GTX to juz full wypas.
Hahaha za 1700 zł to ja mam całwego mojego kompa, to żaden problem kupić karte za 2 tysiace i szaleć na ArmA, ale wyczynem jest znaleźćkomputer nieco tańszy, ktory bedzie sie spisywał dobrze. R1950XT kosztuje 660 zł i to jest cena, którą moge jeszcze przeboleć, ale każda inna - większa - jest niedopuszczalna, przynajmniej narazie
.
Tak więc która karta będzie lepszym rozwiązaniem? R1950Pro czy R1950XT, biorąc pod uwagę tez cene

Tak więc która karta będzie lepszym rozwiązaniem? R1950Pro czy R1950XT, biorąc pod uwagę tez cene

-
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
- ID gracza: 0
no i wydac prawie 10k za caloscForrestal pisze:Zawsze warto wzias wydajniejsza czyli XT - zapasu nigdy nie zaszkodzi miec

poważnie, to teraz wiem dlaczego wiekszosc zaczyna kupowac xbocy i inne tego typu.
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Ja mam XT i gra się na prawdę komfortowo, szczególnie po patchu 1.08
Polecam! (szkoda tylko, że kilka miechów temu kosztowała 300zł więcej
)

-
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
- ID gracza: 0
teraz z tego co widziałem (przynajmniej u mnie) to najtańszy model to 1.900zł. Nie powiem ze bym nie chciał ale przy obecnej konfiguracji mogę sobie pozwolić tylko na GTS (z całym kompem wychodzi mi coś koło 3.600zł czyli już ponad moje środki finansowe 

Panowie, Wy tu tak narzekacie na te Tracery obudowy, a tu dostałem to przed chwilą i jest cycuś glancuś. No, może jedynie gdyby nie te zadrapania na obudowie, troszke pęknięty wyświetlacz LCD, dwie urwane śrobki mocujące obudowę z tyłu i brakująca "zasłonka" pod przyszłe DVD, to by było wogóle wszystko elegancko. A tak to jest bardzo dobrze.
A teraz serio. Obudowe mam i jest całkiem ładna, nie bede jej zmieniał
Dzisiaj chce zamówić kolejne dwie części, mianowicie płytę główną (Abit KN9) i procesor (AMD Athlon 64 X2 6000+). Ale jest jeden problem... nie moge nigdzie znaleźć procesora na jądrze Brisbane. Mógłby mi ktoś dać linka do tego, bo spędziłem ze 2 godziny na szukaniu i nic z tego... albo ja nie umie szukac w necie takich informacji, albo tego poprostu nie ma... Z góry dzieki za pomoc.
A teraz serio. Obudowe mam i jest całkiem ładna, nie bede jej zmieniał

Dzisiaj chce zamówić kolejne dwie części, mianowicie płytę główną (Abit KN9) i procesor (AMD Athlon 64 X2 6000+). Ale jest jeden problem... nie moge nigdzie znaleźć procesora na jądrze Brisbane. Mógłby mi ktoś dać linka do tego, bo spędziłem ze 2 godziny na szukaniu i nic z tego... albo ja nie umie szukac w necie takich informacji, albo tego poprostu nie ma... Z góry dzieki za pomoc.

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Ale po co Ci aż 6000+ ?! Wystarczy 4000+ lub 3800+ i go spokojnie wykręcisz lepiej niż tego 6000+, zaoszczędzisz i dołożysz do czego innego (tak tak, zaraz się pewnie odezwie jerry z jego żałosnymi docinkami albo ktoś inny tak więc lepiej sobie darujcie).
A procesory na jąrdze Brisbane są robione w technologii 65nm tak więc jak taki znajdziesz to wiesz, że masz to czego szukasz.
A procesory na jąrdze Brisbane są robione w technologii 65nm tak więc jak taki znajdziesz to wiesz, że masz to czego szukasz.

Nie każdy jest tu zwolennikiem OC, jak Ty. Część woli dołożyć i kupić mocniejszego proca, więc...
... będę Ci naprawdę wdzięczny jak nie będziesz się wszędzie wcinał z radami o podkręcaniu - uszanuj zdanie innych
... będę Ci naprawdę wdzięczny jak nie będziesz się wszędzie wcinał z radami o podkręcaniu - uszanuj zdanie innych

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
No jak szastają kasą to nie ma sprawy...
BTW:
http://allegro.pl/item217483967_radeon_x1950xtx.html
Okazja jak się patrzy! Takie karciochy to po 1200-1400 zł chodzą, a tu masz w cenie takiego 8600GTS (gówno wartego przy okazji). Poczekasz 9 dni i na snajpera podbijesz do 650 zł, nawet do 700, i tak się opłaca!
BTW:
http://allegro.pl/item217483967_radeon_x1950xtx.html
Okazja jak się patrzy! Takie karciochy to po 1200-1400 zł chodzą, a tu masz w cenie takiego 8600GTS (gówno wartego przy okazji). Poczekasz 9 dni i na snajpera podbijesz do 650 zł, nawet do 700, i tak się opłaca!