Konfiguracja kompa

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Re: Konfiguracja kompa

Post autor: Radeon »

Forrestal pisze:Cuda niewidy u Ciebie Radeon wystepuja :o 50 do 80% wzrostu wydajnosci? Podkreciles proca o 100%? Karcie graficznej dodales potokow i wszystko chlodzisz woda bac co lepsze DI? O LN i kaskadzie nie wspomne ;)

Nie da sie uzyskac takiego wzrostu wydajnosci, chwilowo tak ale do tego potrzeba duzo wysilku i nie zwiekszasz wydajnosci calosci tylko poszczegolnych elementow. Rozumiem mozna na procu zyskac do tych 50% ale to zyskujesz przy wydajnosci czysto syntetycznej czy bardzo specyficznych obliczeniach arytmetycznych. Matomiast podkrecanie grafy nie daje az takich rezultatow - maksimum co mozna osiagnac te 30% FPSow wiecej. Nic ponad to.
No 50% w każdych grach. :D I o połowe skrócony czas pakowania, rozpakowania itd. Nie wiem jak to się dzieje, ale się dzieje, no co ja na to poradze? :)
Obrazek
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Nic, taki już twój kolorowy świat. :hapy
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

Nie musicie mi wierzyć, nie obchodzi mnie to.
Obrazek
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Wzrosct po OC w graniach 50% jest możliwy. Warunek jest jeden. Robisz format, instalujesz Windowsa, stery do karty i robisz OC proca/pamieci i karty. Na czystym systemie takie rezultaty to norma.
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

Przecież od dawna jestem na czystym dysku awaryjnym...
Obrazek
alepasztet
ID Steam:
Numer GG: 3854829

Post autor: alepasztet »

Forrestal pisze:Cuda niewidy u Ciebie Radeon wystepuja :o 50 do 80% wzrostu wydajnosci? Podkreciles proca o 100%? Karcie graficznej dodales potokow i wszystko chlodzisz woda bac co lepsze DI? O LN i kaskadzie nie wspomne ;)

Nie da sie uzyskac takiego wzrostu wydajnosci, chwilowo tak ale do tego potrzeba duzo wysilku i nie zwiekszasz wydajnosci calosci tylko poszczegolnych elementow. Rozumiem mozna na procu zyskac do tych 50% ale to zyskujesz przy wydajnosci czysto syntetycznej czy bardzo specyficznych obliczeniach arytmetycznych. Matomiast podkrecanie grafy nie daje az takich rezultatow - maksimum co mozna osiagnac te 30% FPSow wiecej. Nic ponad to.
Bądź.
na wyspach bergamutach podobno jest kot w butach :O :O
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

Panowie, a ta karta graficzna?
Sapphire Radeon X1950XT
Ma troche lepsze taktowanie niż R1950Pro i wiecej jednostek Pixel Shader. Jest droższa, ale jedynie 100 zł, co nie jest sumą jakąś wielką, tym bardziej, ze dostane dofinansowanie od rodziców :). Będzie se można pograć na max detalach z procesorem Athlona dwurdzeniowym AMD Athlon 64 X2 6000+ i 2 GB RAMu GoodRam PC800? Tak pytam, bo dosłownie za chwile chce składać zamówienie
Obrazek
Awatar użytkownika
HAVOC
ID Steam:

Post autor: HAVOC »

Zależy w jakiej rozdzielczości i z jakim viewdistance ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

No takie standardowe:
Rozdzielczość: 1280 x 1024
ViewDistance: 1500 m

Aha i jeszcze jedno odnośnie tej karty graficznej. Nie ma innych lepszych kart w tej cenie? Szukałem co prawda, ale ciężko mi coś znaleźć, no i czy wogóle pod ArmA taki zakup jest opłacalny, czy nie brać poprostu tańszego R1950Pro z 512 MB pamięci na pokładzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
HAVOC
ID Steam:

Post autor: HAVOC »

Trance pisze:No takie standardowe:
Rozdzielczość: 1280 x 1024
ViewDistance: 1500 m
Raczej nie powinno być problemów z max detalami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

A może starczy Ci na X1950XTX z 512 MB ramu na pokładzie? Chyba najlepszy wybór pod ArmA.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”