Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
Re: Konfiguracja kompa
Bardzo dobry wybór jesli chodzi o chłodziwo do procka, tylko głośnawy ten wentylatorek ja bym zamiast Scythe 12cm założył bym Thermaltake Silent Wheel 13cm http://www.patmedia.pl/sklep/catalog/pr ... cts_id=637 tylko zastanawia mnie czy montarz nie byłby problemowy jednak sam mam taką trzynastke i jest cicha i bardzo wydajna tylko, że nie wszędzie się mieści ale otwory pasują na 12cm. Scythe ma dość dobrą opinię o radiatorach prockowych ale wentylatory jednak ma takie sobie chyba, że ci nie zależy na ciszy. A wentylatory 12cm, które mają powyżej 19dB są słyszalne.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
FOX-PL* pisze:ja bym zamiast Scythe 12cm założył bym Thermaltake Silent Wheel 13cm http://www.patmedia.pl/sklep/catalog/pr ... cts_id=637
Buahahahaha, buahahahahaha, buahahahahaha

Chlopie co Ty wygadujesz??? Scythe to jest o klase wyzej niz Thermaltake...
Gdzie to wyczytałeś, pewnie z jakiegoś nuubkiego forum rok albo więcej wstecz hahahaha
Ktoś na płocie napisał "dupa", drugi przyszedł, pogłaskał i drzazge sobie wbił.
Może tak zerknij na parametry i wydajność obydwóch wiatraczków. Albo tak przetestuj obydwa i zobaczymy, który znich jest lepszy. A co do firmy, nie zawsze gdy pisze Scythe to musi być lepsze od innych producentów, bo jakoś to Thermaltake ma jeszcze lepsze radiatory niż Scythe, a co do wiatraczków, to konkurują ze sobą. Jeśli chcesz dowodu proszę bardzo tylko napisz, a ci udowodnie. Trza byś na topie i na czasie, a nie polegać tylko na marce.

Ktoś na płocie napisał "dupa", drugi przyszedł, pogłaskał i drzazge sobie wbił.
Może tak zerknij na parametry i wydajność obydwóch wiatraczków. Albo tak przetestuj obydwa i zobaczymy, który znich jest lepszy. A co do firmy, nie zawsze gdy pisze Scythe to musi być lepsze od innych producentów, bo jakoś to Thermaltake ma jeszcze lepsze radiatory niż Scythe, a co do wiatraczków, to konkurują ze sobą. Jeśli chcesz dowodu proszę bardzo tylko napisz, a ci udowodnie. Trza byś na topie i na czasie, a nie polegać tylko na marce.
- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Eh, napisze Ci ze mam oba te wentylatory jak i sporo innych, chyba ze 12 sztuk i miedzy innymi ten polecany przez Ciebie Silent Wheel oraz Scythe z zestawu z coolerem. Oba swego czasu mialem podloczone do regulatora obrotow Zalmana MFC1 i powiem tyle. To ze TT ma w specyfikacji glosnosc podana na poziomie 16dB a Scythe "az" 26dB to powiem Ci z czego to wynika - z tego ze TT mierzy poziom halasu z odleglosci 3 metrow a Scythe z odleglosci 1 metra.
Z swojego doswiadczenia moge powiedziec ze najbardziej oplaca sie brac wentylatory Scythe S-Flex 1200 - sa w miare przystepnej cenie i dobrze sie spisuja. Nie oplaca sie brac Noctuy za prawie 8 dyszek. Mowie to bo obecnie mam u siebie wentylatory takich marek jak Papst, Arcitc Cooling, Zaward, Scythe , Noctua, Revoltec, Fander i XThermal.
FOX-PL*, nie, nie czytam "nuubsiego" forum PcLab. Nie mam na to czasu a jak juz mam to sledze PurePC i [H].
Z swojego doswiadczenia moge powiedziec ze najbardziej oplaca sie brac wentylatory Scythe S-Flex 1200 - sa w miare przystepnej cenie i dobrze sie spisuja. Nie oplaca sie brac Noctuy za prawie 8 dyszek. Mowie to bo obecnie mam u siebie wentylatory takich marek jak Papst, Arcitc Cooling, Zaward, Scythe , Noctua, Revoltec, Fander i XThermal.
FOX-PL*, nie, nie czytam "nuubsiego" forum PcLab. Nie mam na to czasu a jak juz mam to sledze PurePC i [H].
Czy to prawda, że w drugiej połowie roku 2009 (czyli gdzies niedługo) ma wyjśc nowa generacja kart graficznych od ATI w technologii 45 nm?

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Bardzo prawdopodobne. NVidia tez przewaznie wypuszczala nowe modele pod koniec roku - przewaznie w listopadzieTrance pisze:Czy to prawda, że w drugiej połowie roku 2009 (czyli gdzies niedługo) ma wyjśc nowa generacja kart graficznych od ATI w technologii 45 nm?
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Nie, w technologii 40nm 
HD5870 i pochodne :]
Tylko że to hd5870 będzie... dwa razy szybsze niż hd4870, zresztą obczajcie sobie tą tabelkę:

no i jeszcze w porównaniu 800 SP hd4870 do.... 3200! SP u hd5870 - to będzie prawdziwe monstrum
A co do konkurencji Nvidii, to na GT300 jeszcze trochę poczekamy

HD5870 i pochodne :]
Tylko że to hd5870 będzie... dwa razy szybsze niż hd4870, zresztą obczajcie sobie tą tabelkę:
no i jeszcze w porównaniu 800 SP hd4870 do.... 3200! SP u hd5870 - to będzie prawdziwe monstrum

A co do konkurencji Nvidii, to na GT300 jeszcze trochę poczekamy

- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
@mant3z
Co do chlodzenia GPU to ten zestawik wydaje konkretny, u mnie mam problem bo oprucz samego GPU cholernie grzeje sie pamiec grafiki i dwie kosci na koncu karty od strony GPU.
Dlatego caly czas chodzi mi po glowie chlodzenie wodne z blokiem zakrywajacym GPU i pamieci i dodatkowy blok wodny po drugiej stronie. Niestety nie moge sie zdecydowac dlatego,ze bloki maja rozne rozmiary i nie wiem ktory by pasowal akurat do mnie. Ale po wakacjach zajme sie tym na serio 
Co do chlodzenia GPU to ten zestawik wydaje konkretny, u mnie mam problem bo oprucz samego GPU cholernie grzeje sie pamiec grafiki i dwie kosci na koncu karty od strony GPU.

- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
CO możecie mi powiedzieć o karcie tej: http://www.ceneo.pl/1844567
Czy jest dobra, i czy nada się do Army. TO w końcu seria 4800
Czy jest dobra, i czy nada się do Army. TO w końcu seria 4800
Mi wersja z 512MB i głośnym zalmanem chodzi bardzo przyzwoicie (demo), choc czasem mam problem z odpowiednią jakością tekstur (ale byc może to te tylko 512MB - zawsze mam 0 wolnej pamięci VRAM).
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Jak dla mnie to karta raczej ciut pod optimum, da radę ale bez szału. Za optimum uznaje 4870 a polecam 4890.
To też zależy od tego w jakich rozdzielczościach będziesz grał. Jak w 1280 x 1024 to wystarczy 4870.
To też zależy od tego w jakich rozdzielczościach będziesz grał. Jak w 1280 x 1024 to wystarczy 4870.
Mów mi milordzie łapserdaku!