jak masz 15 to tak, ale jak masz np. 50 już mamy 5kl/sFOX-PL* pisze:Ta i dusić się na 3 GB Ramu. 10% zaledwie 1,5 FPS'a hahahaha

Moderator: Inkwizytor
jak masz 15 to tak, ale jak masz np. 50 już mamy 5kl/sFOX-PL* pisze:Ta i dusić się na 3 GB Ramu. 10% zaledwie 1,5 FPS'a hahahaha
Pisał bo tak wnioskował z tego co pisali na BIF'ie. W rzeczywistości XP z W7 przegrał i to sromotnie!omaha_pl pisze:mant3z pisal ze W7 64bit lipa do Army
niestety rzadko tu wchodzę aby ci odpowiadać na czas i tak raczej nie ma sensu tego robić.prawdziwy pisze:Co? Wiesz co to film?gremdek pisze: w klatkach filmu ruch się rozmazuje i wygląda to potem ok dla człowieka, w grze trzeba wyciągnąć więcej.
Mylisz się. Pewnie sobie zatrzymujesz w Windows Media Player czy czymś innym dlatego masz taki efekt.
Tak, w TV jest inaczej. Nie pamiętam na jakiej to zasadzie dokładnie jest, ale z tego, co pamiętam, to obraz jest puszczany już wcześniej i "nachodzi" na poprzednią klatkę, czy coś w tym stylu..dzięki czemu obraz wydaje się być płynnygremdek pisze:niestety rzadko tu wchodzę aby ci odpowiadać na czas i tak raczej nie ma sensu tego robić.prawdziwy pisze:Co? Wiesz co to film?gremdek pisze: w klatkach filmu ruch się rozmazuje i wygląda to potem ok dla człowieka, w grze trzeba wyciągnąć więcej.
Mylisz się. Pewnie sobie zatrzymujesz w Windows Media Player czy czymś innym dlatego masz taki efekt.
zapomniałem i ubolewam nad tym że pracujesz w wypożyczalni VHS i sobie naciskasz pauzę na pilocie co chwilę.
masz tu po polsku żeby ci mózg się nie przesilił przy tłumaczeniu z angielskiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatki_na_sekund%C4%99
Nic nie przydzielaj, gra nie powinna korzystac z symulacji pamieci na twardym dysku. Windows niestety taki jest ze nawet jak ma wolna pamiec to zawsze cos tam korzysta z pliku stronicowania na HDD co bardzo spowalnia Windowsa i gre. U mnie podczas grania Arma 2 zajmuje max do 1,7 GB Arma jedynka zawsze okolo 1 GB, Ja bym wogule wylaczyl plik stronicowania ( i tak zrobilem) Tylko ze podczas grania wylaczam wszstkie pierdoly w tle nawet explorera (chociaz nie musze) i zostaje tylko TS i Arma2 no i wiadomo jakies tam procesy w tle. Co do procesow to tez wylaczam co niepotrzebne, jakies google baar, winap agenty i inne wodotryski, aa zapomnialem antywirus jeszcze zostaje-=HuNTeR=- pisze:
Tak, w TV jest inaczej. Nie pamiętam na jakiej to zasadzie dokładnie jest, ale z tego, co pamiętam, to obraz jest puszczany już wcześniej i "nachodzi" na poprzednią klatkę, czy coś w tym stylu..dzięki czemu obraz wydaje się być płynny
2GB DDR2
..do czasu, po jakiejś godzinie gry zaczyna ścinać i nie wiem od czego to zależy.. podejrzewam, że za mało ramu. Tak przy okazji - jak macie ustawiony plik stronicowania? Ostatnio mój dysk cierpiał na brak miejsca na systemowym, więc ustawiłem 1024MB, ponoć nie trzeba więcej przy 2GB ramu, ale skoro Arma2 bierze tyle pamięci, to zastanawiam się, czy nie przydzielić czasem więcej - ile?
a po co w ogóle to instalować?jakies google baar, winap agenty i inne wodotryski