Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]

Problemy i porady nt dobrej i słabej wydajności PC, zawieszaniem się gry itp.

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288
ID gracza: 0

Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]

Post autor: PROCIK »

na PS3/Xbox 360 ARMA II to bedzie tylko kampania i tyle :) tak zmyślam :)
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Może będzie edytor, ale addony i mody już nie :)
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Wątpliwe by wersja PS3 w ogóle była. Tak samo wątpliwe, by wersja x360 nie była okrojona - konsole są dość słabe w porównaniu ze sprzętem dzisiejszym, który i tak ma problemy z wydajnością. Pewnie fillrate na konsolach to będzie jakieś 80%, tekstury słabe, a o FSAA i innych bajerach to można od razu zapomnieć :P

Jakby nie patrzeć omaha, to Crysis jest co najmniej biedna jeżeli chodzi o zawartość, możliwości, albo w ogóle cokolwiek, poza kreowania oportunistycznej okazji, by sobie dobrać kaliber na widok jak nasz PC wyświetla taką cudowną grafikę. Gra jest płytka jak woda w sedesie z półką. Powodzenia w AA3, oby ci się nigdy nie znudziło.
Mody najwyżej w formie DLC, czyli nic od community. Edytor uproszczony (bez skryptów - tylko wstawianie jednostek i rozkazów) Mniej więcej tak jak było z OFP:Elite.
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
r2d2
ID Steam:

Post autor: r2d2 »

centurion_94 pisze:....lepiej wybrać parę ARMA II - Crysis. W obu grach wielkość mapy jest podobna....
Że co? Że jaka jest ta wielkość map?
chyba coś mi umknęło> :o
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Że niby co Centurion? :o
omaha_pl
ID Steam:

Post autor: omaha_pl »

SID ,Arma 2 juz dawno jest zapowiedziana na PS 3 ,bedzie w listopadzie.Mysle ze bedzie wygladac wysmienicie ,chociaz pad to nie to co gryzon(szczegolnie taki wypas jak ja mam Logitech G9 hie hie hie),ale przynajmniej ma wstrzasy i to go ratuje.A swoja droga mogliby zrobic mysz z dual shockiem dla graczy .Logitech albo Razer to solidne firmy ale juz brak im pomyslow na myszki . Jakie sluchawki polecacie ?doszedlem do wniosku po wszystkich recenzjach i z wlasnego doswiadczenia z dousznymi sennheiserami ze model Sennheiser PC 350 to teraz Top Model i pozniej reszta lata swietlne za nim.Czy warto jeszcze grac w Arme 1 ,ciekawa jest ,duzo ludzi jeszcze gra?
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Cóż, ja miałem kiedyś przez sekundę 80, na tym koniec. W innych gram mam normalnie ponad sto. Mimo to nie odczuwam utraty przyjemności z gry poniżej np 30 FPSów. Byle nie spadło poniżej 20, w tedy jest IMO już źle.
omaha_pl
ID Steam:

Sas co Ty tutaj wypisujesz?jak moze Ci sie dobrze grac przy 30 fpsach lub co lepsze (lol) przy 20.wczoraj wsiadlem na rower i motocykl ,i nie da sie stabilnie jechac nawet oczoplasu mozna dostac ,rower jedzie gdzie chce ,kurna wszyscy na tym forum wmawiaja sobie ze super im sie gra i 30 FPS w zupelnosci styka.Lomatko co za obluda ,rozumiem ze lubicie ta gre (kozak konkretny)ale nie badzcie fanboyami i powiedzcie otwarcie ze gra sie kulawo bo klatek jest poprostu za malo ,nawet na takich potworach jak coreI7 i GForce295 ,BIS musi to poprawic a jesli nie potrafi to znaczy ze porwali sie z motyka na slonce.Ot co!
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Ale człowieku, mi się po prostu dobrze tak gra. Skup się na trafieniu wroga, a nie na tym jak ci się obraz przewija!
Zresztą 30 to jest nienajgorszy FPS ogólnie. A - jak już mówiłem - między 50-100 a sto nie ma różnicy, chyba, że ktoś ma obsesję.

Efpeesofilia?
OFman
ID Steam:
Numer GG: 2993491
Kontakt:

Post autor: OFman »

SID ,ARMA 2 juz dawno jest zapowiedziana na PS 3 ,bedzie w listopadzie.
Nie sądzę, by ta wersja była gotowa w listopadzie. BIS nie rozpoczął nawet prac nad wersją XBOX'ową, która będzie dla nich jednak łatwiejsza do przygotowania bo posiadają już doświadczenie z Elite. BIS chce najpierw skupić się na naprawianiu błędów w wersji na PC a dopiero później zajmą się wersjami na konsole.
:13bds :weteran
http://arma2.pl
"I'm not friendly" :D
omaha_pl
ID Steam:

50 bylo by ok ,jak na ta gre oczywiscie ale to chyba po szostym patchu lub juz na nowym sprzecie ,spoko pogra sie za jakis czas,ale szkoda bo wczoraj sie zmusilem do dluzszej sesji w tych nieszcesnych 30 (czasami mniej)klatkach i musze powiedziec ze gra jest mega miodna ,i ...uj mne strzela, ze tak tnie.A zeby to obesralo :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydajność i zawieszanie się”