Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Silnik z tego co wiem oferuje max. 75 FPSów. Monitor chyba na to nie wpływa, więc musisz mieć w uj wypasiony sprzęt by to odpalić. Jak usłyszymy o jakimś napadzie na bank to wiemy, że omaha_pl kupuje nowego kompa.
Trance ja rozumiem ze tu nie ma co porownywac ale sam powiedz czy komfortowo Ci sie gra.Pytalem wczesniej jaki komp moglby umozliwic plynna gre z min 60 FPsami ,to mant3z odpowiedzial ze nie ma takich kompow.No troche zal mi BIS. Jak myslicie jak dlugo bedzie zyc Arma 2 ?Pytam bo daje sobie spokoj na jakies 6-8 miesiecy z graniem w arme 2 na PC(narazie niegrywalna).W listopadzie wyjdzie na PS 3 i bedzie mozna grac bez stresu.W polowie 2010 wyjdzie w koncu BF3!!! Wiec wtedy kupi sie nowego kompa ,ktorego bedzie mozna spozytkowac przy okazji rowniez na Arme.A na razie to chyba tylko w AA 3 trzeba ciorac .
Tak z ciekawosci postanowilem wyprobowac TrackIR4 z Arma2. Gra jest pod niego przygotowana, jednak jakos nie przekonalo mnie uzywanie ir4 w tej grze. Niby fajnie jest biec prosto i ruszac lekko glowa w prawo i w lewo, ale przy celowaniu lub wygladaniu zza rogu jest juz nieco gorzej. Latanie pierwsza klasa
,ale jako piechota..... Moze na lepszym sprzecie, z 30-40 fps, gdy wszystko bedzie plynne? Troche bylo irytujace, kiedy celowalem i lekko ruszylem glowa, wydawalo mi sie wtedy,ze celuje obok Czasem myslalem, ze biegne prosto, a tak naprawde wszedlem na sciane, bo glowe mialem lekko w inna strone.
Wole jednak uzywac TrackIR w symulatorach.....moze kiedys z lepszym sprzetem sprobuje znowu?
W kazdy razie urzadzenie dziala i zostalo wykryte przez gre bez zadnych problemow! ( po uprzednim update w tracku).

W kazdy razie urzadzenie dziala i zostalo wykryte przez gre bez zadnych problemow! ( po uprzednim update w tracku).
Sas TrooP ,LOL 

-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Jak już chcecie porównywać optymalizację gier, to lepiej wybrać parę ArmA II - Crysis. W obu grach wielkość mapy jest podobna. Aha jeszcze jedno: na PS3/Xbox 360 ArmA II nie będzie tą samą Armą, co na PC. Po prostu MUSZĄ choćby trochę ją uprościć.
Racja z reguly wojenne symulatory sa na konsole troche uproszczone ,ale bedzie przynajmniej plynna i bezstresowa.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Dlaczego maja ja uproscic? Nie widze potrzeby jakos.centurion_94 pisze:Jak już chcecie porównywać optymalizację gier, to lepiej wybrać parę ARMA II - Crysis. W obu grach wielkość mapy jest podobna. Aha jeszcze jedno: na PS3/Xbox 360 ARMA II nie będzie tą samą Armą, co na PC. Po prostu MUSZĄ choćby trochę ją uprościć.
Nie ma to jak porównywać demo silnika graficznego z pełnowymiarową grą.

SID ,czyzby fanboy?
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Vsync...SaS TrooP pisze:Silnik z tego co wiem oferuje max. 75 FPSów. Monitor chyba na to nie wpływa, więc musisz mieć w uj wypasiony sprzęt by to odpalić. Jak usłyszymy o jakimś napadzie na bank to wiemy, że omaha_pl kupuje nowego kompa.
Ja czasami łapię i ponad 120 fps w arma...