Miało być cicho, coś ok 25dB niestety okazało się to kłamstwem... chodzi głośniej od HD2900XT ASUS'a
Z tyłu na śledziu zamiast S-Video dali HDMI i przełącznik opisany TURBO (!)
Doczytałem w instrukcji że karta ma dwa biosy, po przełączeniu tego przycisku kręcą się zegary, później wam napiszę ile bo teraz siedzę w pracy.
Ogólne wrażenia pozytywne, w Sahrani Life przy widoczności 2300m (1280 x 1024, wszystko ustawione na BARDZO WYSOKO, winXPsp2), niezależnie od zadymy klatki nie schodziły poniżej 20, mierzyłem FRAPS'em pokazywał klatki w zakresie 20~45.
W edytorze postawiłem żołnierza koło Alkazar w okolicach zamku i ustawiłem 10km widoczności, było całkiem płynnie. Nie miałem jeszcze wtedy zainstalowanego FRAPS'a ale na oko było coś ok 18klatek, na pewno nie więcej... dało się to odczuć.
Ogólnie ArmA wygląda bardzo przyjemnie

Jutro sprawdzę co daje to TURBO bo jeszcze nie używałem.
Pytanie do Was:
Co mi da przesiadka na VISTE? Opłaca się taka przesiadka jeżeli chodzi o wydajność w grach czy raczej dostanę palpitacji serca?
Jeden dzień spędziłem kiedyś z Vistą na laptopie HP Pavilion (czy jakoś tak), wydał mi się jakiś taki mało przyjazny jeżeli chodzi o ustawienia i konfiguracje