ARMA 2! TAK, prezentacja na GC 2007 i cała reszta!!

Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Re: ARMA 2! TAK, prezentacja juz dzis na GC!!

Post autor: Radeon »

SiD pisze: Zawsze patrzysz na to od dupy strony. ARMA nie jest i nie było betą VBS2. Wszystko kręci się dookoła nieustannie rozwijanego silnika Poseidon, który jest wizerunkiem Bohemii Interactive. Pomyśl o Armed Assault, jak o niezależnym projekcie, który ma tą samą bazę, co VBS2 i jest rozwijany równolegle. VBS2 ma taką samą, ułomną fizykę jak gracze ArmA.(...)
Widziałeś fizyke w VBS2, że się tak wypowiadasz? Byś ocipiał gdybyś wiedział co oni tam pakują. :?
Obrazek
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Wiem, że ***** wiesz. To mi w sumie wystarczy. ;)
Tam też są gumowe ciężarówki tylko nikt ich Ci nie pokazał. Zresztą widziałeś cokolwiek, na czym wyimaginowałeś sobie to "łał" z fizyką VBS2? Na wszystkich filmikach wygląda tak samo jak ArmA.
Rainbow pisze:Może i OFP2 będzie to "papką" jak to określiłeś SiD, ale będzie w nią grało dużo więcej osób, bo będzie bardziej grywalna i przyswajalna przeciętnemu graczowi bez bugów nie pozwalających na stabilne działanie.
Battlefield 2 masz, chcesz mieć coś takiego, tylko że z terenami zalesionymi? Podobnej wielkości zapewne?

Postaraj się nieco bardziej kontrolować swój język. (Keilholz)
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Rainbow dla ciebie się nie liczy co to jest jaki ma potencjał co można z tego wycisnąć tylko czy ma zaje**** grafike czy dużo osób w to gra czy jest multiplayer i czy ma zaje**** grafe. W OFP gram nie ze wzglądu na grafe,czy popularność wręcz mnie to nie obchodzi gram w to dlatego, że ta gra ma potencjał i ma OOOOgromnie możliwośći. Z resztą ten link co mi wczoraj dałeś mnie rozbroił... bardziej dennej gry nie widziałem i wątpie czy by mi sie spodobała.
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

SiD pisze:(...)Zresztą widziałeś cokolwiek, na czym wyimaginowałeś sobie to "łał" z fizyką VBS2? (...)
Tak widziałem. I co z tego?
Obrazek
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Matte, już pal sześć, bo cechy jak grafika i duża liczba (wartościowych) graczy to zalety, lecz po prostu niewystarczające. Szczerze, to każdy sięgnie po coś porządnego, z grubej rury z niemal gwarantowanym sukcesem, niczym Enemy Territory: Quakewars, a nie po podróbko-parodię kultowej (choć nie najpopularniejszej, to jak najbardziej kultowej) gry. Zgadując po trailerze, w najlepszym wypadku zaoferują nam odpowiednik Commandos 3.

Keilholz, ależ ja doskonale kontroluję swoim językiem. Wiedz, że jak mówię, że ktoś moim zdaniem gówienko wie, to mówię to z godnym podziwu opanowaniem :)

Radeon: Pokaż co widziałeś więc. Ciekaw jestem co sprawiło, że ujawniłeś swoje braki w percepcji. Czy to była fikuśna animacja, czy niewielki wstrząs operatora kamerki :)
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

Już pisałem, że nie mogę tego pokazywać... Eh... nie ważne. :roll:
Obrazek
Rainbow
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Rainbow »

Matte nie czaj się tak i powiedz, że chodzi ci o Combat Mission: Shock Force. Dałem ci linka, bo wiem, że masz badziewiasty komp i być może byś chociaż w części poczuł klimaty ArmA :P I nie ładuj bzdur, że ja oceniam grę po grafice. Oceniam gry po silniku, jeżeli go np. znam z wcześniejszej produkcji, lub obejrzałem jego możliwości techniczne. BIS z silnika Poseidon rewolucji już nie osiągnie i najwyższy czas, aby napisali coś nowego lub kupili gotowy. Sory, ale jeżeli taka grafa będzie w ArmA 2 jak na udostępnionych screenach to kupią ją co najwyżej najbardziej zapaleni maniacy, a nie całe społeczeństwo fanowskie. Gra z taką grafiką w 2008r. zaliczy poziom poniżej średniej.

@SiD
Luknij sobie na forum twórców OFP2 i przeczytaj co mają w zamierzeniu. Chodzi o grę jednocześnie realistyczną, grywalną ale i przyjazną użytkownikowi bez tony zbędnych klawiszy, byś się nie zastanawiał, czy wysiadanie z pojazdu przypadkiem nie wstawić pod Print Screen, jak to jest w przypadku ArmA :P
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Rainbow, co ty masz do grafiki ArmA i ArmA2? To naprawde jest wysoki poziom jesli chodzi otak rozbudowane gry. No pewnie przywolasz tutaj Crisisa ale jednak to nie ta dzialka gier.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Rainbow
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Rainbow »

Forrestal przestań bo jeszcze ci uwierzę :D Popatrz choćby na wrocławskiego Warhounda. Ogromna gama flory przy max. detalach i dużych terenach dżungli. Za rok sam potwierdzisz moje słowa gry będziemy już po mn. Crysisie czy choćby Gears of War. BIS prawdopodobnie pójdzie w stronę słabszej grafy na rzecz wydajności (podobno opracowali już optymalizację dla całej roślinności o 25%, którą zamontują w ArmA 2), choć póki co jest za wcześnie żeby to oceniać. Konkurencja nie śpi, BIS pewnie też, więc pozostało mieć nadzieję, że ruszą z robotami i pokażą coś bardziej satysfakcjonującego niż lekko podkręcone nowe modele.

BTW. Zagrajcie sobie w demo Bioshock'a i zobaczcie jak można wygenerować kapitalną grafikę przy jednoczesnej wydajności - Unreal Engine 3.0.
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Wczesna wersje Warhounda widzialem na zywo i co - nie powala. Wyglada to strasznie sztucznie. Co do Army to na screenach widac ze tekstury gruntu nakladana sa z zdjec satelitarnych wiec moze znow odnajzdiemy miejsca majace swoje relne odpowiedniki jak to bylo z OFP - to tez bardzo cieszy :)
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Post autor: klamacz »

ekipa Forrestala, nasi tajni wyslannicy na GC wlasnie osiagneli swoj cel - zdjecia, flimy i bezposrednia rozmowa z Markiem Spanelem.
Wedlug nich Arma 2 jest w fazie alfa, jest grywalna i jest swietna.

Material pojawi sie w sobote, kiedy ekipa dotrze spowrotem do domu.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „ArmA Flash News”