Widziałeś fizyke w VBS2, że się tak wypowiadasz? Byś ocipiał gdybyś wiedział co oni tam pakują.SiD pisze: Zawsze patrzysz na to od dupy strony. ARMA nie jest i nie było betą VBS2. Wszystko kręci się dookoła nieustannie rozwijanego silnika Poseidon, który jest wizerunkiem Bohemii Interactive. Pomyśl o Armed Assault, jak o niezależnym projekcie, który ma tą samą bazę, co VBS2 i jest rozwijany równolegle. VBS2 ma taką samą, ułomną fizykę jak gracze ArmA.(...)
ARMA 2! TAK, prezentacja na GC 2007 i cała reszta!!
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: ARMA 2! TAK, prezentacja juz dzis na GC!!

Wiem, że ***** wiesz. To mi w sumie wystarczy. 
Tam też są gumowe ciężarówki tylko nikt ich Ci nie pokazał. Zresztą widziałeś cokolwiek, na czym wyimaginowałeś sobie to "łał" z fizyką VBS2? Na wszystkich filmikach wygląda tak samo jak ArmA.
Postaraj się nieco bardziej kontrolować swój język. (Keilholz)
Tam też są gumowe ciężarówki tylko nikt ich Ci nie pokazał. Zresztą widziałeś cokolwiek, na czym wyimaginowałeś sobie to "łał" z fizyką VBS2? Na wszystkich filmikach wygląda tak samo jak ArmA.
Battlefield 2 masz, chcesz mieć coś takiego, tylko że z terenami zalesionymi? Podobnej wielkości zapewne?Rainbow pisze:Może i OFP2 będzie to "papką" jak to określiłeś SiD, ale będzie w nią grało dużo więcej osób, bo będzie bardziej grywalna i przyswajalna przeciętnemu graczowi bez bugów nie pozwalających na stabilne działanie.
Postaraj się nieco bardziej kontrolować swój język. (Keilholz)

- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Rainbow dla ciebie się nie liczy co to jest jaki ma potencjał co można z tego wycisnąć tylko czy ma zaje**** grafike czy dużo osób w to gra czy jest multiplayer i czy ma zaje**** grafe. W OFP gram nie ze wzglądu na grafe,czy popularność wręcz mnie to nie obchodzi gram w to dlatego, że ta gra ma potencjał i ma OOOOgromnie możliwośći. Z resztą ten link co mi wczoraj dałeś mnie rozbroił... bardziej dennej gry nie widziałem i wątpie czy by mi sie spodobała.
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
- Radeon
- ID Steam:
Tak widziałem. I co z tego?SiD pisze:(...)Zresztą widziałeś cokolwiek, na czym wyimaginowałeś sobie to "łał" z fizyką VBS2? (...)

Matte, już pal sześć, bo cechy jak grafika i duża liczba (wartościowych) graczy to zalety, lecz po prostu niewystarczające. Szczerze, to każdy sięgnie po coś porządnego, z grubej rury z niemal gwarantowanym sukcesem, niczym Enemy Territory: Quakewars, a nie po podróbko-parodię kultowej (choć nie najpopularniejszej, to jak najbardziej kultowej) gry. Zgadując po trailerze, w najlepszym wypadku zaoferują nam odpowiednik Commandos 3.
Keilholz, ależ ja doskonale kontroluję swoim językiem. Wiedz, że jak mówię, że ktoś moim zdaniem gówienko wie, to mówię to z godnym podziwu opanowaniem
Radeon: Pokaż co widziałeś więc. Ciekaw jestem co sprawiło, że ujawniłeś swoje braki w percepcji. Czy to była fikuśna animacja, czy niewielki wstrząs operatora kamerki
Keilholz, ależ ja doskonale kontroluję swoim językiem. Wiedz, że jak mówię, że ktoś moim zdaniem gówienko wie, to mówię to z godnym podziwu opanowaniem
Radeon: Pokaż co widziałeś więc. Ciekaw jestem co sprawiło, że ujawniłeś swoje braki w percepcji. Czy to była fikuśna animacja, czy niewielki wstrząs operatora kamerki

- Radeon
- ID Steam:
Już pisałem, że nie mogę tego pokazywać... Eh... nie ważne. 

Matte nie czaj się tak i powiedz, że chodzi ci o Combat Mission: Shock Force. Dałem ci linka, bo wiem, że masz badziewiasty komp i być może byś chociaż w części poczuł klimaty ArmA
I nie ładuj bzdur, że ja oceniam grę po grafice. Oceniam gry po silniku, jeżeli go np. znam z wcześniejszej produkcji, lub obejrzałem jego możliwości techniczne. BIS z silnika Poseidon rewolucji już nie osiągnie i najwyższy czas, aby napisali coś nowego lub kupili gotowy. Sory, ale jeżeli taka grafa będzie w ArmA 2 jak na udostępnionych screenach to kupią ją co najwyżej najbardziej zapaleni maniacy, a nie całe społeczeństwo fanowskie. Gra z taką grafiką w 2008r. zaliczy poziom poniżej średniej.
@SiD
Luknij sobie na forum twórców OFP2 i przeczytaj co mają w zamierzeniu. Chodzi o grę jednocześnie realistyczną, grywalną ale i przyjazną użytkownikowi bez tony zbędnych klawiszy, byś się nie zastanawiał, czy wysiadanie z pojazdu przypadkiem nie wstawić pod Print Screen, jak to jest w przypadku ArmA
@SiD
Luknij sobie na forum twórców OFP2 i przeczytaj co mają w zamierzeniu. Chodzi o grę jednocześnie realistyczną, grywalną ale i przyjazną użytkownikowi bez tony zbędnych klawiszy, byś się nie zastanawiał, czy wysiadanie z pojazdu przypadkiem nie wstawić pod Print Screen, jak to jest w przypadku ArmA
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Rainbow, co ty masz do grafiki ArmA i ArmA2? To naprawde jest wysoki poziom jesli chodzi otak rozbudowane gry. No pewnie przywolasz tutaj Crisisa ale jednak to nie ta dzialka gier.
Forrestal przestań bo jeszcze ci uwierzę
Popatrz choćby na wrocławskiego Warhounda. Ogromna gama flory przy max. detalach i dużych terenach dżungli. Za rok sam potwierdzisz moje słowa gry będziemy już po mn. Crysisie czy choćby Gears of War. BIS prawdopodobnie pójdzie w stronę słabszej grafy na rzecz wydajności (podobno opracowali już optymalizację dla całej roślinności o 25%, którą zamontują w ArmA 2), choć póki co jest za wcześnie żeby to oceniać. Konkurencja nie śpi, BIS pewnie też, więc pozostało mieć nadzieję, że ruszą z robotami i pokażą coś bardziej satysfakcjonującego niż lekko podkręcone nowe modele.
BTW. Zagrajcie sobie w demo Bioshock'a i zobaczcie jak można wygenerować kapitalną grafikę przy jednoczesnej wydajności - Unreal Engine 3.0.
BTW. Zagrajcie sobie w demo Bioshock'a i zobaczcie jak można wygenerować kapitalną grafikę przy jednoczesnej wydajności - Unreal Engine 3.0.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Wczesna wersje Warhounda widzialem na zywo i co - nie powala. Wyglada to strasznie sztucznie. Co do Army to na screenach widac ze tekstury gruntu nakladana sa z zdjec satelitarnych wiec moze znow odnajzdiemy miejsca majace swoje relne odpowiedniki jak to bylo z OFP - to tez bardzo cieszy 
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
ekipa Forrestala, nasi tajni wyslannicy na GC wlasnie osiagneli swoj cel - zdjecia, flimy i bezposrednia rozmowa z Markiem Spanelem.
Wedlug nich Arma 2 jest w fazie alfa, jest grywalna i jest swietna.
Material pojawi sie w sobote, kiedy ekipa dotrze spowrotem do domu.
Wedlug nich Arma 2 jest w fazie alfa, jest grywalna i jest swietna.
Material pojawi sie w sobote, kiedy ekipa dotrze spowrotem do domu.