Karta graficzna oczywiście Sapphire Radeon X1950XT

Moderator: Inkwizytor
Radeon pisze:1.85V to nie za dużo? Niżej nie chodzi? Ale ogólnie to ładnie Ci poszedł ten athlonik. Mój ten sam model leci na 2750 maksymalnie bez żadnych zonków na 1.55, wyżej już musze podnieść napięcie do 1.90V - 2.1V.
U mnie na thermaltake'u (1700RPM, 16dB) temperatury podobne do Twoich. Stres 35-38*C No-Ster 23-29*C.
@mant3z
Może być. Co do płyt MSI to czytałem, że ostatnio zbyt niestabilne są, ale może się poprawiło. I tak nie kręcisz, to RAM lepiej wziąść 800Mhz na CL4. Co do płyty... Ten DFI jest niczego sobie, chyba nie trzeba go zmieniać. Ale jak MSI wyjdzie Ci taniej i będziesz pewny jego stabilności to bierz.
Jak pisałem, dopuszczalny max to 1.95 przez producenta :}Radeon pisze:@Jerry
No, ale wiesz, te 1.85 to już napięcie ponad dopuszczalne dla procków (1.6). Ale jak nic się nie dzieje dziwnego to dobrze.
Jakiś link albo coś? Ja się tylko doszukuje tego co mają w sklepach, a tam mają napisane 1.25 / 1.30 / 1.40Jerry pisze:Jak pisałem, dopuszczalny max to 1.95 przez producenta :}Radeon pisze:@Jerry
No, ale wiesz, te 1.85 to już napięcie ponad dopuszczalne dla procków (1.6). Ale jak nic się nie dzieje dziwnego to dobrze.
Co do procka to zgadzam sie, coś pokroju 4800+ będzie dobre