ARMA 2! TAK, prezentacja na GC 2007 i cała reszta!!

Zablokowany
Firefly
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2! TAK, prezentacja juz dzis na GC!!

Post autor: Firefly »

Forrestal pisze:Co sie stalo z tym co widzielismy 2 lata temu? Ewoluowalo. ArmA 2 ma bys ostatnia gra dla publiki. Maruk otwarcie przyznal ze bardziej skupiaja sie na "military customers". VBS3 juz tez jest pewny.
To jest jedyna naprawde ciekawa informacja w tym temacie i z calego GC. Wydaje mi sie, ze oznaczac moze jedynie smierc waskiego gatunku gier do ktorych naleza OFP i Arma. Jakos nie wierze by OFP2 bylo czyms wiecej niz Project IGI i by weszlo do tego waskiego przedzialu rynku, ktory stworzyl OFP. Z drugiej strony jest pytanie o to czy BIS nie chce, czy moze raczej nie moze, zrobic nowego silnika i nadazyc za zmianami na rynku elektronicznej rozrywki. Mi swobodnie wystarcza grafika z Arma a nawet z OFP byle tylko tworzyli sama fizyke i skrypty (wojsku zapewne tez to wystarcza i moze dlatego sa pewniejszym klientem). Z plusow jakie sie nasuwaja, jest to, ze za 5 lat beda kompy na ktorych Arma2 bedzie smigac jak rakieta : :mrgreen: :twisted: a ja jestem kontent, ze wciaz nie zmienilem sprzetu pod Arma i dzialam na 3 letnim procu, 5 letniej mobo i rocznej karcie graficznej :hapy :rox
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, 16:47 przez Firefly, łącznie zmieniany 1 raz.
Retired. Unavailable until further notice.
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Czy Game2 nie ogłosili przed rozdziałem Codemasters i BIStudio? Z tego co pamiętam, to wówczas była ta afera o prawa autorskie. Wygląda więc sprawa jasno - Game2 to tak na prawdę po części Arma2 i po części OFP2. Codemasters zabrało swoje zabawki, Bohemia swoje. Czy wyszło by z tego coś lepszego? Nie wiemy. Żyjemy perspektywą dwóch konkurencyjnych produktów i zgaduję, że wynik końcowy będzie taki, że znajdziemy dwa różne produkty, o co prawda najpewniej gorszej jakości niż jeden wspólny, ale na pewno choć jeden, który będzie bardziej pasował w gusta danej grupy graczy. Z racji, że ARMA2, ma być rzekomo ostatnią grą BI, nie będą oszczędzać w rozwiązaniach technicznych i czekam na to zdecydowanie bardziej, niż na fikuśnego Call of Duty X pod tytułem OFP2 (chociaż mam tylko domysły podobne do tych co Firefly odnośnie produkcji Codemasters).
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Co do tej afery. Tak poszło o prawo autorskie i inne duperele. Codemastersi zabrali swoje zabawki i BIS swoje. Z tym, że Codemasters zabrał tylko tytuł, a BIS to co zrobili... Czyli tamto OFP2 czy Game2. To były ich modele, ich wykonanie... I proszę Frix, nie mówi, że mi żylka pęknie czy coś, lub ktoś inny, że wiem lepiej od BIS. Dość dlugo śledze rozwój czy ewolucje tych tytułów i o tym co nie co jednak wiem... Fakt, może troche na początku zbyt raptownie podchodziłem do sprawy, ale teraz staram się spokojniej.

Pewnym jest, że Game2 nie znikneło. Nie mogli po prostu od tak wyrzucić swojej pracy. Tutaj jestem przekonany, że to odłożyli i zrobią z tego VBS'a3.. No coż, fani i tak to zdobędą tak więc no problem.
Obrazek
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Wg informacji sprzed 3 lat Game2 miało miec silnik z efektami DX9 i elementy RPG. Z notki prasowej ArmA 2 jasno wynika, ze i jedno i drugie będzie. Więc ArmA2=Game2 8)
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, 18:43 przez eJay, łącznie zmieniany 1 raz.
FriX
ID Steam:
Numer GG: 1894993

Post autor: FriX »

Dość dlugo śledze rozwój czy ewolucje tych tytułów i o tym co nie co jednak wiem...
no widzisz? i ja też ;)
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Z rozmowy ze Spanelem wynikalo wlasnie to ze zalozenai Game 2 sie nie zmienily zbytnio. Doslownie to nazwal to tak iz Arma 2 jest Game 2 bo zalozenia ciagle maja takie same. O OFP2 i CM tez go zapytalem, odpowiedzial jedynie ze widzial jedynie filmik i nic na temat nie wie choc nie spodziewal by sie po tym produkcie rozmachu bo neon engine nie jest jakis nadzwyczajny.

Co do marudzacych w stylu Radeona to odnosnie implementacji niektorych rzeczy z VBSa w Armie - jasno powiedzial ze jesli do army dorzuciliby to co do VBS to gra bylaby niegrywalna dla zwyklych graczy.

Poczekajcie troche na relacje na arma-zone.pl to poczytacie wszystko co wiemy w jednym miejscu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Czy najlepiej poinformowany user wie moze, co robi Sam Fisher w Arma??

http://www.armaholic.com/datas/users/4- ... 007_18.jpg
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Mr Groch
ID Steam:
Numer GG: 129799
ID gracza: 2001667
Kontakt:

Post autor: Mr Groch »

Dowiecie sie juz we wrzesniu ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

eJay pisze:Wg informacji sprzed 3 lat Game2 miało miec silnik z efektami DX9 i elementy RPG. Z notki prasowej ArmA 2 jasno wynika, ze i jedno i drugie będzie. Więc ArmA2=Game2 8)
Zobaczysz jak wyjdzie gra... Ja też mogę tak powiedzieć. Wziąść gre z takimi załozeniami ale z grafiką kwadratowych ludków... I wtedy XGra=Game2? Nie... Już nie wypominaj mi, że grafika się liczy, ale widząc taki skok w przyszłość z grafiką w Game2, to nie chce się wierzyć, zeby ArmA2=Game2 i tyle. Z założenia piłka jest do kopania, ale piłką bez powietrza nikt grać nie chce mimo, że da się ją kopać. :hapy Tu jest to samo.
Obrazek
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Post autor: klamacz »

Equi, Frix, Radeon - ostatnie upomnienie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Radeon, tyle marudzisz o tej grafice, a zapominasz o waznej kwestii - wymagania :lol:
Zablokowany

Wróć do „ArmA Flash News”