Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
Moderator: Inkwizytor
Re: Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
No to dziwna sprawa, ani razu jeszcze z czymś takim się nie spotkałem ani w SH3 ani w SH4
- Diabl0
- ID Steam:
- Numer GG: 2236900
- ID gracza: 0
Wrócę do tematu wydajności i wymagań - jak to wygląda w praktyce? CDA podawał dość wysokie wymagania a chętnie bym znowu pograł w starego poczciwego SH w nowej odsłonie (zwłaszcza że szykuje się sporo wolnego czasu) tylko obawiam się czy pociągnie mi to notek: t42 2gb ram i starawa już karta ATI FireGL2.
// Mój jubileuszowy 100 post
Wieczorem zapraszam na browarka 
// Mój jubileuszowy 100 post
Co do pamięci RAm to martwić się nie musisz.
Ja mam raptem 512MB RAM a w SH4 śmigam na full z wyłączonymi chyba dwoma mniej znaczącymi opcjami.
Przymula mi tylko w jednym miejscu, jak już dopływam do portu a mam włączoną mapę nawigacyjną, ale normalnie jest ok.
Grafę mam ATI Radeon X1600 PRO 512MB więc może to ona jeszcze dodaje też możliwości swobodnego grania.
Nie skarżę się bo gra chodzi mi bardzo płynnie, niedługo zmontuję sobie osobną maszynkę więc nawet nie będzie tych drobnych zamułek, o których wspomniałem.
Ja mam raptem 512MB RAM a w SH4 śmigam na full z wyłączonymi chyba dwoma mniej znaczącymi opcjami.
Przymula mi tylko w jednym miejscu, jak już dopływam do portu a mam włączoną mapę nawigacyjną, ale normalnie jest ok.
Grafę mam ATI Radeon X1600 PRO 512MB więc może to ona jeszcze dodaje też możliwości swobodnego grania.
Nie skarżę się bo gra chodzi mi bardzo płynnie, niedługo zmontuję sobie osobną maszynkę więc nawet nie będzie tych drobnych zamułek, o których wspomniałem.
- Diabl0
- ID Steam:
- Numer GG: 2236900
- ID gracza: 0
O proc i pamięć się nie martwię - wbrew pozorom te procki są całkiem wydajne a 2GB swoje robią - obawiam się o grafikę :/ ATI FireGL2 to już dość stary chipset (chociaż do dzisiaj montowany w najnowszych modelach serii T) i w moim przypadku jak jeszcze miałem 1GB pamiątki wyciągał pod 3DMark 2005 ~1192 pkt na normalnie działającym systemie. Nie znam się na tym więc nie wiem czy to dużo czy mało (po ArmA wnioskuję że mało) i czy to wystarczy na SH4.
Radeon pisze: Oj przestań już z tymi tapetami!![]()
Co do wnętrza łodzi, bardziej załogi. U mnie wysępował efekt płaskości. Po pewnym czasie było widać, jak załoga (CAŁA) zaczyna robić się papierowa.![]()
Ingram pisze: U mnie tego nie ma, być może dlatego, że od razu po instalacji władowałem patch 1.2![]()
Radeon pisze: Ja go też zainstalowałem i dalej było to samo![]()
Ingram pisze: No to dziwna sprawa, ani razu jeszcze z czymś takim się nie spotkałem ani w SH3 ani w SH4
A oto rozwiazanie waszej "zagadki"
The NUKTRED release contains uncracked gameplay
modificating triggers. For example crew members randomly
appear in 2D. Once again your satanic crackers bring you
a proper crack.
Hanba Wam!
Retired. Unavailable until further notice.
- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
a ty skad o tym wiedziales? czyzbys szukal kiedys odpowiedzi? 
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
PoitleK pisze: a ty skad o tym wiedziales? czyzbys szukal kiedys odpowiedzi?![]()
Nie, nawet tego nie mam. Natomiast przegladalem serwis scenowy NForce a potem juz samo rozwiazanie sie znalazlo. Smiech mnie bierze na bitching jednych grup releaserskich na inne. Naprawde zabawne.
Retired. Unavailable until further notice.
Crack?! A fuj! Ja już od wielu lat nie bawię się piratami 
BTW. Radzio, chciałbyś ze mną prowadzić stronkę poświęconą Silent Hunterowi?:)
www.peryskop.vgh.pl
Przydałoby się wsparcie innego fana serii:)
BTW. Radzio, chciałbyś ze mną prowadzić stronkę poświęconą Silent Hunterowi?:)
www.peryskop.vgh.pl
Przydałoby się wsparcie innego fana serii:)