Crysis - od dema do wydania
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Crysis demo SP
O prawdziwej wydajnosci gier pisanych pod DX10 pogadamy za 2 lata gdy tylko on bedzie wykozsytywany. Juz wielokrotnie bylo pisane ze obecne gry tp gry pod DX9 z efekciarskimi wstawkami obslugiwanymi przez DX10. To bylo oczywiste ze nie bedzie zysku wydajnosci pod DX10.
- warchlaq_przebiegly
- ID Steam:
- Numer GG: 1212210
- ID gracza: 0
Prócz spadku fps po tym "patchu" jakoś nie widzę różnicy między high a very high.

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Może byś zamieścił jakieś screeny porównawcze?:>
- warchlaq_przebiegly
- ID Steam:
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
http://webpages.charter.net/bliss/-=HuNTeR=- pisze:Może byś zamieścił jakieś screeny porównawcze?:>

- warchlaq_przebiegly
- ID Steam:
Ale ten model zniszczeń/uszkodzeń przydał by się w arma, wyobraź sobie wycinkę lasu szyłką 

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
No napewno byłoby fajnie, ale wtedy w mp wszystie lasy były by pewnie położone. 
Ogólnie to gdyby ArmA wyglądała tak jak crysis, to ten swój naturalny lag byłby już usprawiedliwiony.
Ogólnie to gdyby ArmA wyglądała tak jak crysis, to ten swój naturalny lag byłby już usprawiedliwiony.

Nie jest źle.Radeon pisze:Jak dla mnie to zwyczajny, przebajerowany, shooter i nic więcej.
Crysis ma w sobie wszystko to czego od niego oczekiwałem i przyznam, że jak wczoraj zagrałem w demo to mi kopara opadła.
Na temat grafiki itp. nie będę się wypowiadać bo po co?
Najbardziej podoba mi się fizyka, zakochałem się w niszczeniu drzew a rzucanie żółwiami czy kurą sprawiło mi wiele ubawu. Szkoda, że nie ma tam kaczek bo też bym sobie chętnie rzucił XD
Świetne są wybuchy.
Mimo tego, że faktycznie jest to jakby odgrzany Far Cry to i tak Crysis będzie grą którą zakupię na bank razem z NFS:PS i znajdzie się w moim rankingu najlepszych gier.
Jak już pisałem w którymś temacie. Listopad jeżeli chodzi o gry to w tym roku jest genialny
Kilka screenów:

- Pit
- ID Steam:
- Kontakt:
Zakończyłem tą krótka misje singla. Polecam od razu stopień "delta" (bez celownika).
Gra rzeczywiście robi wrażenie pod względem grafiki, szybkiej animacji a przede wszystkim interakcji z otoczeniem. Gra światła jest genialna. Zachwyciłem się odwzorowaniem wody, można w niej pływać, widać podwodny świat, kraby, ryby (wszytko żyje, porusza się), zwłoki zabitych bezwładnie unoszą się w wodzie.
Widać jak pociski wpadają to wody powodując plusk a potem uderzają w dno powodując zmęcenie na dnie.
Najlepsze, że to wszystko chodzi płynnie i szybko, brak oznak ociężałości jak w Arma.
Jeśli miałbym grać jakieś szybkie CTF to właśnie w Crysis.
PS.
Gram na DuoCore 2.7GHz+GF8800GTX+2GB RAM
Gra rzeczywiście robi wrażenie pod względem grafiki, szybkiej animacji a przede wszystkim interakcji z otoczeniem. Gra światła jest genialna. Zachwyciłem się odwzorowaniem wody, można w niej pływać, widać podwodny świat, kraby, ryby (wszytko żyje, porusza się), zwłoki zabitych bezwładnie unoszą się w wodzie.
Widać jak pociski wpadają to wody powodując plusk a potem uderzają w dno powodując zmęcenie na dnie.
Najlepsze, że to wszystko chodzi płynnie i szybko, brak oznak ociężałości jak w Arma.
Jeśli miałbym grać jakieś szybkie CTF to właśnie w Crysis.
PS.
Gram na DuoCore 2.7GHz+GF8800GTX+2GB RAM
faktem już jest, że Crysis i Pro Street to dla mnie gry ze statusem "MUST HAVE!"