HSTV - Sugestie i propozycje

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

SiD
ID Steam:

Re: Mecz ArmA z relacją na żywo w HSTV [13BDS vs 1stCav]

Post autor: SiD »

bez przesady, myślę, że gdyby nie było problemów z połączeniami między sieciami (dialog<=>tepsa<=>netia<=>podobne) to i zwykłe 10Mb uploadu by wystarczyło.
Ja z średnio 3-5Mb mogę w innych grach z powodzeniem hostować dla 20stu graczy (ArmA jeszcze nie posiadam, więc żywego testu nie zrobię), więc nie sądzę, aby wymagania przepustowości specjalnie się różniły.
OFP miało b. podobny, jak nie ten sam netcode i z powodzeniem rozegrało się parę meczy z kilkunastoma graczami w drużynie.
Jeżeli chodzi zaś o wydajność sprzętową - no cóż, myślę, że na tej płaszczyźnie wszystko się zmienia równie szybko w czasie i ew. wydatki na maszynę nie będą takie straszne.
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Pit
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: HSTV - Sugestie i propozycje

Post autor: Pit »

2klany vs 2klany podoba mi się pomysł

Czy są chętne klany? Koalicje?
Proponuje raz rozegrać taki mecz bez udziału kamery - zobaczyć jak wypadnie współpraca ;)
8BZ - 8 Brygada Zmechanizowana | 8R - Ósma Rangers
:weteran :8bz :cfog
"Don't forget nothing" - MJR ROBERT ROGERS, 1759
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

No ja zgłaszam osobiście propozycje żeby zawiązać koalicje 13BDS i 8BZ :)). Co Wy na to? :D :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:
Numer GG: 8964303

Post autor: Havker »

Nadal pozostaje kwestia serwera.
Czy jest jakis serwer na którym spokojnie grało by np. 30 osob z pingami max 100 no i zeby nie padł w trakcie transmisji ?
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

A trudno poprosić któregoś admina z zagranicznych serwerów? Nie raz grałem takie duże "bitwy" i nie było lagów...no, chyba że ktoś się łączył, ale serwer zawsze można zamknąć.
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:

Nie wiem jak sie mają stosunki między klanami ale proponowałbym 8BZ + EC VS 1stCav + 13BDS
Kazdy klan wystawia po np. 7 graczy co daje nam 28 osob na mapie + obserwator od HSTV. Mysle ze cos takiego spodobało by sie publice. Wiem tez ze wiele osob skarzyło sie na to ze w HSTV nic nie widac z powodu niskiej rozdzielczosci i trawy dlatego proponuje rozegrac jakiegos Berzerga na pustyni.
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Awatar użytkownika
Volt
ID Steam:
Numer GG: 4218986

Post autor: Volt »

Chciałbym zauważyć, ale lagi ostatnio były po stronie HSTV, a nie serwera. Ciekawe, że tylko przy ArmA występują tego typu lagi, ale może to kwestia połączenia host - peer.
Obrazek
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

A może po prostu lepiej wyłączyć trawę na serwerze?
eagle
ID Steam:
Numer GG: 7031645
ID gracza: 2105860
Kontakt:

Post autor: eagle »

Też jestem tego zdania że Berzerga był by najlepszy na to rozgrywkę tylko aby czas grania był większy niż 20 min.
Obrazek
Awatar użytkownika
ufoman
ID Steam:
ID gracza: 40452
Kontakt:

Post autor: ufoman »

Co do tych "koalicji" klanowych/grupowych w kwestii coopow. Wydaje mi sie, ze takie Evolution w zgranej ekipie moze byc wystarczajaco dynamiczne i efektowne. 30 osobowa "armia" podzielona na druzyny, kazdej przydzielone konkretne cele/zadania.
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:

:D
HSTV pokazuje tylko i wyłącznie mecze ligowe / sparingi / turniejowki. Rozegranie jednego wielkiego coopa raczej nie wchodzi w rachube. Jesli pokazemy im jak w armie zabija sie boty to tylko nas głosno wysmieją.
Wyobrazcie sobie komentatora który mowi: "Oooooo kolejny bot martwy, o jeszcze jeden i tutaj jeszcze jeden ... AI nie ma dzis szczęścia."
Nie pamiętam aby kiedykolwiek w HSTV zginęło AI no chyba ze zakładnicy w CS Office :]
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”