Ostatnio mam więcej wolnego czasu wiec sporo pogrywam ArmA po sieci. Niestety to co zauważyłem to coraz popularniejsze cheat'y psujące zabawe Widziałem już eksplozje pokrywające całą mapę, jakieś dziwne źródła dymu, a niedawno to:
Znikająca wyspa!
No, niestety TK* i tak dalej działa... Nie można miec do nich pretensji.. Bardziej do gówniarzy, ktorzy tak sobie urozmaicaja rozrywke..
Jaka z tego puenta? Im więcej gowniarzy bedzie sie chwytac army, tym wiecej bedzie cziterow.. I to nie tylko w armie. Przykre, ze takie systemy antycziterskie jak w CSS nie sa kompatabilne z Arma.
jakis czas temu przeczytalem na forum BISu, ze BIS ma złożyc pozew przeciwko TKC za straty finansowe. Nie wiem czy nie jest to tylko jakis wymysl forumowicza, ale ciekawie to brzmi. Dobrania sie do dupska liderom, stronie wg mnie w duzym stopniu rozwiazaloby problem. Cziterzy, z ktorymi na ogol sie spotykamy to dzieciaczki, ktore sa tepymi noobami i tylko userami czitpakow, nie developerami. I gdyby zamknac im łatwe zrodlo, czyli strone TKC, przynajmniej 90% tepych cziterow by znikneło.
Odnosnie liderow TKC, to moim zdaniem zbior wandali i noobow, ktorzy z kazdej gry ujemna punktacje, ale ktorzy mieli zielone pojecie od technicznej strony; dorobili sobie na siłe ideologie walki przeciwko najlepszym graczom (ktorych oskarzają od wyniosłosc) i moze w koncu zaczeli w ta ideologie wierzyc.
Wczoraj widziałem coś podobnego na jednym zagranicznym serwerze - znikające budynki.
Nagle w czasie gry zaczęły znikać domy, a mapa była czysto hexenowa.
a ja z takimi się spotkałem:
-w berzerku nagle res obu drużyn był 20m od siebie.
-reklama tkc - czarny ekran plus napisy tkc, blokowało to esc, pisanie, czyli lekarstwem było tylko alt+f4
Ja za to widziałem - chyba też w jakiejś misji typu C&H lub Coop - widziałem gościa który miał M136 z nieskończonym zapasem amunicji i brakiem czasu przeładowania. Pruł z tego jak z MG na rakiety. Coś w stylu Ultra M60/ Ultra PK z OFP, które były chyba w packu broni Lasera.
Ja! Ja! Ja też widziałem czity! Przez te czity po prostu nie da sie grać! To jest niesamowite! Coś się stało i nagle budynki na mapie zniknęły! Co się stało? Czyżby GRU_Sniper wrócił? Bożesz ty mój co ja teraz zrobie, wszedzie czity! Wszedzie!
(mnie nic nie kosztuje kasowanie twoich bezsensownych postow, mozemy sprawdzic kto sie szybciej znudzi. Klamacz)