[Wyspy] Everon wydany !!!

http://arma2.pl

Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajgeer
ID Steam: tajgeer

[Wyspy] Everon wydany !!!

Post autor: Tajgeer »

Ostatnio w światku ArmA nastała "moda" na konwertowanie wysp z OFP.

Link do newsa ArmA-Zone PL
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Re: [Wyspy] Everon wydany !!!

Post autor: Mirage »

Aż chyba normalnie zainstaluje patcha 1.07 zeby pograć na Everonie :)

Zaje**scie :)

(tez sie ciesze... Klamacz)
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Post autor: Mirage »

No i rzucilem okiem na ten Everon. Nie jest źle :) Ale brakuje wielu rzeczy jeszcze. Co jak co, ale jak sobie spacerowałem po Montignac albo Morton, czuć było klimaty OFP...;)
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Post autor: mant3z »

No to i ja sobie ściągne :) powspominam stare dobre czasy :coffee
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Yac »

Słów kilka o wyspie i kilka uwag. Latałem nad nią , chodziłem pieszo, zjeździłem wszerz i wzdłuż. Tragedia, i rozczarowanie. O ile bronią się budynki w teksturach z ArmA lub w podrasowanych z OFP to roślinnośc pokazuje jak wielka przepaśc dzieli OFP od ArmedAssault. Brzydkie pokraczne, kwadratowe drzewa z oczojebnymi już teksturami zepsuły całą przyjemnośc z odwiedzin na Everonie. Krzaki to samo. Gdyby autor wykorzystał zieleninę Berghoffa byłoby zupełnie inaczej, a tak wyspa prezentuje się z daleka jak młoda śliczna dziewczyna - za to z bliska jak wymemłany i kostropaty paszczur. Szkoda , wielka szkoda. Pociechą jest tylko to ze jak na razie to wersja alfa, że będą poprawki i może znów pozachwycają mnie zachody słońca w dolinach Everonu. Teraz lipa - i tylko jako przykład i zachęta do konwersji wysp z OFP-RES w świat AA. Laguje nieznacznie - w zasadzie tak jak Sahrani. Nie mam juz "Flashki" więc nie mogę porównac rozkładu miast i wsi oraz ich detali - na razie sprawiały na mnie wrażenie dośc chaotycznych i nie do końca przemyślanych lokacjach budynków. Polecam tylko jako ciekawostkę, z niecierpliwością wyglądając już wersji full. Ofman - nie zrób błędu w konwersji swoich wysp - zrób od razu z roślinnością Berghoffa - inaczej szkoda będzie Twojej pracy i wysiłku.

:mrgreen:
Obrazek
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Podzielam ten pogląd. Na przykladzie Everonu widac jaka przepasc dzieli OFP od ArmA. Niemniej przy odpowiednim oteksturowaniu wysepka bedzie baaardzo fajna :)

Aha i wlaczylem postefekty na maksa, wszystko na high i mam jakies 25-50 fps :)
OFman
ID Steam:
Numer GG: 2993491
Kontakt:

Post autor: OFman »

Ofman - nie zrób błędu w konwersji swoich wysp - zrób od razu z roślinnością Berghoffa - inaczej szkoda będzie Twojej pracy i wysiłku.
Czemu Berghoffa? Ja na moich wyspach stawiam drzewa i krzaki z Sahrani (chyba, że BRG je robił :) )

Skoro ten Everon jest taki słaby to chyba sam będę musiał przekonwertować jedną z wysp z OFP :) Ale o tym już niebawem...
:13bds :weteran
http://arma2.pl
"I'm not friendly" :D
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Post autor: Yac »

Ofman - :) no i super że z ArmA. Po prostu dygresja o "okolicznościach przyrody" była na wszelki wypadek. :mrgreen:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Komentarze do newsów ARMA2.pl”