Moja wersja... chodzi.

Nie zawiera napisu "Tylko do oceny - nie jest to ostateczna wersja gry"!

ale też nie zawiera nr wersji pod logo ArmA w menu głównym

będzie dobrze

Moderator: Inkwizytor
Diabl0 pisze: Robi - jak wytrzeźwiejesz to podziel się wrażeniami. Jak z stabilnością i wydajnością (na jakim sprzęcie). Oraz najważniejsze jak grywalność i wrażenia w porównaniu do klimatu OFP?
Robi na forum 8BZ pisze: No dobra... teraz ja![]()
Nie mam zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o AA. Mój czas spędzony przy grze to około 1h i to głównie "na piechotę". Jednak pozwolę sobie już teraz na wyrażenia swoich emocji związanych z tym "pierwszym razem".
Ogólnie gra mi się podoba. Na razie zdążyłem poruszać się w trzech miejscach: łąka z widokiem na miasto i morze, jakiś szczyt górski oraz 3 misja w lesie (za radą Pita).
Grając na standardowych ustawieniach (takich jak BIS dał), w rozdzielczości 1024x768x32 gra chodziła mi płynnie. Nawet kiedy zostałem zaatakowany w lesie (mis.3), wybuchy pocisków (granatów?) nie zachwiały płynnością gry. Podwyższając jakieś tam aliasingi, szadoły i izotropy(po prawej stronie w ustawieniach) grało mi się również przyzwoicie. Dopiero skok na rozdzielczość 1280x960x32 zachwiał płynnością.
Na pewno nie skreślę, gry jeśli chodzi o wymagania. Myślę, że każdy znajdzie właściwe dla siebie parametry, podczas których granie będzie sprawiać mu przyjemność.
Minus:
To w sumie wcale nie minus, ale byłem nieźle wkurzony, że nie mogę grać tak płynnie jak w OFP. Chodzi mi o klawiszologie :-D Gość robił zupełnie nie to co chciałem... tylko poruszał się w dobrym kierunku. Np.: [Shift] – ja bez shiftu chodzę, a z shiftem biegam (przyspieszam), a tu było odwrotnie :-D Minie troszkę czasu zanim poustawiam wszystko po swojemu.
Plus:
Hmm... powiem tak. Wszystko jest dla mnie plusem, co mogłem zobaczyć wcześniej na screenach a teraz w ruchu. Sylwetki żołnierzy, broń, ale przede wszystkim urzekł mnie las! Qrcze... teraz po lesie chodzi się jak po lesie, a nie jak po placu z drewnianymi słupami telegraficznymiTextury drzew, krzaki i liście, trawa, gdzieniegdzie jakiś mech, korzeń, kamień... poprostu ślicznie. :shock: ŚLICZNIE! ...ale i trudno. To nie to co OFP, gdzie szukaliśmy poruszającego się punktu, identyfikowaliśmy umundurowanie i seria..
Panowie... tam k..wa się wszystko rusza! :shock: Czasem nie wiedziałem co się dzieje :-D Będzie trudno Panowie, oj będzie trudno
...ale chyba o to chodzi, prawda?
Myślę, że skrajnie pesymistyczne podejście do gry jest co najmniej przedwczesne!
Moja ocena jak na pierwszą godzinkę z ArmA to jakieś 8 (0-10) , ale uprzedzam, że może się lekko wahnąć, podczas następnych testów.
Cleric pisze: najtaniej w sieci