Po co addony ?
Moderator: Inkwizytor
Po co addony ?
Mam pytanie po co addon makerzy robią te wszystkie cacka jak RHS Hinda czy Apacza, ekstra gnaty w stylu Sako TRG w Swiss Modzie skoro NIE MA DO TEGO MISJI. Dają najczęściej 1 lub 3 i to cienkie nie dające żadnej przyjemności z grania. A co mi z tego, że włącze Rahmadi wstawie kilka jednostek i sobie bez sensu postrzelam. Dobrej misji nie zrobie bo sie na robieniu misji nie znam. Może ktoś zna adresy stron z dobrymi misjami wykorzystującymi te addony? Lub chociaż powiedzcie jak edytować pojedyncze i multiplayerowe misje w edytorze, żeby można było wstawić sobie te cacuszka i pograć. Już rozpakowywałem te misje i wrzucałem do odpowiedniego katalogu, ale jak otwierałem to miałem komunikat, że nie może otworzyć bo misja jest z czymś połączona i nie edytuje, za porady dzięki. Aha i jak da rade edytować kampanie to napiszcie. Dzięki i pozdrawiam.
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Re: Po co addony ?
Obawiam sie, ze komentarz Itan'a mowi wszystko...
Najpierw musi byc addon, a dopiero potem misja. Bo jak zrobic jakis scenariusz bez niezbednych addonow? Jak zrobilbys sobie herbate bez wody? Po to one powstaja, by ktos je mogl wykorzystac do misji MP/SP.
Najpierw musi byc addon, a dopiero potem misja. Bo jak zrobic jakis scenariusz bez niezbednych addonow? Jak zrobilbys sobie herbate bez wody? Po to one powstaja, by ktos je mogl wykorzystac do misji MP/SP.
Czytajcie dokładnie. Chodzi mi o to jak edytować istniejące misje sp/mp żeby sobie addo wrzucić albo gdzie mogę znaleźć jakieś fajne misje z wykorzystanymi tymi addonami. Zaznaczam że w paczce z niektórymi addonami od razu jest dodane kilka misji żeby addon wypróbować. Temat założyłem żebyście zobaczyli jak dużo addonów powstało a jak mało jest misji które je wykorzystują. W związku z tym ściąganie tych addonów nie ma sensu. Po co ślepemu DVD co ? Dlatego ponawiam pytanie czy znacie adresy stron z fajnymi misjami które wykorzystują te addony ? A jeżeli nie to może ktoś poinstruuje mnie jak edytować istniejące żeby wrzucić sobie dodatki i porządnie pograć. A pytam dlatego że na robieniu misji się nie znam i nie mogę wykorzystać tych addonów do naprawde dobrej zabawy. Bezsensowne latanie np na Rahmadi z wstawionymi kilkoma czołgami jest bez sensu. Pozdrawiam
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Czytajac pierwsza wiadomosc nasuwa sie mysl, ze nie tylko o to chodzilo...
PS Interpunkcja...
PS Interpunkcja...
No to masz Ufoman w następnym poście sprostowanie. Faktycznie mistrzem interpunkcji nie jestem. A jak nie masz nic rozsądnego do powiedzenia to sobie daruj komentarze. Mam nadzieje że nikogo nie obraziłem. Jeżeli tak to przepraszam jak najbardziej szanuje prace addonmakerów i obrażanie kogokolwiek nie było moim celem. Pozdrawiam
Tez mi się wydaje , ze nie macie zamiaru koledze Marqezowi odpowiedziec , za to "pojechać" po grzbiecie owszem .
Bo sam chyba nie wie co pisze?
Marqz - Addony robi człowiek który chce, tak samo jak ty chcesz sobie zrobić kawkę czy iść wypić piwko tak on robi addony. Myślę że za bardzo go nie obchodzi to czy ktoś chce zrobić z ich udziałem misję. Ale coś takiego jak addony dodaje "smaka" grze.
Pytasz się o strony jest coś takiego jak http://www.armaholic.com/ - tam masz misje MP i SP.
Oraz http://www.ofpmdb.net/.
Marqz pisze: Mam pytanie po co addon makerzy robią te wszystkie cacka jak RHS Hinda czy Apacza, ekstra gnaty w stylu Sako TRG w Swiss Modzie skoro NIE MA DO TEGO MISJI.
Marqz - Addony robi człowiek który chce, tak samo jak ty chcesz sobie zrobić kawkę czy iść wypić piwko tak on robi addony. Myślę że za bardzo go nie obchodzi to czy ktoś chce zrobić z ich udziałem misję. Ale coś takiego jak addony dodaje "smaka" grze.
Pytasz się o strony jest coś takiego jak http://www.armaholic.com/ - tam masz misje MP i SP.
Oraz http://www.ofpmdb.net/.
- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
Chlopak zauwazyl najwiekszego babola addonow do ofp/army... Ze jesli jest to bron/pojazd to nikt nigdy tego do niczego nie uzyje jak tylko do 5 minut zabawy... Wyjatkiem sa duze produkcje robione pod tematyczne badz ligowe mody/addonpacki... A takich co robia milionowa wersje mp5 powinno sie powiesic na kablu od monitora...
Wiec tak: O ile sam nie zrobisz sobie misji, to kazdy addon mozesz poogladac a po 5 minutach wywalic, bo do niczego sie wiecej nie nadaja...
Wiec tak: O ile sam nie zrobisz sobie misji, to kazdy addon mozesz poogladac a po 5 minutach wywalic, bo do niczego sie wiecej nie nadaja...
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
- Jerry
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Inna sprawa, ze tak naprawdę bez wydania narzędzi edycyjnych ciężko znaleźć w pełni działający addon, nie wspominając już o nadmienionych problemach z kompatybilnością addonów pod 1.07. Jak to wszystko się ustabilizuje i zaczną wychodzić addony w pełni gotowe i wykorzystujące silnik ArmA, to i misje a nawet kampanie zaczną być powszechniejsze.