Changelog 1.07 + wrażenia z BETY

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Changelog 1.07!

Post autor: mant3z »

Podczas instalacji zauważyłem że znikneło mi z dysku 5Giga.
Zajżałem do katalogu Army i żeczywiście pokazał się katalog beta który zajmuje 4.5Giga.
Aktualnie mam 62% postępu i katalog przybiera na wadze... panowie, czyście sobie dyski :rant
Mów mi milordzie łapserdaku!
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Podobno z patchem jest masa kłopotów, błędy w teksturach, cieniach, edytor sie kaszani...A informacja o pochlanianiu w trakcie patchowania 4,5 GB zmasakrowała mnie skutecznie. Nie instaluje tego ścierwa.
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

Lol
Awatar użytkownika
Cooba
ID Steam:

Post autor: Cooba »

to niestety BETA. nie traktujcie zatem tego jak zwykly patch.
po prostu jestesmy wszyscy frajerskimi beta-testerami. 4,5GB to backup. poniewaz to beta to aplikacja nie zastepuje starych plikow.
Wiec radze sobie wyluzowac i poczekac na wersje FULL.
Nie zminia to faktu ze BIS potrafi...hmm...wku.r....
malindmn
ID Steam:

Post autor: malindmn »

Ej, nie wiem jak wy, ale ja nie mam tekstur karabinów, czy wy tez tak macie??
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

No to wkońcu się zainstalowało... fakt z 6Giga to trzeba mieć wolnego.
Pierwsze wrażenia:
Podciągnąłem widoczność o 300m i gra chodzi ciut lepiej (wcześniej miałem 1000m)
Inaczej się teraz patrzy przez niektóre celowniki, LAW i RPG mają wg mnie lepsze rozwiązanie... zwłaszcza LAW
Broń z podczepionym granatnikiem również ma inne rozwiązanie... nie wiem czy lepsze bo się nie bawiłem
Granaty są wyrzucane szybciej, takie odniosłem wrażenie... albo grami przyspieszyła 8O
Teraz twoje własne logo jest widoczne również na prawym ramieniu 8)
Wydaję się że już nie ma problemów z dźwiękiem jak się włączy akcelerację sprzętową, nie zauważyłem przekłamań ani znikania dźwięków lub całkowite jego wyłączenie.

PANOWIE... jest cacy :coffee będzie ciężka noc... a jutro do pracy :o

Mój config to:
2.5XP na socket A
1512 MB RAM 333
6800 GT Ultra GoldSample
SB Audigy Live
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Post autor: klamacz »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Zbrojownia jest zaje**sta, można sobie wszystko wypróbować... dodatkowo pojawiają się wyzwania, dzięki czemu możemy sobie wypróbować wsystkie bronie, pojazdy, etc.

Siedząc w czołgu:
-możesz robić zoom jako dowódca :rox
-masz radar :mrgreen:

G36 wg mnie spieprzyli nowy wygląg przez kolimator... a raczej przez lunetę. Ta gieta ma wbudowany kolimator z czerwoną kropką i lunete z 3x zoom'em. Czemu nie możemy sobie wybrać z czego chcemy korzystać? Nie dość że dali nowy wygląd lunety to jeszcze zrobili na ręke noobom i camperom, sami zobaczycie jak to teraz wygląda... załamka.

Jak to mówią: "Nie ma róży bez kolców"

Nadal mi się podoba ten patch.
OFman
ID Steam:
Numer GG: 2993491
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: OFman »

Mirror ArmA-Zone.pl - Pobierz
:13bds :weteran
http://arma2.pl
"I'm not friendly" :D
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Moje wrażenia są ogólnie bardzo pozytywne.
Zbrojownia wypaliła! I to niesamowićie. Nie trzeba wchodzić do edytora, żeby sprawdzić jak coś wygląda. Na dodatek mamy losowe zadania, tzw. "wyzwania". Cieakwy pomysł. Zoom w czołgu mi się nie podoba, no sami wiecie. Poprzez akomodację oka tego nie osiągniemy. :mrgreen: Poza tym trudno się dowodzi z widoku 3D w czołgu bo zoom przekłada się na wszystko. IronSight do G36 jest faktycznie zbabrany. Sam krzyż celowniczy i nic więcej. Niczym terminator.

Bardzo fajne jest to iż nareszcie widać coś nocą. Nie jest już tak ciemno i tak jak powinno być światło księżyca robi swoje. Mozna coś dojżeć. Noktowizor też robi swoje. W 1.05+ bardziej utrudniał gre niż ją ułatwiał. Zaciemniał obraz niesamowicie. Teraz jest bardzo dobrze, naprawde bardzo dobrze. W zbrojowni dojżałem się pewnego osobnika w kominiarce, ale nie ma go w edytorze. Za to jest A-10, który swoim wyglądem jednak zrobił na mnie średnie wrażenie. Plusy to jego sterowność - w ofp nie dało się nim latać, a w arma idzie i to całkiem fajnie. Jest też animowana trabinka do kabiny i sama kabina (chodzi o to okno). Strzelając w wode z działka pokładowego zauważyłem, że rozpryski wody nie są już takie same jak ze zwykłego karabinu. Narzescie widać, że to cacko ma swoją siłę. :)

Są nowe facjaty! Wszystkie zostały wymienione prócz "czarnych". Byli jak i obecni gracze OFP mogą zauważyć znajome twarze. :) Mianowicie są to przekonwertowane pod ArmA twarze z OFP. Są też nowe, ale ja dopatrzyłem się tam Armstronga, paru znajomych Rosjan i innych buziek. ;) To też jest plusem.
Są jeszcze IronSighty, które zostały poprawione. Wgląd 3D na karabin nie jest już "zawalający cały ekran". Jes tak jakbyśmy faktycznie celowali z prawdziwej broni. Minusem jest to, że karabiny snajperske i celowniki ACOG mają nadal TYLKO teksture, a nie 3D IS. Szkoda, miejmy nadzieję, że to się poprawi.

Ehhh... Trochę się rozpisałem, ale to nie koniec. Są nowe hełmy! Tak, tak. Hełmy! :)
Jak już było widoczne na screenach z wersji "JuEsEj", Amerykańskie SF dostało nowe hełmy. Nie wiem jak one się nazywają, ale są podobne do tych z Delty do OFP. No wiecie ;).
Strona wschodu też dostała nowe garnki :D - Hełmy AWS zostały całkowicie przemodelowane (takie odniosłem wrażenie) i mają nową przyjemną, ciemno-zieloną teksture. Tak jak powinno być. Minusem jest to iż, hełmu "od środka" nie widać. Tak jak było w poprzedniej wersji, hełm miał wnętrze, widać było iż mamy coś nałożone na głowe. Tak samo jest nadal po stronie zachodu i partyzantów. A w KKAS mamy lekko wklęsłą do środka powierzchnie. Wygląda to tak jakby vojakowi sprasowali pół głowy i przyspawali do niej hełm.

Teraz jeszcze coś o uzbrojeniu. Mianowicie jest więcej wariantów M16A3. Oczywiście było już to w 1.05+, ale brakowało wersji z granatnikiem (tutaj muszę dodać, że granatnik, czy w M16, Ak74 lub M4, ma swój własny IS. Nareszcie idzie coś dokładnie celować), co dało się zauważyć w Berzerkach (komunikat o braku modeli). Lecz teraz wszystko powinno być dobrze.

O czymś zapomniałem? Możliwe, ale dość już nasmarowałem tekstu i to wystarczy. Jedyne co jeszcze dopowiem to: Chyba pogorszyła się płynność gry. Na 1.05+ miałem średnio 32 FPS. Teraz? Ledwo 21, tak więc do czasu kolejnego patcha, przy większej akcji, graczom z podobnym komputerem do mojego radze grać na wysokich albo na naromalnych. (Ja miałem ustawione wszystko na full, cienie wyłączone, posefekty też i AA na wysoko)

Jeszcze co do kampanii. Są dwie! :mrgreen: Przynajmniej u mnie. Ciekawe, która jest poprawniona. :D

Dobra! To byłoby na tyle, jeszcze tylko screenik i koniec. :)

Obrazek

Edit: No tak. Zapomniałem o HDR. Jest on poprawiony. Co prawda kiedy spojżymy w góre, nadal obraz troche ciemnieje, ale DOSŁOWNIE tylko troszeczke. A w pojazdach, jak narazie tego nie zauważyłem, nie mamy efektu żarówki. ;) Jest jeszcze poprawiony "CIEŃ". W ArmA chodząc po pustyni dało się zauważyć irytujący cień, rozkładający się w półkole za naszą postacią. Teraz jest naprawdę, BARDZO mało widoczny. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:
Numer GG: 1299924
ID gracza: 0

Post autor: Garbol »

nie rozumiem już nic jednym coś się pierdzieli z tym patchem innym nie :P... BiS jeden wie.
Obrazek
W wojsku służyłem od 06.08.2008 do 27.04.2009 - Siły Powietrzne Operator radarów NUR-31, NUR-31MK, NUR-41, Nur-12.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”