Czy zwalnia ?

Dodatki i modyfikacje Armed Assault - te bardziej, jak i te mniej oficjalne

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Marqz
ID Steam:

Czy zwalnia ?

Post autor: Marqz »

Czy ktoś się orientuje czy Arma zwalnia jeżeli stale wrzucamy nieskończone ilości addonów do katalogu do katalogu Arma\Addons i Arma\Missions czy powinniśmy je kasować jeżeli z nich nie korzystamy. A może po wrzuceniu addonów wystarczy defrag ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: Czy zwalnia ?

Post autor: Robi »

Po 1. - wszystko zależy od sprzętu na jakim grasz! U jednego może być więcej, a u innego mniej śmieci.
Po 2. - Z tego co mi się wydaje to może zwalniać jedynie samo uruchamianie się gry, natomiast podczas rozgrywki nie ma już najmniejszego znaczenia, czy masz 5 czy 15 GB addonów.

ps.
Nie wiem tylko jak jest w przypadku dłuższego grania na bardzo zróżnicowanych mapach. Czy podczas zmiany mapy zbudowanej na innych addonach, ArmA usuwa z pamięci stare adony i ładuje nowe do nowej mapy, czy tylko dodaje... bez końca.. :?
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Re: Czy zwalnia ?

Post autor: Radeon »

Z moich testów wynikło, że ArmA dodaje bezkońca informacje do pamięci i w reluztacie ją zapycha co daje efekt kartonowego świata. Ale to było w wersji 1.00 - 1.02, teraz tego nie ma, a jeżeli jest to w skrajnych przypadkach.

Trzeba też zauważyć, że Armed Assault (raczej) działa na tej samej zasadzie co OFP (jeżeli chodzi o addony). A z pewnością pamiętacie, że z włączonym FFUR'em, który miał do 1GB addonów (Uzywanych w grze) to lag potrafił być niesamowity.

Lecz również należy pamiętać, że OFP z 5GB addonów, nawet nie używanych w grze, teź potrafiło lagować. Nie dość, że wczytywanie było przedłużone, nie tylko samej gry lecz i misji, to jeszcze dawało przycinki podczas samej gry.

Możliwe, że tak samo może być w ArmA, ale mogę się mylić.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Addony - tworzenie oraz modyfikacja gry”