Misja SP: Świt

Wszystko co dotyczy grania w pojedynkę

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
OFman
ID Steam:
Numer GG: 2993491
ID gracza: 0
Kontakt:

Misja SP: Świt

Post autor: OFman »

Przedstawiam moją skromną misję dla pojedynczego gracza o nazwie "Świt". Co do fabuły mogę powiedzieć tylko, że gracz wciela się w żołnierza US walczącego o wyzwolenie Sahrani. Misja zawiera intro, outro (połączone z końcem misji), briefing oraz overview a także kilka ciekawych skryptów miedzy innymi skrypt artylerii. Dodatkowo w czasie trwania misji będziemy mogli zobaczyć kilka cutscenek oraz usłyszeć 5 nowych ścieżek dźwiękowych nadających misji klimatu.

Link do misji: http://www.arma-zone.pl/download/Misje/swit.rar (6MB)

Wymagane addony:
EBUD's US SF - http://www.arma-zone.pl/modules.php?nam ... it&lid=145

Życzę miłej gry oraz czekam na opinie :)
:13bds :weteran
http://arma2.pl
"I'm not friendly" :D
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Re: Misja SP: Świt

Post autor: Mirage »

Widze, że za***te zainteresowanie tematem. Dlatego postanowie zachęcić do sciągnięcia tej misji, z tego względu, że sam czynnie brałem udział w jej testowaniu, o czym możecie przeczytać tutaj. Patrząc na obecny "rynek" polskich misji do Army nie macie za wiele w czym wybierać, dlatego każda nowa polska produkcja powinna być odbierana jak najlepiej... No chyba, że się mylę i zainteresowanie polskimi misjami do ArmA jest niemal identyczne jak zainteresowanie polskimi misjami do OFP na przełomie ostatnich miesięcy przed premierą nowego dzieła BISu ;).

(nerwy? idz sie przewietrz, a nie mi tu **biesz, ok? Klamacz)
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Dzisiaj zobaczyłem sobie tylko skrypt, bo nie chce mi sie dvdromu podpinać. Ogólnie fachowo wykonane, bardzo podobało mi się że OFMan wykorzysał SetRelPos w cutscenkach. Zdziwiło mnie że CfgIdentities stworzyłeś dwie te same postacie, z tego co pamiętam można nadać jedną torsamość wielu osobom.

Dziwną rzeczą w skrypie "helidolatuje" było wg. mnie to było bez sensu
Skrypt "wbazie" to była najlepsza rzecz jaką w ArmA widziałem.
Użyłeś kilku bajerków z "krew, pot i łzy". A po zmianie gracza można go było usunąć starą jednostke (RADEON).
Od strony skryptów daje 3.5/6. Jutro zobacze jak wygląda IN-Game
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
OFman
ID Steam:
Kontakt:

Zapomniałem pousuwać niektóre śmieci :) Tylko od kiedy misje ocenia się po tym co znajduje się w pliku pbo?
Zdziwiło mnie że CfgIdentities stworzyłeś dwie te same postacie, z tego co pamiętam można nadać jedną torsamość wielu osobom.

Właśnie nie byłem pewny czy to na pewno zadziała więc dla pewności zrobiłem dwa wpisy. Co do "~0" nie jestem jakimś zawodowym "cutscenmakerem" więc wolę mieć w skryptach wszystko dobrze rozpisane.
Marqz
ID Steam:

Post autor: Marqz »

Tak czy siak świetna misja chyba lepsza od każdej misji z osobna w kampanii ale piekielnie trudna na jednym życiu raczej nie przejdziesz. Apropos fajnie że co niektórym chce sie robić takie misje bo ja nie mam na to ani czasu ani umiejętności a pograć sie chce. Szkoda że mi ten przeklęty krew pot i łzy nie hula. Pozdrawiam
Dario
ID Steam:
Numer GG: 3830261
Kontakt:

Post autor: Dario »

Wykonanie, oprawa intro itp, poprostu super. Jednak fabuła troche nie dokońca przemyślana. Na początku bierzemy udział w jakimś ataku, w którym ja zastrzeliłem jednego wroga. Następnie zostajemy przetransportowani w całkowicie inne miejsce, gdzie mamy zabić dobrze strzeżonego generała. Nie pasuje to zabardzo do początku misji. Moim zdaniem powinno istnieć jakieś przyporzadkowanie miedzy każdym celem. To tylko taka moja skromna uwaga.
Obrazek
:weteran
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

To jest własnie taka konwencja - zostajesz wyrwany z pola walki, gdyz jesteś cennym pionkiem w tej całej grze :) Mi się podoba.
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Znalazłem czas żeby pograć misja świetna tylko nie spodobały mi się 2 rzeczy, a mianowice kiedy zmianiasz ubranie dostajesz waypointa do łodzi mogłes dać aktywacje "przeniesienia" (player in boat). A drugie to że po przyplynieciu mogles dać savegame. Tyle odemnie
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
OFman
ID Steam:
Kontakt:

A drugie to że po przyplynieciu mogles dać savegame

Zastanawiałem się nad użyciem tego, ale doszedłem do wniosku, że w ArmA gdzie można robić nieograniczoną ilość save'ów taka opcja nie jest potrzebna. Co innego w OFP.
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

OFman pisze:
A drugie to że po przyplynieciu mogles dać savegame

Zastanawiałem się nad użyciem tego, ale doszedłem do wniosku, że w ArmA gdzie można robić nieograniczoną ilość save'ów taka opcja nie jest potrzebna. Co innego w OFP.

O ile ktoś nie gra na Weteranie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Singleplayer”