Petycja do Multimedii
Moderator: Inkwizytor
- Koval
- ID Steam:
- Numer GG: 5246848
- ID gracza: 0
Petycja do Multimedii
Witam,
Wiem, że Multimedia postąpiła średnio uczciwie zamykając nagle serwery oraz forum bez uprzedzenia ale w związku z wydaniem nowej gry, sequela Operation Flashpoint, może byłoby warto zapytać bądź co bądź starą poczciwą Multimedię o przygotowanie serwera/serwerów Armed Assault (nie mówię o forum, bo to lepiej jeśli będzie stało na oddzielnym hoście) oraz serwera TeamSpeak dla społeczności OFP/ArmA?
Czy ktoś mógłby 'uruchomić' znajomości z Su27 (jeśli dalej pracuje w Multimedii) lub wystosować oficjalne pismo do MM z zapytaniem o wyżej wymienione?
Pozdrawiam.
Wiem, że Multimedia postąpiła średnio uczciwie zamykając nagle serwery oraz forum bez uprzedzenia ale w związku z wydaniem nowej gry, sequela Operation Flashpoint, może byłoby warto zapytać bądź co bądź starą poczciwą Multimedię o przygotowanie serwera/serwerów Armed Assault (nie mówię o forum, bo to lepiej jeśli będzie stało na oddzielnym hoście) oraz serwera TeamSpeak dla społeczności OFP/ArmA?
Czy ktoś mógłby 'uruchomić' znajomości z Su27 (jeśli dalej pracuje w Multimedii) lub wystosować oficjalne pismo do MM z zapytaniem o wyżej wymienione?
Pozdrawiam.
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150
-
- ID Steam:
- Numer GG: 5994970
- Kontakt:
Re: Petycja do Multimedii
Chodzi o ponowne, masowe wysyłanie mejli do MMki, zeby przywrocili serwery widzac jak duza jest scena? 

- Koval
- ID Steam:
Niekoniecznie - chodzi o przedstawienie im sytuacji, że powstaje nowa scena, nowej gry i jak narazie nie ma w Polsce ŻADNEGO działającego 24h na dobę serwera ArmA - sądzę, że na takie coś by się połasili 

ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150
-
- ID Steam:
- Numer GG: 5994970
- Kontakt:
Hmmm no to by było dobre, ale bez znajomości w MM chyba i tak nie damy rady 

- Przezdzieblo
- ID Steam:
A czy to aby nie dyski twardę obsługujących światek OFP serwerów nie postąpiły średnio uczciwie, padając?
Myślę, że wspomniany światek OFP zawdzięcza Multi Medii na tyle dużo, iż pisanie o średnio uczciwym postępowaniu jest co najmniej nieco niezręczne...
Niezwykłej z kolei zręczności wymagałoby wystosowanie pisma do MM z prośbą o pomoc. Bo o ile wiem znajomości się "wyczerpały".
...z drugiej strony pomysł "petycji" do "kogoś z serwerem" niegłupi. Ale tu trzebaby mocno pogłówkować - bo to szukanie sponsora, a takim musi się współpraca opłacać.
Myślę, że wspomniany światek OFP zawdzięcza Multi Medii na tyle dużo, iż pisanie o średnio uczciwym postępowaniu jest co najmniej nieco niezręczne...
Niezwykłej z kolei zręczności wymagałoby wystosowanie pisma do MM z prośbą o pomoc. Bo o ile wiem znajomości się "wyczerpały".
...z drugiej strony pomysł "petycji" do "kogoś z serwerem" niegłupi. Ale tu trzebaby mocno pogłówkować - bo to szukanie sponsora, a takim musi się współpraca opłacać.
Friendly fire is NOT friendly...

- Koval
- ID Steam:
Niewątpliwie najlepiej uderzyć do providerów internetowych - Chello (UPC), Multimedia, TPSA (wiem, wiem
) a jeżeli u nich nie wypali to uderzyć albo na mniej rozpowszechnione na skalę krajową firmy udostępniające internet (np. Aster) i również tutaj jeżeli nie wypali, to uderzyć do sklepów komputerowych (a tym powinno bardzo się opłacać, zważywszy na fakt, że ArmA ma duże wymagania - wynikłaby obustronna korzyść - oni zyskają klientów, zachęcając przystępnymi ofertami oraz 'specjalnymi' promocjami, my zyskamy serwer
)

ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150
Watpie by to sie oplacalo MM, z uwagi na to, ze juz OFP za duzo lacza im zabieralo i chyba dlatego nie wznowili serwerow OFP po awarii dwu (!??) dyskow w tym backupu (??). Znajomi Admini twierdza, ze taka sytuacja raczej sie nie zdarza, ale moze to szczegolny przypadek.
Retired. Unavailable until further notice.
- Najemnik.pl
- ID Steam:
- Numer GG: 5313721
A nie czas zwrócić się ku innym providerom
- i najrealniej patrząc uderzyłbym do CHELLO,której mocno zależy na reklamie (zresztą już stało się głównym potentatem reklamowym,po TPSA),lub ASTER CITY,które ma najlepszą oferte wśród firm internetowych więc posiada odpowiednie warunki. Wcale bym się nie ździwił gdyby CHELLO podjęło się hostowania serwera ArmA
- chcą wyprzeć TPSA całkowicie w materii internetu (a już zaczęło jeśli chodzi o telekomunikacje
).
Multimedia i tak zrobiła nam OGROMNĄ przysługe,i jeżeli ktoś twierdzi,że zachowali się nietaktownie ... to niech się uderzy w pierś.
Najol.

Multimedia i tak zrobiła nam OGROMNĄ przysługe,i jeżeli ktoś twierdzi,że zachowali się nietaktownie ... to niech się uderzy w pierś.
Najol.

| ASUS K8N nForce 3 | AMD Sempron @3000+ | HiS Radeon x1600 Turbo |
- Suchar
- ID Steam:
- Numer GG: 4663741
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Popieram pomysł zwrócenia się do innego providera, wogóle widać an tym forum ogólną tendencję powrotu do tego co było wczesniej (flashpoint.pl)
. Myśle że najpierw można sie tylko dowiedzieć czy istaniała by możliwość postawienia serwrera przez MM, potem porównaloby się to z innymi ofertami. Z petycją zaczekajmy
Oczywiśćie firma Multimedia w dużym stopniu przyczyniła sie do szczęscia polskiego swiatka, ale chyba sami przyznacie ze te tajemnicze awarie z dyskow troche niszczą koncową ocenę. Coś czuje że szykuje się nowy temat do dyskusji o naszej zprzyjaźnionej firmie
Ogólnie jestem za tym kto bedzie mial lepsza oferte

Oczywiśćie firma Multimedia w dużym stopniu przyczyniła sie do szczęscia polskiego swiatka, ale chyba sami przyznacie ze te tajemnicze awarie z dyskow troche niszczą koncową ocenę. Coś czuje że szykuje się nowy temat do dyskusji o naszej zprzyjaźnionej firmie

- Mefiu
- ID Steam:
- Numer GG: 2369010
- Kontakt:
Pytanie, czy ktos takowa wystosuje w naszym kierunku

Ponadto, zanim cokolwiek zrobimy, trzeba poczekac na linuxowa wersje serwera dedykowanego. Mysle, ze to tylko kwestia czasu.
- Koval
- ID Steam:
o awarii dwu (!??) dyskow w tym backupu (??)
Niektórzy są święcie przekonani, że MM była w stosunku do nas 100% szczera i miała najszczersze zamiary aby podtrzymać scenę OFP, ale niestety im nie wyszło...

ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150