Problem z ustawianiem przedmiotów w edytorze.

Edytor Arma3 - dyskusje i zapytania o tworzeniu misji, skryptów oraz programowaniu.

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lygi
ID Steam:
ID gracza: 0

Problem z ustawianiem przedmiotów w edytorze.

Post autor: Lygi »

Czołem
Od pewnego czasu zauważyłem że mam problem z ustawianiem przedmiotów w edytorze. Jeszcze niedawno można było je płynnie przesuwać i i ustawiać co do milimetra względem innych przedmiotów czy podłoża. Teraz to się dzieje skokowo co uniemożliwia precyzyjne ustawianie.
Tak wiem że w edytorze są opcje gdzie można ustawić na podziałce wielkość skoku przesunięcia i obrotu przedmiotu, ale mam wszystko ustawiane na minimum i zawsze tak miałem ustawione, a mimo to coś się zmieniło.
niby można sobie "ręcznie" ustawić precyzyjnie przedmioty wpisując odpowiednie wartość w pole XZY ale to upierdliwe jest strasznie.
Ktoś spotkał się z tym problemem ?
Awatar użytkownika
Slawek
ID Steam: EC_Zadra
Numer GG: 11973988
Kontakt:

Re: Problem z ustawianiem przedmiotów w edytorze.

Post autor: Slawek »

Sprawdziłem tak na szybko w edytorze. U mnie ustawienia przedmiotów są precyzyjne w widoku 3D jak i w widoku mapy (M).
Jeśli Ci jakiś "widżet" przeskakuje, to "Przełącz oś translacji" na 0,125 m. Standardowo przy włączeniu edytora jest 1m.
Osobiście zawsze odciągam myszkę od przedmiotu w czasie ustawiania dla większej precyzji.
Obrazek..Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek Obrazek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - ArmaPL lub 212.91.26.150:7891
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja - tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”