p 4 2.80 Ghz (3.08 Ghz aktualnie)
1 Gb Ramu
Ati Radeon All In Wonder 9600 xt (128 mb)
+ sterowniki do karty wersja 8.33
----------------------------------------------------------
lipa, zamieszczam screena z gry. wlaczam i po jakims czasie pojawia sie syf
nie pokauje tak ciągle, ale zbyt czesto zeby dalo sie grac, zauwazyle tez ze intensywniej jest gdy odwracam sie pod pewnym kątem.
Mi takie syfy wyskakiwały na systemie plików NTFS, po kilku resetach podczas gry w ArmA. Raz na Sahrani stoją na dachu budynu widziałem jakiś jasno-niebieski słupek stojący daleko we mgle i sięgający nieba. Podleciałem do niego heli i... BŁĄD, wstrzymanie systemu i inne bzdury. Potem zaczęły krzaczyć się cienie, jakieś dziwne dziury w nich były, kiedy wchodziłem w cień nie było widać żadnej zmiany otoczenia i znowu wstrzymanie systemu i reset. Potem było coś w tym stylu co na screenie wyżej. Zrobiłem skandiska z automatyczną naprawą błędów i innymi bzdurami. Wszystko wróciło do normy.
Raczej nie pomoge, ale mialem bardzo podobny problem pod OFP. Wzor artefaktow byl prawie identyczny (mialem trojkaty szare i czarne, tutaj szare i biale). Ciekawe jest to, ze nigdy mi sie to nie zdarzylo w czasie gry, moglem smigac kilka godzin bez problemow, natomiast bardzo czesto takie cos mialem po powrocie do gry z pulpitu. Jesli AltTab trwal kilka(nascie) sekund to bylo ok, po kilku minutach to byla loteria, natomiast po kilkunastu minutach powrot do gry mialem zawsze z tymi bledami, tylko AltF4 pomagal. Takie kwiatki moga byc efektem przegrzewania, ale u mnie na pewno nie byly, bo jak juz gralem to gralem ile chcialem. Podejrzewam albo stery (choc zmienialem pare razy) albo jakis problem z jednym lub drugim RAMem - wczytywanie tekstur i te sprawy... Na koniec dodam tylko, ze ArmA nigdy mi takiego numeru nie wykreciala, choc sprzet i sterowniki mam identyczne jak pod OFP. Aha: Radeon X850XT, A64, GEIL niebieskie, wsio na DFI Lanparty.
zanim sciagniecie drivery z omegi to sprawdzcie ktora to wersja i kiedy wydana...
stery do GF są z 04/06/2005
a do ATI sa w wersji 7.1. oryginalne są już w 7.2.
Omegi BYŁY kiedyś dobre, teraz już nie są najlepsze...