Arma3 Altis Life

Informacje i dyskusja o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

Lopeek
ID Steam:

Re: Arma3 Altis Life

Post autor: Lopeek »

Cześć.

Grałem jakiś czas na II Legionie. Zdecydowanie nie polecam tego serwera. Atmosfera nie jest ciekawa i nie wprowadza on nic nowego.

Poza tym serwer to same kopiowane skrypty ze wszystkich innych zagranicznych serwerów, podobnie jak tekstury.
Nie ma tam chyba niczego autorskiego, wszystko jest kradzione i wydaje mi się że serwer zrobiony dla kasy. :)

Jest kilka ciekawych polskich altisów jak HC Life, Altis Life Polska czy też GreenLife. Tam zdecydowanie polecam grać ale nie tutaj.
tom3kb
ID Steam:
ID gracza: 209283

Post autor: tom3kb »

To, że mają te same skrypty co inne serwery to nie znaczy, że coś jest od razu kradzione. :D
Lopeek
ID Steam:

Właśnie w tym sęk że są kradzione. Wykorzystują autorskie skrypty z innych serwerów. Jawna kradzież nic więcej.
Andrzej
ID Steam:

Post autor: Andrzej »

Oglądajcie na to ;/ Co to ma być ;/ Admin Pięknego Legionu ;/ Dobry deal pierw ukradł skrypty a następnie zbiera hajs na własne potrzeby ;/
http://cdn.imghack.se/images/6a847c633c ... b696f0.jpg
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2014, 22:21 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: §4 pkt.12
Awatar użytkownika
Legionista1992
ID Steam:

Post autor: Legionista1992 »

Nic nie jest kradzione ,uzyte zgodnie z wola osob ktore publikowaly skrypty dla pomocy na forum Altis RPG , Wasza Kampania hejterka panowie z Altis Life Polski jest po prostu zalosna ;) Coz taka jest Polska mentalnosc ,to zrozumiale , Mam nadzieje ze taka Polityka odwroci sie kiedys przciwko wam ;) MY uznajemy zasade Glupszym Sie ustepuje ,takze powodzenia
Obrazek
Lopeek
ID Steam:

Andrzeju, taka niestety prawda. Tak wlasnie wyglada ten serwer.

Legionista, dla scislosci nie jestem z alp a z GreenLIfe chociaz na alp gralem duzo czasu jednakze wiem duzo lepiej od Ciebie czym jest budowanie serwera i na jakich zasadach to operuje.
Wasze zasady to zarobienie kasy na ludziach po jak najmniejszej linni oporu. Wszyscy ktorzy poznaja Wasz serwer blizej zobacza ze to jedno wielkie oszustwo.

Poza tym nie jest to zadne kampania, po prostu jako gracz wiekszosci altis lifow wyrazam swoja opinie by ostrzec ludzi przed takim zlem jak wy.

Wszystko macie kradzione poza jedna wlasna tekstura(chociaz kto to wie, moze i ona rowniez jest kradziona). Nic tam nie jest wasze i pozalujecie swoich decyzji.
Poza tym zostaly rozeslane wiadomosci do kilku serwerow na temat waszej kradziezy, zdziwicie sie jeszcze ile konsekwencji to za soba niesie. :)

Slynny HC pomimo ze byl sklonny do pieniedzy wyrazal bardziej stosowne srodki ku zdobyciu ich. :)
Bez grosza doswiadczenia a z glupota na pieniadze daleko sie nie pociagnie.

jedna wielka porazka i nie polecam.
Koncze te temat bo nie jestem tu po to by sie cisnac a po to aby otworzyc innym oczy.
Konrad
ID Steam:

Post autor: Konrad »

Hehe, ja widzę, że popularność Altis Life Polska jest tak duża że co ktoś atakuje jakiś serwer to zaraz jest od nich :) Jak płytka jest ludzka inteligencja... Ale do rzeczy. Niektórzy próbują wmówić że te skrypty są legalne. Hmm... Darmowe forum założone na fora.pl, admin który prosi o wpłaty na nowego laptopa dla niego w dodatku za 2400 zł i donator okresowy zamiast dożywotniego i wy próbujecie wmówić że za te skrypty zapłaciliście lub zaoferowaliście coś w zamian? Jakoś kupy to się nie trzyma. Dociekliwym którzy z jakich serwerów mogą pochodzić te skrypty proponuję napisać do ich administracji i dać namiary na II legion. Niech sami wejdą, rozbiorą ich misję i zrobią porządek jeśli są ich i bez ich wiedzy.

Jeszcze jedno. II Legion być może i ma legalnie te pliki, ale zobaczcie na plik w załączniku. Zapewne nazwy Altis Life Polska za ich zgodą nie wykorzystuje. Jak sam Legionista, czyli jeden z adminów II Legion wspomniał, Altis Life Polska jest wyraźnie kojarzona tylko z jednym serwerem. Sam nawet tak ich nazwał, czyli sam tą nazwę kojarzy tylko z nimi. Ogólnie społeczność internetowa grająca w Altis kojarzy tą nazwę TYLKO z tym serwerem. Więc dlaczego II Legion ją wykorzystuje? Aby pokazać się na liście Steam, kiedy ktoś w filtrze wpisuje Altis Life Polska? Oczywiście że tak. Czy jest to prawnie w obecnej sytuacji dozwolone? OCZYWIŚCIE ŻE NIE :)))) Jest to identyczne z tym co kiedyś było głośne z Arma Community 2 i Arma Community 3. Koleś z AC3 stworzył sobie taką grupę, za plecami AC2. W efekcie AC2 pozwało go do sądu i z tego co mi wiadomo wygrało. Hmm... Aż mnie korci, aby ten zrzut wysłać do ALP bo chyba o tym nie wiedzą :)))

PS. A zielona kropka tylko przy tym prawdziwym Altis Life Polska. To jak w reklamie KFC z podrobem.
Załączniki
Zrzut 1
Zrzut 1
Lopeek
ID Steam:

Konradzie - tak, to jawna podróbka oryginału żeby się wzbić. Masz całkowitą rację.

Mylisz się też że nie mają kradzionych plików. Dostałem odpowiedź od paru serwerów, zdziwili się. :)
Powiedzieli że zajmą się sprawą.
Awatar użytkownika
vynaratorski
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: vynaratorski »

I to jest właśnie to buractwo, które prosto z gimbazy rzuciło się na ARMA3 i stawiają serwy Wasteland i Altis Life. Pozdro!
Obrazek
Tenk
ID Steam:
ID gracza: 4

Post autor: Tenk »

vynaratorski pisze:I to jest właśnie to buractwo, które prosto z gimbazy rzuciło się na ARMA3 i stawiają serwy Wasteland i Altis Life. Pozdro!
Jak widać min. po tej wypowiedzi w ARMA2 wcale nie lepiej ;)
Awatar użytkownika
vynaratorski
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: vynaratorski »

No tak, bo złodzieja trzeba poklepać po plecach i uważać na słowa, żeby przypadkiem nie urazić, wszak to pełnowartościowy i wrażliwy człowiek, jak każdy inny ;)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”