Jaki hosting?
Moderator: Inkwizytor
Jaki hosting?
Po pierwsze chciałbym się przywitać, bo jest to mój pierwszy post. Teraz część właściwa, a mianowicie chciałem się spytać czy znacie jakiś hosting serwerów Army II, oprócz takich po 30 dolarów za 25 slotów. Wiem, że jeśli chodzi o zagraniczne to trudno o tańsze, ale może jakiś polski? Znalazłem tylko jeden rodzimy hosting, ale w tym momencie był niedostępny. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdro szejset.
Re: Jaki hosting?
30$ za 25 slotów to bardzo dobra cena, taniej nie dostaniesz. Podliczając koszty najtaniej wychodzą jeszcze serwery dedykowane z Kimsufi takie za 150-200 zł na których postawisz sobie A2 i A3 po 64 sloty, a do tego TeamSpeaka. Trzeba się jednak znać trochę na linuxie, chyba że dopłacisz 50zł miesięcznie za licencjonowanego Windowsa to Ci automatycznie zainstalują 
Serwer A2 na 26 slotów dostaniesz za 90zł tutaj http://www.markmods.com/ tańszej oferty nie znam, kiedyś samo korzystaliśmy z ich usług i sobie chwaliliśmy, dobre podejście do klienta i szybki suport, a przy tym arakcyjne ceny i dobry sprzęt serwerowy.

Serwer A2 na 26 slotów dostaniesz za 90zł tutaj http://www.markmods.com/ tańszej oferty nie znam, kiedyś samo korzystaliśmy z ich usług i sobie chwaliliśmy, dobre podejście do klienta i szybki suport, a przy tym arakcyjne ceny i dobry sprzęt serwerowy.
Dzięki. Myślałem, że tylko za granicą takie ceny, że da się gdzieś w Polsce taniej kupić. To niesprawiedliwe, serwery innych gier są popularniejsze i tańsze, a taka wspaniała Arma totalnie niespotykana w naszym kraju-raju ;(
Jest z powodu dużych wymagań sprzętowych jakie trzeba spełnić by gracze mogli grać komfortowo. Przykładowo na sprzęcie który wymagany jest do serwera A3 możnaby postawić pewnie ze 4 serwery CSa, dlatego różnice w cenie pomiędzy Armą a innymi grami są spore 

Zdążyłem się domyślić jak odpaliłem Arme 2 na maksymalnych detalach 

- vynaratorski
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Moja grupa testowała wiele rozwiązań, płaciliśmy i więcej i mniej, markmods też rozważaliśmy ale parametrami maszyn zostają w tyle za jestservers. W końcu najlepszą i w perspektywie czasu najtańszą opcją okazał się zakup serwera na własność - to najlepsza opcja, choć trzeba jednorazowo wydać ~2k.
Odpal sobie vpsa w Firehost, tam masz testowanie za darmo - nam wszystko przynajmniej jak na razie działa jak należy. A po prostu była to jedna z tańszych usług jakie znaleźliśmy. Testowaliśmy inne, ale była masakra z dostępnością.
- vynaratorski
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt: