strefa wojny
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
strefa wojny
Witam, chciałbym wiedzieć jak zrobić strefę śmierci, że jak wyjdę z niej to automatycznie zginę, brakuje mi tego w mojej mapie + chciałbym wiedzieć jak zrobić punkt do przejęcia.
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Re: strefa wojny
Na środku tej strefy wstaw jakiś objekt np niewidzialne lotnisko itp. Nazwij go poz1.
Nazwij swoją jednostkę Franek.
Wstaw wyzwalacz i w condition wpisz:
Franek distance poz1 >500
W on act wpisz:
Franek setdammage 1.
Po odejściu na 500m od środka strefy zginiesz. Wstawiłbym jeszcze jeden wyzwalacz z distance >450 i np z info, że opuszczasz rejon misji i zginiesz.
Aktywacja cykliczna.
Nazwij swoją jednostkę Franek.
Wstaw wyzwalacz i w condition wpisz:
Franek distance poz1 >500
W on act wpisz:
Franek setdammage 1.
Po odejściu na 500m od środka strefy zginiesz. Wstawiłbym jeszcze jeden wyzwalacz z distance >450 i np z info, że opuszczasz rejon misji i zginiesz.
Aktywacja cykliczna.
No ok, a jak na mapie jest 28 postaci które będą pod kontrolą tylko graczy a mapa ma bardzo nie regularny kształt?
@EDIT i proszę o przeniesienie tego do army 2 bo się pomyliłem.
@EDIT i proszę o przeniesienie tego do army 2 bo się pomyliłem.
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Możesz wpisać:
wyzwalacz powinien zadziałać na wyjście każdej jednostki kierowanej przez gracza. Możesz dać też wszystkim imiona Franek1-28 jak ci się chce wklepywać
.
A nawet jeśli rejon misji jest nieregularny to przecież strefa śmierci może być trochę większa (we moich misjach/kampaniach tak robię) lub możesz ustawić kilka stref ale to można skopać łatwo
Kod: Zaznacz cały
player distance poz1 >500

A nawet jeśli rejon misji jest nieregularny to przecież strefa śmierci może być trochę większa (we moich misjach/kampaniach tak robię) lub możesz ustawić kilka stref ale to można skopać łatwo