Dzień dobry,
Na początek chciałbym napisać, iż wielką szkodą jest to, że nie oddelegowaliście do tej sprawy uprawnionej osoby z choćby konkretnym pseudonimem, ponieważ w tym momencie tak właściwie nie wiem z kim mam przyjemność rozmawiać.
Po pierwsze, jestem rad, że nie bronicie mi pisać "reklamy" serwera OFP na waszym forum. Chciałbym zauważyć, że nazywanie krótkiego postu o nowym serwerze do ponad 10-letniej gry, w którą gram ja i kilku zapaleńców jest wielkim nadużyciem. Nie czerpię żadnych korzyści z działalności tego serwera. Skoro używacie terminu reklama, to rozumiem, że jestem dla was swego rodzaju konkurencją? Jaką konkurencją może być serwer do 12-letniej gry, na którym grają zupełnie przypadkowi, niezrzeszeni gracze? Z tego co mi wiadomo grupa ACC nie gra w Operation Flashpoint, więc tym bardziej nie widzę tu związku.
Po drugie, moja "reklama" jak to nazywacie, zniknęła dwa razy i ani razu nie otrzymałem ani jednej wiadomości prywatnej w celu kontaktu w związku z usunięciem moich postów. Sytuacja taka wydarzyła się dwukrotnie w krótkim przeciągu czasu, więc jeśli była by u was dojrzała administracja to przynajmniej próbowała by to ze mną wyjaśnić. Co więcej, "reklamowanie się" i związana z tym wcześniejsza konsultacja z waszą administracją nie jest w żaden sposób poruszona w
waszym Regulaminie. Skoro waszą jedyną metodą "dialogu" jest banowanie użytkowników tak jak piszecie, no to cóż mogę więcej rzecz, pogratulować.
Po trzecie, dwukrotnie (tj. wczoraj) i kilka tygodni temu, gdy znikł mój pierwszy post próbowałem się dowiedzieć na waszym serwerze TeamSpeak czegokolwiek w sprawie tajemniczego zniknięcia tego postu. Nikt nic nie wiedział i nie był w ogóle zainteresowany by sprawę tę wyjaśnić. Na odczepne któryś z waszych graczy rzucił, że skoro się "reklamuję" to mam się nie dziwić że post usunęliście. Jest to również powód, dla którego zdecydowałem się poruszyć swą sprawę tutaj.
Po czwarte, i chyba najważniejsze, treścią powyższego posta daliście świadectwo tego, że w ACC (A2C) panują dwa standardy.
Pierwszy z nich dotyczy wszystkiego poza waszym forum i stroną. Według niego można wszędzie spamować i zawalać wszystkie tematycznie związane z ARMA strony, fora i serwisy. Tajemnicą poliszynela jest, że można się natknąć na wasze reklamy w serwisach takich jak wykop.pl, joemonster.org a nawet sadistic.pl! O reklamach na wielu polskich stronach o grach komputerowych przemilczę.
Drugi standard obowiązuje na waszym forum. Wszystkie polskie grupy, a nawet ich pojedynczy gracze, traktowani są przez was jak konkurencja, a ich działania natychmiastowo pacyfikujecie.
Najlepszym dowodem na prawdziwość moich twierdzeń jest TO FORUM. Macie wydzielony tu dla siebie cały dział naładowany przez was masą linków, zdjęć i filmów. Na TYM FORUM znajduje się również post dotyczący mojego serwera.
Nie przeszkadza wam reklamować się na tutejszym forum armagame.pl, ale przeszkadza wam, by link do tutejszego forum znajdował się na waszym forum? Niezbicie świadczy o tym zdjęcie, które wkleiłem w moim pierwszy poście.
Na koniec, chciałbym zaprzeczyć jakimkolwiek kierowanym przez was insynuacjom, jakoby miałyby za mną stać jakieś "nieokreślone" osoby, bądź grupy. Występuję tu tylko i wyłącznie we własnym imieniu i własnym interesie.
Nie zamierzam również po raz kolejny umieszczać na waszym forum ogłoszenia o swoim serwerze, bo kto wie czy znowu "nie zniknie w tajemniczych okolicznościach".
Jako grupa, która istnieje od dobrych kilku lat, dajecie "wspaniały" przykład współpracy i koegzystencji w polskiej społeczności OFP/ARMA.
Z wyrazami szacunku,
Rożek