Witam.
Jest to mój 1 post na tym forum tak dla jasności.
Do rzeczy. Na mapie Zargabad stworzyłem swoją bazę.
Chciałbym się dowidzieć czy idzie wyciągnąć np. przy pomocy jakiegoś wyciągnąć "model" tej bazy tak by móc go używać wielokrotnie w różnych innych mapach?
Pozdrawiam.
Idzie jakoś wyciągnąć "model" bazy z mapy jako mod ?
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 20082007
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Re: Idzie jakoś wyciągnąć "model" bazy z mapy jako mod ?
Zapisz go jako misje. I gdy bedziesz go chciał użyc np na innej mapie odpal najpierw misje z bazą w edytorze. Kliknij lewy przycisk myszy i przeciągnij nią po ekranie żeby zaznaczyć wszystkie obiekt. Najedź mychą nad jakiś obiekt i wciśnij ctrl i c (kopiowanie). Teraz odpal inną mapę postaw gdieś kursor na mapie i wciśnij ctrl v (wklej). i już masz swoją bazę na innej mapie.
-
- ID Steam:
Ciekawy pomysł. Dziękuje za pomoc i faktycznie działa.
ale tu nasuwa nie co inne pytanie. A gdybym chciał to wrzucić jako addon do internetu to jak to mam "wyciągnąć i zapisać ? i czy w ogóle się da tak zrobić ?
ale tu nasuwa nie co inne pytanie. A gdybym chciał to wrzucić jako addon do internetu to jak to mam "wyciągnąć i zapisać ? i czy w ogóle się da tak zrobić ?
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
No właśnie robisz to w ten sposób, zapisujesz jako misję nazywasz np: baza zagrabad, base, Fob czy co tam wymyślisz. I wrzucasz np na Armaholic. Zobacz ile tam jest różnych: template, Fob, Base itp w downloadzie na stronie http://www.armaholic.com/list.php?c=arm ... _templates. Dajesz jakiś readme co tam jest w bazie, może jakieś screeny żeby ludzie widzieli co ściągają. I to wszystko. 

-
- ID Steam:
Aaa to już wszytko wiem. Dziękuje wam za pomoc