[Addony] UK Weapons wydane !!!
Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: [Addony] UK Weapons wydane !!!
Strzasznie "sztampowe" te newsy - moze czas wymyslic jakas inna formulke do newsa 

- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
newsy jak newsy 
za to bronie wyjatkowo fajne - wizualnie to badziew, tekstury i modele wolaja o pomste do nieba, ale za to bardzo sprytnie wykonane ironsighty, niby optyka ale jednak 3d.
Sami sprawdzcie, trzeba tylko poczekac, az maker znajdzie porzadnego grafika

za to bronie wyjatkowo fajne - wizualnie to badziew, tekstury i modele wolaja o pomste do nieba, ale za to bardzo sprytnie wykonane ironsighty, niby optyka ale jednak 3d.
Sami sprawdzcie, trzeba tylko poczekac, az maker znajdzie porzadnego grafika

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
klamacz pisze: newsy jak newsy![]()
No wlasnie nie - bo newsami sie w wiekszosci przyciaga do serwisu czytelnikow. Takie na "odpieprz" to gorsze niz by ich nie bylo ;p
- Diabl0
- ID Steam:
- Numer GG: 2236900
- ID gracza: 0
I tutaj wyjątkowo się zgodzę z Forrestalem
Te "newsy" są bardziej irytujące (zaśmiecają "nowe posty" i nabijają licznik "autorowi") niż pomocne... Może by tak zrobić automat który tworzył by temat dopiero przy chęci skomentowania danego "newsa"?

Aj marudzicie. Piszemy o nowościach, a o sztampowośc oskarżajcie Spanela, ktory leni sie z wydaniem toolsów. Strony konkurencji coś nie nadążają 

- Robi
- ID Steam:
- Kontakt:
eJay pisze: Strony konkurencji coś nie nadążają![]()
Z tym sie zgodzę i jednocześnie mogę pogratulować. Żeby znaleźć nowinki, nie trzeba nigdzie szukać... wystarczy wejść do Was. Pełen szacunek.
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Robi pisze:eJay pisze: Strony konkurencji coś nie nadążają![]()
Z tym sie zgodzę i jednocześnie mogę pogratulować. Żeby znaleźć nowinki, nie trzeba nigdzie szukać... wystarczy wejść do Was. Pełen szacunek.
powiem wiecej: nie trzeba nawet do nich wchodzic - wystarczy odwiedzic to forum i od razu widac co nowego sie wydarzylo. Nie ma potrzeby sciagania stron i grafik ktorych nie chcemy/nie mamy czasu ogladac za to jest mozliwosc wyboru, co nas naprawde interesuje z newsow

Malkontentow prosze o zrozumienie i konstruktywna krytyke (brac przyklad z Forresta).

Forrestal pisze:klamacz pisze: newsy jak newsy![]()
No wlasnie nie - bo newsami sie w wiekszosci przyciaga do serwisu czytelnikow. Takie na "odpieprz" to gorsze niz by ich nie bylo ;p
Powiem tak. Te newsy nie są na "odpieprz"

Diabl0 pisze: (...) I tutaj wyjątkowo się zgodzę z Forrestalem Te "newsy" są bardziej irytujące (zaśmiecają "nowe posty" i nabijają licznik "autorowi") niż pomocne... (...)
Nie zależy mi na nabijaniu sobie licznika, tylko na szybkości działania i informowaniu o nowych wieściach ze świata ArmA. W końcu moja funkcja (dla tych którzy nie wiedzą - funkcja newsmana

btw. Dziękuje za pierwsze komentarze do newsów

- Diabl0
- ID Steam:
- Numer GG: 2236900
Nie wiem czy poprzedni post był "konstruktywną" krytyką czy nie - oceny zwykle są subiektywne 
Nie wiem jak innym, ale mi takie notoryczne "XXX na YYY zaprezentował nam nowy ZZZ" niezbyt się podoba.
Dlaczego?
* przekaz informacyjny w takiej treści jest znikomy
* wymaga przejścia na zewnętrzną stronę obładowaną banerami aby dowiedzieć się czegokolwiek
* w 99% przypadków to "cokolwiek" to 2-4 screeny z forum BIS lub paru serwisów - żadnej opini, żadnej recenzji, zwykle brak jakichś dodatkowych informacji jak chociażby podsumowania opini/dyskusji z forum BIS czy nawet zwykłego opisu realnego uzbrojenia którego addon jest opisywany
* Tematy z rodzaju "[Addony] XXX" mocno zaśmiecają listę "Zobacz nowe posty" i nie ma możliwości filtrowania ich na tej liście
* na większości for został by zakwalifikowany jako spam
Moje propozycje?
* Większy wysiłek "autorów" - napisanie czegoś więcej niż jedno zdanie i link do strony. Zachęcenie mnie do przejścia oraz przekazanie ciekawej i pożytecznej treści a nie tylko kolejnego spamu w postaci linka do swojego serwisu
* Możliwość filtrowania działu "Komentarze do newsów ArmA-Zone.pl" z spisu "Zobacz nowe posty"
* System automatycznego zakładania tematu z streszczeniem treści newsa dopiero przy pierwszym komentarzu użytkownika.
Mam nadzieję że wystarczająco konstruktywnie.
// Aby nie nabijać postów dopiszę odpowiedź na post Tajgeer zamieszczony w trakcie pisania tego co powyżej:
Główny problem to miejsce ich zamieszczania. Wchodząc na forum szukam głównie dyskusji i opinii innych osób. Informacji o nowych addonach itp. szukam (o ile szukam) na specjalizowanych serwisach w rodzaju właśnie az.pl
// Edit 2:
Tnij zbędne cytaty.
Nie bierz tego personalnie do ciebie - po prostu trafiło akurat na twojego newsa ale w moim rozumieniu dyskusja dotyczy całego działu.

Nie wiem jak innym, ale mi takie notoryczne "XXX na YYY zaprezentował nam nowy ZZZ" niezbyt się podoba.
Dlaczego?
* wymaga przejścia na zewnętrzną stronę obładowaną banerami aby dowiedzieć się czegokolwiek
* w 99% przypadków to "cokolwiek" to 2-4 screeny z forum BIS lub paru serwisów - żadnej opini, żadnej recenzji, zwykle brak jakichś dodatkowych informacji jak chociażby podsumowania opini/dyskusji z forum BIS czy nawet zwykłego opisu realnego uzbrojenia którego addon jest opisywany
* Tematy z rodzaju "[Addony] XXX" mocno zaśmiecają listę "Zobacz nowe posty" i nie ma możliwości filtrowania ich na tej liście
Moje propozycje?
* Większy wysiłek "autorów" - napisanie czegoś więcej niż jedno zdanie i link do strony. Zachęcenie mnie do przejścia oraz przekazanie ciekawej i pożytecznej treści a nie tylko kolejnego spamu w postaci linka do swojego serwisu
* Możliwość filtrowania działu "Komentarze do newsów ArmA-Zone.pl" z spisu "Zobacz nowe posty"
* System automatycznego zakładania tematu z streszczeniem treści newsa dopiero przy pierwszym komentarzu użytkownika.
// Aby nie nabijać postów dopiszę odpowiedź na post Tajgeer zamieszczony w trakcie pisania tego co powyżej:
moja funkcja (dla tych którzy nie wiedzą - funkcja newsmana) polega na tym abym zamieszczał właśnie te informacje.
Główny problem to miejsce ich zamieszczania. Wchodząc na forum szukam głównie dyskusji i opinii innych osób. Informacji o nowych addonach itp. szukam (o ile szukam) na specjalizowanych serwisach w rodzaju właśnie az.pl
// Edit 2:
Tnij zbędne cytaty.
Nie bierz tego personalnie do ciebie - po prostu trafiło akurat na twojego newsa ale w moim rozumieniu dyskusja dotyczy całego działu.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2007, 20:49 przez Diabl0, łącznie zmieniany 2 razy.
Diabl0 pisze: Nie wiem czy poprzedni post był "konstruktywną" krytyką czy nie - oceny zwykle są subiektywne
Dlaczego?
Moje propozycje?
Zgodzę się z tobą. Jednak jak wcześniej wspomniałem, od tej pory będę zamieszczał swoje opinie, a także krótkie recenzje wychodzących addonów. I zapewniam wszystkich na tym forum, iż nie będzie już takiej formułki "XXX na YYY zaprezentował nam nowy ZZZ", tylko w każdym nowym newsie będą zawarte emocje i bajery, które przyciągną userów do przeczytania newsa (ewentualnie ściągnięcia addona). Mam również nadzieję, iż w miarę z upływem czasu, zmienicie opinie na mój temat, na trochę cieplejsze

//EDIT// wyjaśnie jedną rzecz
Diabl0 pisze: Główny problem to miejsce ich zamieszczania. Wchodząc na forum szukam głównie dyskusji i opinii innych osób. Informacji o nowych addonach itp. szukam (o ile szukam) na specjalizowanych serwisach w rodzaju właśnie az.pl
Takie rzeczy typu: zamieszczanie postów na forum do dyskusji, oraz dodawanie do newsów linku do tychże komentarzy, już nie ja ustalam. Ja działam z odgórnie ustalonych zasad, których nie mogę zmienić, bo nie mam do nich odpowiednich uprawnień

Ostatnio zmieniony 07 marca 2007, 20:53 przez Tajgeer, łącznie zmieniany 1 raz.