Osobne komunikaty radiowe dla wschodu i zachodu
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Osobne komunikaty radiowe dla wschodu i zachodu
Witam ponownie. Jak zrobić by grając w misje typu CaptureTheFlag multiplayer gracz wschodu miał swoje komunikaty radiowe, które widzi tylko on i tylko on może je wezwać. A gracz zachodu swoje. Gdy wstawiam wyzwalacz aktywacja radio alfa itp to to radio alfa widzą wszyscy na mapie.
- Sejtan
- ID Steam: sejtan24
- Numer GG: 6538171
Re: Osobne komunikaty radiowe dla wschodu i zachodu
To czy komunikaty radiowe są dla wszystkich, czy tylko dla jednej ze stron nie zależy od metody wywołania (w tym przypadku alpha 0-0-1), tylko od komend jakich użyjesz. Komenda globalChat jest dla wszystkich, sideChat tylko dla jednej ze stron. Wszystkie komendy radiowe znajedziesz TU. Miłej lektury 

Źle mnie zrozumiałeś chodzi mi o możliwośc wezwania np. tylko przez wschód albo tylko przez zachód.
- Sejtan
- ID Steam: sejtan24
- Numer GG: 6538171
W takim razie w warunku wyzwalacza, który odpowiada za wywołanie komunikatu kodem np 0-0-1 wpisz ((side player)==east). Opcję użycia radia będzie miał tylko gracz ze strony wschodniej. W miejscu player możesz wpisać nazwę jednostki, w miejscu east może być: west - zachód, resistance - ruch oporu, civilian - cywile. Szczerze mówiąc nigdy nie bawiłem się w misję pod MP, dlatego może to trochę inaczej wyglądać niż opisałem, ale ogólnie zamysł jest raczej ok