Komunikaty wysyła aktualny lider grupy

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Nex
ID Steam:

Komunikaty wysyła aktualny lider grupy

Post autor: Nex »

Sprawa ma sie następująco: grupa to oddział specnazów, który ma za zadanie reagować na wezwanie kodem alfa 0-0-1. Gdy kod ten zostaje użyty aktywuje się grupie pkt. nawigacyjny zaznaczony na domu generała "szukaj i zniszcz". Po zakończonych poszukiwaniach i wyeliminowaniu ewentualnych wrogów, chcących brutalnie zamordować generała grupa wraca do swojej bazy, by znowu czekać na wezwanie.

Pytanie brzmi co zrobić, aby komunikaty do mnie np. o dotarciu na miejsce, wyruszeniu z bazy, czy rozpoczęciu poszukiwań wysyłał aktualny żyjący lider grupy??

Używałem komendy:
(leader group s5) sidechat "Tu oddział Specnaz. Jesteśmy w drodze!";
(s5 to jakiś tam członek tej grupy nie lider)

Ale gdy on padnie komunikatu nie wyśle już nikt, mimo że pozostałych pięciu członków grupy żyje :(

I jeszcze jedno czy da sie coś zrobić by jak padnie już ostatni ze specnazów dostabym taki komunikat od kogoś tam i zablokowała by mi się możlwość użyciu kodu alfa?
Nex
ID Steam:

Re: Komunikaty wysyła aktualny lider grupy

bardzo prosze o jakąkolwiek pomoc :)
Awatar użytkownika
Sejtan
ID Steam: sejtan24
Numer GG: 6538171

Post autor: Sejtan »

Wpisz dowódcy oddziału specnazu np. grp1 = group this.... i dopiero potem można użyć komendy (leader grp1) siedeChat "Blablabla". Następnie w init misji, albo w wyzwalacz z warunkiem true wpisz np. PAPABEAR = [West,"HQ"]; i następny wyzwalacz z warunkiem: count units grp1 == 0, a przy aktywacji PAPABEAR sideChat "Wszyscy nie żyją" czy co tam chcesz :)
Nex
ID Steam:

wielkie dzięki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”