USS Nimitz- Waypointy na lotniskowcu i Take-off AI

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
fatboy1909
ID Steam:
Numer GG: 12755589
ID gracza: 0

USS Nimitz- Waypointy na lotniskowcu i Take-off AI

Post autor: fatboy1909 »

Witam wszystkich, :D :D
Mam pytanie dotyczące Nimitza który wypuścił Jdog a mianowicie jak można ustawić waypointy na płycie lotniskowca ? W moim przypadku jest tak że jak ustawiam waypointy to wsiąkają one pod podkład i dlatego nie mogę je aktywować kolejno bo odległość jest za daleko a trzeba wziąść pod uwagę że tafle morza a płyte lotniskowca dzieli około 18 metrów odległości. Wiem że była taka komenda dzięki której można było zwiększyć odległość kiedy ma się aktywować waypoint no ale nie jest to do końca rozwiązanie... :) :) Ale jak by mi ktoś podał tą komendę to bym był już uradowany :). Drugie pytanie kieruje do animacji jakie nam prezentuje Jdog związane z lotniskowcem. W readme są one podane np. [objectName, catNum]execVM "\JDG_carrier\scr\nim_cat.sqf"; . Z tego co ja rozumiem jest to na start AI z lotniskowca ? :D :D Probówałem to uruchomić i nie umiałem. Pozatem jest jeszcze coś takiego w readme:
"Carrier Classnames
Due to game limitations and modeling convenience, the Nimitz is composed of nearly 30
seperate models. Because of this, it is recommended to place the carrier via the editor.
However should you wish to dynamically spawn the carrier mid-mission, do so using the
following class: JDG_carrier_Spawner . This class will run a script that assembles the
entire ship and activates all needed scripts (catapults, arrestors, etc).
Other'
Nie chodzi tu o to że warunkiem aby wszystko działało poprawnie jest wpisanie 'JDG_carrier_Spawner'.... no właśnie gdzie? Gdzie trzeba to wpisać ??
;d Byłbym wdzięczny jakby ktoś podał mi możliwośći lotniskowca co do animacji i opisał w miare możliwośći jak to zrobić żeby wszystko działało :) Dziękuje.
To ja postawię pierwszy moją stopę na polu walki i ja ostatni z niej zejdę
tom3kb
ID Steam:
ID gracza: 209283

Re: USS Nimitz- Waypointy na lotniskowcu i Take-off AI

Post autor: tom3kb »

Tutaj powinieneś znaleźć wszystko o waypointach przejrzyj też odnośniki:
http://community.bistudio.com/wiki/addWaypoint
a tu z tym promieniem waypointa (jak bardzo jednostka musi się zbliżyć do waypointa, żeby go zaliczyło):
http://community.bistudio.com/wiki/setW ... tionRadius :)

Odnośnie animacji Nimitza itd to może ściągnij sobie kampanie Carrier Operations Duala tam w pierwszej misji ai startuje z lotniskowca, korzysta z katapult, jeździ po pokładzie, są animowane windy itp:
http://www.armaholic.com/page.php?id=15879
Popatrz w wyzwalacze i skrypty w misji i pewnie znajdziesz to czego potrzebujesz.
A to JDG_carrier_Spawner to wpisać pewnie trzeba w jakiś wyzwalacz, gdy chcesz żeby Nimitz ci się zrepawnował.
fatboy1909
ID Steam:
Numer GG: 12755589
ID gracza: 0

Re: USS Nimitz- Waypointy na lotniskowcu i Take-off AI

Post autor: fatboy1909 »

okey co do waypointów i linku który mi podałeś to szczerze i z ręką na sercu nie potrafię nic zacząć więc proszę o tą komendę chociaż a wiem że takowa była :) co do lotniskowca i kampanii którą mi podałeś to wszystko działa ładnie ale jak mam zobaczyć skrypty itd. ? bo kampania jest w jednym pliczku aby? :)) Więć wracam do poprzednich pytań :)) ps. 'JDG_carrier_Spawner' wstawiłem w wyzwalacz i nie dało to żadnych rezultatów w linii uruchomienia lotniskowca również... AI na płycie lotniskowca i tak kręci się w kółko po przejściu może jednego waypointa no i nie wiem nadal jak AI ma starkować i lądować :) ..... :| :|
To ja postawię pierwszy moją stopę na polu walki i ja ostatni z niej zejdę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”