Zmiana jednostki (multi).

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
<Maverick>
ID Steam:

Zmiana jednostki (multi).

Post autor: <Maverick> »

Witam wszystkich fanów ArmA.
Jestem w trakcie robienia misji do multi i potrzebuję komendy do edytora na podmianę jednostki. Wiadomo, że w single player wystarczy nacisnąć "t" i wybrać jednostkę, ale jak zrobić to w multi? Bez tego misja będzie do niczego, więc proszę o odpowiedź.
Przepraszam, jeśli taki temat już był, ale szukałem na forum pół godziny i nic nie znalazłem.
Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy będą skłonni odpowiedzieć.
Pozdrawiam. :)
"Ilość jest jakością samą w sobie." - Producent T-34.
Awatar użytkownika
FOX-PL*
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: Zmiana jednostki (multi).

Post autor: FOX-PL* »

Przeskakiwać w multi na inną jednostkę na, której przypadkiem może być inny gracz. Nie wiem ale ja sobie tego nie wyobrażam. Musisz bardziej sprecyzować co chcesz. Moim zdaniem wstawienie przykładowo 5 graczy jakiś różnych jednostek i możliwość przeskoczenia w lobby na inna profesje jest wystarczające.
W końcu nagle przeskakiwać nawet na AI i poruszać się inna jednostką jest idiotycznym pomysłem w multiplayer po to się gra z innymi ludźmi aby zapobiec przeskakiwaniu między pilotem żołnierzem medykiem czy snajperem itd. W końcu każdy z nas grający w misji pełni jakąś rolę posiadając jakieś przydzielone mu funkcje skryptowe pomimo iż umiemy strzelać jeździć latać.
Zastanów się czy nie przerobić misji, dobry mission marker najpierw patrzy co jest wstanie zrobić a dopiero bierze się do dzieła.
:coffee
Awatar użytkownika
<Maverick>
ID Steam:

Re: Zmiana jednostki (multi).

Post autor: <Maverick> »

Potrzebuję takiej komendy, gdzie po jej aktywacji zaczynam kierować inną jednostką. To jest luźna misja typu RPG, a gram tylko z kolegą, więc nie jest to profesjonalna, czy też bardzo poważna misja.
Jeżeli istnieje taka komenda, to prosiłbym o odpowiedź. :)
"Ilość jest jakością samą w sobie." - Producent T-34.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”