chodzi o to żeby moi żołnierze zaatakowali pozycję wroga i po wyeliminowaniu wszystkich wrogów zajęli ją
w tym celu wydaję grupie proste polecenie za pomocą punktów nawigacyjnych "ruszaj do" . i wygląda to tak :
grupa dociera w okolice tej pozycji , po czym gdy padają pierwsze strzały ci którzy byli najbliżej giną w starciu z wrogiem, ginie też kilku wrogów po czym cała reszta mojego wojska leżąc na ziemi w bezpiecznym miejscu nie rusza się z miejsca zamiast nacierać, kompletnie ignorując komendę "ruszaj do".
Inna sprawa, że wrogowie, do których strzelam kompletnie ignorują moją obecność i dają się wybijać jak muchy (inna sprawa kiedy trzeba mnie zajebać z nienacka, kiedy nie wiem skąd padają strzały)
Mam Arma II i OA. Może jakiegoś patcha muszę pobrać? Ale pamiętam że z tymi leżącymi tchórzami miałem już problem grając w Czarnorusi. Z tymi wrogami którzy nie chcą do mnie strzelać to pierwszy raz się spotykam
potrzebuję pomocy z misją
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Re: potrzebuję pomocy z misją
Patcha 1.59 najnowszego zawsze warto wrzucić, co ja piszę zawsze warto patchować grę to chyba zrozumiałe.
Odnośnie tego kładzenia się to nie "tchórzostwo"
widziałeś kiedyś co robią prawdziwi żołnierze jak padają strzały szczególnie w otwartym terenie gleba i ostrzeliwanie się, może ci się wydaje, że się nie ruszają, jeśli jest dużo przeciwników, o których wiedzą to strzelają do nich z danej pozycji jeśli mogą, a później ruszą dalej wzdłuż punktów trasy jak zrobi się bezpieczniej, czasem to trochę potrwa. Możesz też na pozycji wroga wstawić punkt trasy znajdź i zniszcz a na koniec ruszaj tam gdzie mają stanąć na końcu.
A tego z tym, że cie w ogóle ignorują to nie rozumiem, nie strzelają do ciebie wcale, zresztą za chwile piszesz, że załatwiają cie znienacka, to o co chodzi. Może cię w paru sytuacjach porostu nie zauważyli, albo byłeś zwyczajnie szybszy i to ty ich sprzątnąłeś, przecież w końcu to ty masz ich po wykańczać bo jakby oni cie ciągle zabijali to byś gry nie skończył, może zwiększ im "inteligencję" suwaczkiem w edytorze jak jest za łatwo. Chyba, że wrogom ustawiłeś w punktach trasy zachowanie beztrosko to wtedy nie kiwną palcem, jak będziesz do nich strzelał. I ten bluzg też niepotrzebny zupełnie
Odnośnie tego kładzenia się to nie "tchórzostwo"

A tego z tym, że cie w ogóle ignorują to nie rozumiem, nie strzelają do ciebie wcale, zresztą za chwile piszesz, że załatwiają cie znienacka, to o co chodzi. Może cię w paru sytuacjach porostu nie zauważyli, albo byłeś zwyczajnie szybszy i to ty ich sprzątnąłeś, przecież w końcu to ty masz ich po wykańczać bo jakby oni cie ciągle zabijali to byś gry nie skończył, może zwiększ im "inteligencję" suwaczkiem w edytorze jak jest za łatwo. Chyba, że wrogom ustawiłeś w punktach trasy zachowanie beztrosko to wtedy nie kiwną palcem, jak będziesz do nich strzelał. I ten bluzg też niepotrzebny zupełnie

Re: potrzebuję pomocy z misją
widziałeś kiedyś co robią prawdziwi żołnierze jak padają strzały szczególnie w otwartym terenie gleba i ostrzeliwanie się, może ci się wydaje, że się nie ruszają, jeśli jest dużo przeciwników, o których wiedzą to strzelają do nich z danej pozycji jeśli mogą, a później ruszą dalej wzdłuż punktów trasy jak zrobi się bezpieczniej, czasem to trochę potrwa.
oni się kładą i czekają aż jakiś wróg się wysunie, a jak się nie wysunie to leżą i czekają dalej - tak jakby zajmowali pozycję do obrony, a oni mają NACIERAĆ - co mam zrobić, żeby nacierali ?
ustawiłem "znajdź i zniszcz" - gówno to dało, nawet nie dotarli do tego punktuMożesz też na pozycji wroga wstawić punkt trasy znajdź i zniszcz a na koniec ruszaj tam gdzie mają stanąć na końcu.
rzeczywiście stoję naprzeciwko kilku kolesi i mierzę do nich a oni mnie nie widzą...Może cię w paru sytuacjach porostu nie zauważyli
a jakie domyślnie zachowanie ma wróg ustawiony bez żadnych punktów ?Chyba, że wrogom ustawiłeś w punktach trasy zachowanie beztrosko to wtedy nie kiwną palcem, jak będziesz do nich strzelał.