potrzebuję pomocy z misją

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
KidBreakz
ID Steam:

potrzebuję pomocy z misją

Post autor: KidBreakz »

chodzi o to żeby moi żołnierze zaatakowali pozycję wroga i po wyeliminowaniu wszystkich wrogów zajęli ją
w tym celu wydaję grupie proste polecenie za pomocą punktów nawigacyjnych "ruszaj do" . i wygląda to tak :
grupa dociera w okolice tej pozycji , po czym gdy padają pierwsze strzały ci którzy byli najbliżej giną w starciu z wrogiem, ginie też kilku wrogów po czym cała reszta mojego wojska leżąc na ziemi w bezpiecznym miejscu nie rusza się z miejsca zamiast nacierać, kompletnie ignorując komendę "ruszaj do".
Inna sprawa, że wrogowie, do których strzelam kompletnie ignorują moją obecność i dają się wybijać jak muchy (inna sprawa kiedy trzeba mnie zajebać z nienacka, kiedy nie wiem skąd padają strzały)
Mam Arma II i OA. Może jakiegoś patcha muszę pobrać? Ale pamiętam że z tymi leżącymi tchórzami miałem już problem grając w Czarnorusi. Z tymi wrogami którzy nie chcą do mnie strzelać to pierwszy raz się spotykam
tom3kb
ID Steam:
ID gracza: 209283

Re: potrzebuję pomocy z misją

Post autor: tom3kb »

Patcha 1.59 najnowszego zawsze warto wrzucić, co ja piszę zawsze warto patchować grę to chyba zrozumiałe.
Odnośnie tego kładzenia się to nie "tchórzostwo" ;) widziałeś kiedyś co robią prawdziwi żołnierze jak padają strzały szczególnie w otwartym terenie gleba i ostrzeliwanie się, może ci się wydaje, że się nie ruszają, jeśli jest dużo przeciwników, o których wiedzą to strzelają do nich z danej pozycji jeśli mogą, a później ruszą dalej wzdłuż punktów trasy jak zrobi się bezpieczniej, czasem to trochę potrwa. Możesz też na pozycji wroga wstawić punkt trasy znajdź i zniszcz a na koniec ruszaj tam gdzie mają stanąć na końcu.
A tego z tym, że cie w ogóle ignorują to nie rozumiem, nie strzelają do ciebie wcale, zresztą za chwile piszesz, że załatwiają cie znienacka, to o co chodzi. Może cię w paru sytuacjach porostu nie zauważyli, albo byłeś zwyczajnie szybszy i to ty ich sprzątnąłeś, przecież w końcu to ty masz ich po wykańczać bo jakby oni cie ciągle zabijali to byś gry nie skończył, może zwiększ im "inteligencję" suwaczkiem w edytorze jak jest za łatwo. Chyba, że wrogom ustawiłeś w punktach trasy zachowanie beztrosko to wtedy nie kiwną palcem, jak będziesz do nich strzelał. I ten bluzg też niepotrzebny zupełnie :)
KidBreakz
ID Steam:

Re: potrzebuję pomocy z misją

Post autor: KidBreakz »

widziałeś kiedyś co robią prawdziwi żołnierze jak padają strzały szczególnie w otwartym terenie gleba i ostrzeliwanie się, może ci się wydaje, że się nie ruszają, jeśli jest dużo przeciwników, o których wiedzą to strzelają do nich z danej pozycji jeśli mogą, a później ruszą dalej wzdłuż punktów trasy jak zrobi się bezpieczniej, czasem to trochę potrwa.

oni się kładą i czekają aż jakiś wróg się wysunie, a jak się nie wysunie to leżą i czekają dalej - tak jakby zajmowali pozycję do obrony, a oni mają NACIERAĆ - co mam zrobić, żeby nacierali ?
Możesz też na pozycji wroga wstawić punkt trasy znajdź i zniszcz a na koniec ruszaj tam gdzie mają stanąć na końcu.
ustawiłem "znajdź i zniszcz" - gówno to dało, nawet nie dotarli do tego punktu
Może cię w paru sytuacjach porostu nie zauważyli
rzeczywiście stoję naprzeciwko kilku kolesi i mierzę do nich a oni mnie nie widzą...
Chyba, że wrogom ustawiłeś w punktach trasy zachowanie beztrosko to wtedy nie kiwną palcem, jak będziesz do nich strzelał.
a jakie domyślnie zachowanie ma wróg ustawiony bez żadnych punktów ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”