witam,
może ktoś z Was spotkał się z czymś takim - chodzi mi o możliwość strzelania z pustej statycznej broni nie siedząc w niej jako strzelec. Np. "przykleić" km do uaza i będąc kierowcą uaza strzelać z kma bez celowania, coś jakby autofire w śmigłowcach.
jak to zrobić ?
pzdr
Zdalne strzelanie z broni statycznych
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Re: Zdalne strzelanie z broni statycznych
W prawie każdym pojeździe marz przełącz na ogień ręczny jak siedzisz na miejscu kierowcy [pokręć kółkiem myszy].Trochę to nie realistyczne ale da się strzelać [nie celować] już od ARMA 1.
Re: Zdalne strzelanie z broni statycznych
Tak kolego, dokładniej od pierwszego flashpointa, ale nie o to mi chodzi. Może sprecyzuję: przyklejam np Korda do Uaza za pomocą attachTo i teraz prowadząc tego uaza z pozycji kierowcy chcę strzelać z przyklejonego korda.
Potrafię to zrobić za pomocą np,
ale potrzebna mi jest możliwość wykorzystywania tej broni bez załogi, 'pustej', strzelec sobie celuje gdzie chce. Zależy mi na tym żeby jedna osoba mogła prowadzić pojazd i strzelać z przyklejonych do niego broni.
Nie wymyśliłem jak to zrobić i praktycznie nic na ten temat nie znalazłem, dlatego będę wdzięczny za wszelkie pomysły.
pzdr
Potrafię to zrobić za pomocą np,
Kod: Zaznacz cały
unit action ["useWeapon", unit, unit turretUnit [0], 1];
Nie wymyśliłem jak to zrobić i praktycznie nic na ten temat nie znalazłem, dlatego będę wdzięczny za wszelkie pomysły.
pzdr