Witam
Powiedzmy iż ściągam misje zrobioną przez gracza i tylko dla swoich potrzeb chciał bym zrobić by grać polskimi żołnierzami oraz pojazdami. W jaki sposób edytować misje gracza ?
Czy otworzyć/rozpakować ją programem Eliteness wrzucić do C:\..\Moje dokumenty\ArmA 2 Other Profiles i potem wejść w edytora i np. za żołnierza US wstawić PL a za strykera rosomaka. Czy jest to o wiele bardziej skomplikowane ? Proszę o pomoc bo jest to taki mały szczegół ale daje dużo przyjemności przy grze. Oczywiście aby ta misjia była z ACE.
Dziękuję za wszelkie info.
Jak edytować misje graczy i dodać polskie wojska ?
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Re: Jak edytować misje graczy i dodać polskie wojska ?
Dokładnie tak jak piszesz. Oczywiście addon polskich żołnierzy musisz dodać do katalogu AddOns, aby widniały w edytorze.
Tak dodane jest i widzę PL Armię.
A w jakim pliku jest ukryty tytuł misji który jest widoczny np. przy wyborze misji jak chcę postawić serwer ?
Czy misja będąc nie opisana czy ma ACE czy nie ma, zostanie przerobiona i gdy włączę swoim skrótem który posiadam ACE i resztę modów będzie misją zmodowaną ?
A w jakim pliku jest ukryty tytuł misji który jest widoczny np. przy wyborze misji jak chcę postawić serwer ?
Czy misja będąc nie opisana czy ma ACE czy nie ma, zostanie przerobiona i gdy włączę swoim skrótem który posiadam ACE i resztę modów będzie misją zmodowaną ?
Edycja misji niema tu nic do rzeczy. Jednak istotne jest aby nie zmienić nazw katalogu z ACE czyli ma być np: i do tego należy dodać mod jednostek PL. Pobrany z sieci nie może być zmodyfikowany, czyli np. ma nazwę @JednostkiPL to wtedy, go do skrótu dopisujemy, czyli.
Nazwa misji jest zapisana w edytorze w zakładce, Wywiad i w okienku nazwa:
Kod: Zaznacz cały
"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -nosplash -mod=@ACE;@ACEX;@ACEX_PLA;@ACEX_RU;@ACEX_SM;@ACEX_USNAVY;@CBA;
Kod: Zaznacz cały
@ACE;@ACEX;@ACEX_PLA;@ACEX_RU;@ACEX_SM;@ACEX_USNAVY;@CBA;@JednostkiPL
Panowie a jak zmienić aby checking operation plan był wybierany przez każdego a nie tylko trzech najlepszych graczy ?