MP coop HELP ! :)

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Flanker
ID Steam:
ID gracza: 0

MP coop HELP ! :)

Post autor: Flanker »

Witam . Otóż ostatnio nie bawiłem się w edytorze i wiele zapomniałem . Otóż mam kilka pytań .

*Po zapisaniu misji jak mam zrobić żeby potem była do odczytu tak jak inne misje które ściągam / są w głównym folderze .. etc ( chodzi mi o plik misji) .

* Czy mógł by mi ktoś podesłać jakiś prosty briegref tak abym mógł go zmodyfikować na potrzeby mojej misji ( najlepiej jakiś prosty i praktyczny )

* W wielu misjach MP jest taka opcja jak Revive . Możecie mi powiedzieć krok po kroku jak to zrobić ? :)

* Jak zrobić respa - tzn. jeśli ktoś zginie to jak zrobić, aby odradzał się w wyznaczonym miejscu ?

To chyba na tyle . Bardzo prosił bym o pomoc . Chcę stworzyć ambitnego coop'a jakich mało w sieci , a mam pomysł , tylko umiejętności tworzenia brak :)
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: MP coop HELP ! :)

Post autor: Marine91 »

1. Jak zapisujesz misje, to w okienku w którym podajesz nazwę misji, niżej zaznacz eksportuj do misji pojedynczej lub wieloosobowej.

4. W folderze misji zrób plik description.ext i wpisz w nim:

Kod: Zaznacz cały

respawn = 3
respawndelay = x (czas po jakim się odrodzisz w sekundach)
Następnie w edytorze wstaw marker z nazwą:

respawn_west
lub jeśli grasz wschodem to:

respawn_east
Wtedy będziesz się odradzał w miejscu markera. Działa to tylko na jednostki oznaczone jako grywalne. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 17:25 przez Marine91, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: MP coop HELP ! :)

Post autor: kondor »

Swoją powtórną przygodę z edytorem zacznij od zapoznania się z regulaminem.
Posty odpowiadające na pytania inne niż revive (który nie pamiętam, żeby był poruszany - chociaż mogę się myliś) będą usuwane.
Post Marine91 zawiera błąd, a nawet dwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”