Filmy

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

Dario
ID Steam:
Numer GG: 3830261
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: Filmy

Post autor: Dario »

Przecież nie wszystkich stać na operatora z Halowoodu i kamere za 20k $ ;)

A co do samego trailera ... ogólnie mi się podoba.
Obrazek
:weteran
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Od siebie mogę powiedzieć tyle, że cały film będzie nagrany w normalnej sekwencji filmowej (Cinema), z użyciem skryptów itd.
Element trailera był dla mnie eksperymentem :)
Dario
ID Steam:
Kontakt:

Nagrałem króciutki filmik przedstawiający obłęd M249 (taśma nie idzie w tą strone co trzeba):lol:

http://www.zshare.net/video/lol-wmv-um2.html
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2007, 20:20 przez Dario, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ice
ID Steam:
Numer GG: 1809885
Kontakt:

Post autor: Ice »

Dario pisze: Nagrałem króciutki filmik przedstawiający obłęd M249 (taśma nie odzie w tą strone co trzeba):lol:

http://www.zshare.net/video/lol-wmv-um2.html

W takim razie ze mną chyba coś jest nie tak. Zastanowłbyś się nad czymś parę razy, zamiast po raz kolejny powielać bzdury za jakimś tam bystrym matołkiem. Według mnie ma to coś wspólnego z efektem stroboskopowym. Podobne złudzenie ma miejsce choćby podczas wyświetlania obrazu obracającego się wirnika.
...just tell them I went crazy.
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Robi »

Ice pisze: Podobne złudzenie ma miejsce choćby podczas wyświetlania obrazu obracającego się wirnika.

...lub obracające się "wstecz" koła pędzącego samochodu ;)
Z drugiej jednak strony taśma nie przesuwa się na tyle szybko, aby pojawił się efekt "wsteczny". :roll:

ps.
Nie pamiętam dokładnie, ale w Abramsie, taśma przy kaemie dowódcy w ogóle się nie rusza podczas strzelania. No chyba, że przesuwa się na tyle szybko, że obraz nakłada się na siebie i w rezultacie wydaje się, jakby był statyczny. :D
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
Dario
ID Steam:
Kontakt:

Ice pisze: Według mnie ma to coś wspólnego z efektem stroboskopowym. Podobne złudzenie ma miejsce choćby podczas wyświetlania obrazu obracającego się wirnika.

Nie no, teraz to mnie rozbawiłeś :P :D :twisted: Ta broń musiałaby wystrzeliwac chyba z 3000 strz/min aby tego typu efekt powstał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ice
ID Steam:
Numer GG: 1809885
Kontakt:

Post autor: Ice »

Dario pisze:
Ice pisze: Według mnie ma to coś wspólnego z efektem stroboskopowym. Podobne złudzenie ma miejsce choćby podczas wyświetlania obrazu obracającego się wirnika.

Nie no, teraz to mnie rozbawiłeś :P :D :twisted: Ta broń musiałaby wystrzeliwac chyba z 3000 strz/min aby tego typu efekt powstał.

Na jakiej posdstawie tak uważasz? Możesz mi to wytłumaczyć czy tylko tak sobie gdybasz? Wystarczy nienajtrafniej dobrać czas pojedyńczej animacji do ilości klatek, zapętlić i już widzisz co chcesz, nie musisz osiągać jakichś niebotycznych prędkośi. Nie przesadzajmy. Chyba takimi idiotami nie są żeby nie wiedzieć w która strone ma się przesuwac taśma. Zresztą proponuje przyjrzeć się podanemu przez ciebie filmikowi nieco dokładniej. Zobaczysz, że na początku wszystko jest tak jak być powinno.
...just tell them I went crazy.
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Robi »

Ice pisze: Zobaczysz, że na początku wszystko jest tak jak być powinno.

Punkt dla Ice'a :twisted:
Kiedy się skupię to fakt... taśma przesuwa się do przodu, ale kiedy przestanę się skupiać to zasuwa do tyłu :lol:
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
Dario
ID Steam:
Kontakt:

Ten filmik jest niewyraźny i dokładnie nie odwzoruwuje przesuwanie sie tej tasmy. Włącz Arme i sobie zobacz. Porównaj także przesuwanie taśmy w M240.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”