Jakie minimalne łącze do multi.

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grzegorz
ID Steam: grzegorz75jan
Kontakt:

Jakie minimalne łącze do multi.

Post autor: grzegorz »

Witam.
Posiadam łącze radiowe, które coraz słabiej się spisuje. Mam dość lagów, frezów, dzwonienia po kulturalnych konsultantach którzy nic nie mogą oprócz przekazania reklamacji dalej a dalej to samo czyli nic. Może na parę dni. Bywało lepiej. Zastanawiam się z braku alternatywy nad Neostradą 2 Mb lub 6 Mb (wiadomo 1024*2lub6 /8 ) Upload po przeliczeniu to 32 i 64. Jest teraz promocja Neostrada na próbę. Wiadomo, że w różnych miejscach ta Neostrada różnie działa.
Czy wymienione prędkości wystarczą do grania po sieci. Obecnie gram w stare dobre OFP a jak będzie kasa na sprzęt to pogram w ARMę II.

Edit: Co jest ważniejsze, upload czy download w przypadku grania przez internet.
CPU - i5 3570K, SilentiumPC Fortis HE1225, Mobo - MSI Z77A-GD55, Mem - Kingston HyperX DDR3 2x4096MB 1600MHz, GPU - Gigabyte Radeon HD 7870 OC 2GB, LG W2220P, HDD-WDC WD6400AAKS, SSD-Plextor PX-128M5S, DVD-Lite-On iHAS122-18, PSU-XFX Black Edition XTR 550W, Obudowa - Silentium PC Gladius 400 Pure Black. Audio-Asus Xonar DX, Superlux HD668B
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Jakie minimalne łącze do multi.

Post autor: mant3z »

2 MB w zupełności wystarczą :) nawet będziesz mógł w czasie grania słuchać sobie radia internetowego.
Postaraj się jednak najpierw pójść do Neti albo innego usługodawcy a na końcu do TPSA. Zaoszczędzisz sobie nerwów i problemów, możesz mi wierzyć... jestem weteranem w walce z tą szatańską firmą.
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
Pokrakk
ID Steam:
ID gracza: 4883

Re: Jakie minimalne łącze do multi.

Post autor: Pokrakk »

Najważniejszy jest upload. Niestety większość (jeśli nie wszystkie) oferty skierowane do zwykłych użytkowników to łącza asynchroniczne więc ze zmniejszonym uploadem kosztem downloadu. Generalnie jednak z tego, co pamiętam, większość gier z palcem w d... zadowala się 128 kb uploadu (więc około 1Mb downloadu). Nie sądzę by Arma była w tej kwestii odosobnionym przypadkiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”