Problem z instalacją ! POMOCY

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Saladyn
ID Steam:
ID gracza: 0

Problem z instalacją ! POMOCY

Post autor: Saladyn »

Witam. Próbowałem wczoraj zainstalować Arma2 (oryginał) i oto co się stało - na początku wszystko szło dobrze, ale kiedy pasek instalacji doszedł do końca po prostu tak stanął i nic... ani anulować, ani zamknąć, ani zakończyć procesu się nie dało, więc walnąłem reset komputera (przyciskiem). Gra była zainstalowana w folderze, ale nie działała, nie można było jej odinstalować, gdyż nie było aplikacji uninstall, ani nie figurowała ona na liście programów w panelu sterowania. Usunąłem folder ręcznie.
Teraz gdy próbuję zainstalować grę - za każdym razem gdy pasek instalacji rusza - wyskakuje mi niebieski ekran i komp do resetu...
W związku z tym pytam, czy da się jakoś uniknąć formatowania, żeby sobie pograć? Może ktoś jest łeb i wie o co tutaj chodzi...
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Re: Problem z instalacją ! POMOCY

Post autor: Yac »

Możesz spróbować zrobić tak. Skasuj ręcznie wszystko , nie zapominając o folderach w Moich dokumentach. Później uruchom regedit i pousuwaj wszystkie wpisy w rejestrze dotyczące ArmA 2 . Po resecie kompa zainstaluj na nowo ArmA 2 .
Obrazek
Saladyn
ID Steam:

Post autor: Saladyn »

poradziłem sobie - zainstalowałem grę w trybie awaryjnym windows, instalowała się 1,5 godziny ale chodzi jak ta lala
nadal nie wiem co to mogło być
Awatar użytkownika
rossecki
ID Steam:

Post autor: rossecki »

zależy jaki system ;]
Obrazek
Arma II najlepsza ;]
Awatar użytkownika
Sorrow
ID Steam:

Post autor: Sorrow »

Witam serdecznie nie wiedzieć czemu instalacja zatrzymuje mi się w połowie paska i dalej nie chce ruszać nawet płytą mi nie mieli w napędzie ale za to u mnie można anulować proces jak bym mógł liczyć na pomoc był bym szczęśliwy :D
Mój sprzęt to:
procesor - Amd athlon x2 64 3.01ghz
4gb ram
grafika - geforce 8600gt

Instalacja udana po kilku rebotach kompa
Obrazek
jeronimo_77
ID Steam:

Post autor: jeronimo_77 »

U mnie podczas uruchamiania pojawia sie komunikat:

Data file too short 'addons\chernarus_data_layer.pbo'. Expected 219076429 B, got 146258499 B

co zrobić?

moj komp: procesor Intel Core i5-430M o częstotliwości taktowania 2.26 GHz, 3GB RAM DDR. Posiada wbudowaną kartę graficzną ATI HD 5650 i kartę dźwiękową.

z góry dzięki
Jeronimo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”