Advanced Combat Environment - ACE 2

"Zrób to sam" czyli dłubiemy w Arma2 (Arma2, Arma2OA)

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WarCity
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: Advanced Combat Environment - ACE 2

Post autor: WarCity »

Ponieważ jest tam frakcja, która nazywa się po prostu USA, a jest to to samo co Wojska Lądowe USA.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nick w ArmA: frAnEkKk
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:
ID gracza: 59578

Post autor: Jasina »

Uwaga ważne!!!
Jednostki NavySeals powodują crasze w multi
nick w grze: Jasina
Awatar użytkownika
LukeOne
ID Steam:

Post autor: LukeOne »

Marine91 pisze:ACE 2 dodaje piechotę morską w pustynnym marpacie. Nie wiem jak mogłeś ją przeoczyć ;)

Nie znalazłem i nie mam zamiaru szukać.
Marine91 pisze:Jeśli chodzi o US Army i ich kamuflaż, to nie jest to pustynny, tylko "uniwersalny" (czyt. nie nadający się ani na pustynie, ani do lasu, jedynie ładnie wygląda ale też nie dla każdego ;)).
(sam nazwałeś straykery pustynnymi) zwał jak zwał nie jestem znawcą wiem tylko że świetnie się spisuje w górach Afganistanu
Marine91 pisze:Przykładowo ja i moi znajomi gramy tylko i wyłącznie oddziałami Marines ;) Innymi szczerze mówiąc nigdy nie grałem i nie mam zamiaru :)
Marines są przereklamowani ;)
Marine91 pisze:Jak to złym? Po prostu lepiej żeby zrobili oddzielną kategorię, dodającą strykery w maskowaniu leśnym.
nie a sensu przecież są leśni Marines :) czy tam woodland marpat
combat ready
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Marine91 »

LukeOne pisze:(sam nazwałeś straykery pustynnymi)
Właśnie. Pustynne nazwałem strykery, a nie mundur żołnierzy, który nie nadaje się prawie do żadnego terenu...
LukeOne pisze:Marines są przereklamowani
LukeOne, szanuje Cię i nie chce obrazić, ale prawdę mówiąc wypisujesz głupoty :mrgreen:
LukeOne pisze:przecież są leśni Marines
Ja gram Marines, a ktoś inny może US Army, i brak tych jednostek będzie mu ograniczał możliwości tworzenia misji?
LukeOne pisze:Nie znalazłem i nie mam zamiaru szukać.
Nie wiem co chcesz osiągnąć uszczypliwymi odpowiedziami.
Obrazek
Awatar użytkownika
LukeOne
ID Steam:

Marine91 pisze:Właśnie. Pustynne nazwałem strykery, a nie mundur żołnierzy, który nie nadaje się prawie do żadnego terenu...
Co żeś sie uczepił tych mundurów ?
Marine91 pisze:LukeOne, szanuje Cię i nie chce obrazić, ale prawdę mówiąc wypisujesz głupoty :mrgreen:

Ja sobie żarty robię bo wszędzie tylko Marines
Marine91 pisze:Ja gram Marines, a ktoś inny może US Army, i brak tych jednostek będzie mu ograniczał możliwości tworzenia misji?
to Prawda ale po to są oddzielne addony
Marine91 pisze:Nie wiem co chcesz osiągnąć uszczypliwymi odpowiedziami.
Ja tylko nie lubię jak ktoś mnie poprawia swoimi mądrościami zresztą nic do ciebie nie mam bo nie raz mi pomogłeś.
combat ready
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Marine91 »

LukeOne pisze:Co żeś sie uczepił tych mundurów ?
Bo Ty na samym początku powiedziałeś o pustynnych pojazdach US Army, a ja zrozumiałem, że mówisz o ich mundurze :P
LukeOne pisze:Ja sobie żarty robię bo wszędzie tylko Marines
No rzeczywiście, ale nie ma co się dziwić, bo to oddziały, które w porównaniu do innych formacji są całkowicie niezależne (chodzi mi o to, że mają swoje lotnictwo, jednostki specjalne itp.) i wysyłane są na każdą wojnę, stąd ta popularność. Poza tym pełnią też funkcję reprezentacyjną, tak jak u nas Jednostki Reprezentacyjne Wojska Polskiego.
LukeOne pisze:to Prawda ale po to są oddzielne addony
To mówimy o tym samym, bo ACEX (leśne strykery) to przecież addon ;)
LukeOne pisze:Ja tylko nie lubię jak ktoś mnie poprawia swoimi mądrościami zresztą nic do ciebie nie mam bo nie raz mi pomogłeś.
Nie poprawiam Cie swoimi mądrościami (nie mam tego w zwyczaju :)) bo przecież nigdzie Twojej wypowiedzi nie poprawiłem i nie wytknąłem błędu, jedynie przeoczenie. Napisałeś coś takiego:
LukeOne pisze:od cholery niepotrzebnych jednostek np. pustynne pojazdy US Marines nie wiem na co skoro nie ma piechoty w pustynnym kamuflażu
W związku z tym napisałem, że jednak te pojazdy Marines się przydadzą, bo pustynna piechota morska również jest w ACEX.

PS. Lepiej skończmy bo rozmawiamy trochę nie na temat, za co oczywiście przepraszam adminów ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:

Podobno w ACE 1.7 Stable mają pojawić się ludzie z SAS niestety bez pojazdów, sama piechota :(
Awatar użytkownika
LukeOne
ID Steam:

Powinni rozbudować Czechów bo niby są ale ich nie ma bo w sumie to jedynie odziały zmotoryzowane dobrze że chociaż tego Mi-8 mają. A SAS to też bez sensu chociaż w sumie jest sens jak ktoś ma dodatek BAF ale z drugiej strony jest wiele dobrych addon`ów dodających jednostki SAS więc jak ktoś potrzebuje to już ma. Jedyne co naprawdę jest spoko w ACE to bronie które są naprawdę dobrze zrobione i przemyślane no i mają własną skrzynkę przez co nie robi się burdel.
combat ready
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:

ACE 1.7 Stable wydane!!! Więcej poczytajcie na http://www.armacenter.pl
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
Kontakt:

Post autor: JonPL »

Faktycznie, lepiej czytać po angielsku ;]

Wiesz, Sas, nie wszyscy mają u nas bana :D :hapy
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Addony - tworzenie oraz modyfikacja gry”