Maskowanie - krzak lub jakieś gałęzie

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
smar
ID Steam:
ID gracza: 0

Maskowanie - krzak lub jakieś gałęzie

Post autor: smar »

Co zrobić, aby w edytorze misji wstawić "krzak" ?

Normalnie roślinki wstawione są już w mapę edytorem terenu. Czyli krzaki (i drzewa) rosną tam, gdzie rosną. Ale np. ja chcę wstawić działo bezodrzutowe zamaskowane zielskiem. W starannie dobranym miejscu gdzie ma stać jest trochę drzewek/krzaczków. I chciałbym dodać jeszcze jeden, aby ładnie zamaskować stanowisko. Oczywiście mogę dać siatkę maskującą - ale ta jest nieco za duża i do tego łatwa do rozpoznania. Czy jest możliwość wstawienia "krzaka" podobnie jak np. wstawia się worki z piaskiem, umocnienia itp.? Nie chodzi o zadrzewianie całego terenu - lecz o maskowanie "stacjonarnej" broni.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: Maskowanie - krzak lub jakieś gałęzie

Post autor: kondor »

Normalnie chyba tego nie da się zrobić. Jest to spowodowane tym, że niektóre obiekty są zdefiniowane jako niepubliczne.
Dlatego powstają addony nazywane "editor upgrade'y", które "odblokowywują" je.
Więc poszukaj na armaholicu lub http://www.armedassault.info/index.php? ... cat=addons takich addonów (editor update/upgrade)
Awatar użytkownika
Sieku12
ID Steam:
Numer GG: 2176786
ID gracza: 0

Re: Maskowanie - krzak lub jakieś gałęzie

Post autor: Sieku12 »

da sie tak - na http://www.armaholic.com jest w addonach do ArmA'y II takie cos ze mozesz dokładać budynki, krzaki, ogrodzenia, drogi i wszstko co standardowo mozna znaleść na zwykłych mapkach :) wienc takie cos co Ty potrzebujesz to zaden klopot :) poprostu poszukac (jak znajde to to ci tu podal link)

[EDIT] - znalazłem i podaje link: KLIK

odrazu napisze jak to uzywać: wrzucasz tego addona wiesz gdzie :) i podczas gry dajesz gracza potem nową jednostke i zmienasz zna pusty i szukaj EU: wals, EU: roads, itd itd i bodajze "tres" badź "plants" to beda rośliny czy jakoś tak - i ustawiaj :)

P.S. - jesli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje :)
P.S. - jeśli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje :)

Polecam (film YouTube)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”