Polska telewizja przez internet

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Polska telewizja przez internet

Post autor: shelton »

Panowie,
w sieci ogłaszają się goście, którzy oferują sprzedaż programików umożliwiających niby oglądanie telewizji przez internet.

Czy ktoś z was może kiedyś już zaryzykował, kupił, używał i może coś powiedzieć na ten temat?

Ewentualnie wie, że gdzieś można znaleźć taki programik za darmo?

Siedzę daleko od domu, ale niedługo wracam, więc nie opłaca mi się instalować żadnych Cyfr+ itp.

Aha - i nie chodzi mi ofkoz o żadne iTV, TVN Gra itp., bo te które oficjalnie nadają, potrafię sobie ofkoz znaleźć sam ;)
Awatar użytkownika
PoitleK
ID Steam:
Numer GG: 2535531

Re: Polska telewizja przez internet

Post autor: PoitleK »

No i tutaj dochodzimy do pewnego problemu... Zalezy o jaka telewizje chodzi. "Tak zwane" kanaly telewizyjne dostepne sa na przyklad poprzez quicktime playera, ktory to jest w stanie odbierac broadcast z konkretnych zaimplementowanych i podpisanych jako kanalu urlkow... Prawdziwa TVoIP wymaga przede wszystkim łącza o downloadzie 6Mbit, bo taka pozwala na transfer obrazu z jakoscia dvd, czyli taka jak obraz transmitowany telewizja standardowa, tylko cyfrowy... Jesli interesujesz sie odbiorem broadcastu hdtv, potrzebujesz lacza 24Mbit :mrgreen:

Co do oprogramowania, ktore jest potrzebne do odbioru to te osoby proboja ci jedynie wcisnac "programiki", ktore to zawieraja zwykla liste urli, z ktorymi powinny sie polaczyc aby odbierac dany program, wszystko to mozesz znalezc sam, jesli dobrze poszukasz, no i jesli program ktory cie interesuje wogole udostepnia broadcast oIP. Odtwarzanie to zwyczajne wklejenie urlki to programu np. winampa, WMP, czy innego tam jakiegos...

jesli szerzej interesuje cie temat to sprecyzuj pytanka :D

I jeden wrocławski nieuk na koniec :aliens
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Sith Code
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: shelton »

OK, w takim razie sprecyzuję, że:

a). faktycznie znalazłem podobne programiki, które oferują... nic ;) Jakieś Interia TV, cztery kanały WP i oczywiście wszędobylski kanał TV Trwam. Jedyna fajna propozycja, jaka przypadła mi do gustu to iTVP, ale z nimi można łączyć się równie dobrze przez www ;)

b). liczyłem po cichu, że być może gdzieś uchował się jakiś serwer, na który ktoś wpuszcza sygnał np. z kablówki :D Kiedyś coś takiego mi się obiło o oczy, ale ofkoz wtedy nie było mi potrzebne. No, ale cóż, wygląda na to, że się przeliczyłem, a w każdym razie teraz nie znalazłem. A o jakie konkretnie programy mi chodzi? O te najzwyklejsze - TVP, Polsat, TVN, cokolwiek...

c). mam 8Mbit
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Nie wiem czy cos leci na zywo jednak wybor kanalow jest dosc spory:
http://channelchooser.com/

Cos tam obejrzec zawsze mozna.