Sprawy dot. Radia
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Sprawy dot. Radia
Widzę że z kondorem nie ma żartów...
Odpowiedź na pytania nr.2 znalezione(poprzedni temat), daje wam kolejne dwa:
3. Czy da się zmienić nazwę Radio Alfa na np. Desant?(ma się pokazywać w radiu we grze właściwej 0-0-1)
4. Jak zrobić żeby np. Radio Bravo pokazało się tylko po wypełnieniu warunku np. dotarcie do celu?
PS. NIE ZNALAZŁEM odpowiedzi na forum...
Odpowiedź na pytania nr.2 znalezione(poprzedni temat), daje wam kolejne dwa:
3. Czy da się zmienić nazwę Radio Alfa na np. Desant?(ma się pokazywać w radiu we grze właściwej 0-0-1)
4. Jak zrobić żeby np. Radio Bravo pokazało się tylko po wypełnieniu warunku np. dotarcie do celu?
PS. NIE ZNALAZŁEM odpowiedzi na forum...
Re: Sprawy dot. Radia
Komendę radiową możesz nazwać dowolnie. Pod kolumnami do wpisywania czasu wyzwalacza masz po prawej stronie okienko "tekst". Tam wpisujesz nazwę.

Dzięki... tylko nie byłem pewny czy to to... ale co z pytankiem nr. 4?
Trzeba stworzyć wyzwalacz dynamicznie (nie w edytorze) lecz w skrypcie poprzez komendę: http://community.bistudio.com/wiki/createTrigger
Kondor będziesz tak miły i sam napiszesz mi jak to ma wyglądać bo jestem na poziomie -1 w skryptach. Będę wdzięczny 
PS. Kolejna sprawa, tym razem chory błąd:
Próbowałem walnąć własną muzykę do misji, a kiedy próbuję odpalić misję w edytorze wywala mi błąd, iż w 8 linijce gdzieś brakuje znaku }
Muzyka w folderze jest, a tak wygląda Description.ext:

PS. Kolejna sprawa, tym razem chory błąd:
Próbowałem walnąć własną muzykę do misji, a kiedy próbuję odpalić misję w edytorze wywala mi błąd, iż w 8 linijce gdzieś brakuje znaku }
Muzyka w folderze jest, a tak wygląda Description.ext:
Błagam wyłapcie o co chodzi...class CfgMusic
{
tracks[]={};
class Muzyka1
{
name = "ACDC - Highway to Hell";
sound[] = {"\ACDC - Highway to Hell.ogg", db+0, 1.0};
};

brakuje ci jednego }; na końcu
używaj wcięć to takie rzeczy widać od razu, dobre edytory tekstowe też podświetlają nawiasy niesparowane, trzeba tylko dać podświetlenia z C++.
używaj wcięć to takie rzeczy widać od razu, dobre edytory tekstowe też podświetlają nawiasy niesparowane, trzeba tylko dać podświetlenia z C++.
cfog skończył się na kill'em all
Dzięki miszczu
. No i robota zakończona...
Jakby co to napiszę edita...

Jakby co to napiszę edita...