1. Chciałem z bratem zagrać przez LAN ale pokazuje się błąd, że ten sam klucz i się nie da. Zainstalowałem mu z kluczem z internetu (Boziu wybacz) i pokazuje się teraz w zamian, że klucz jest nieprawidłowy. Pytanie - czy jest sposób żebym zagrał z bratem na LANie bez kupowania 2 egzemplarza gry (ale w ten sposób, że to ja tworzę grę - jak u niego robię to coś tam działa, ale on nieszczęśnik zmuszony jest do bycia dowódcą, [nie zamierzam grać na jego kompie bo czuję się nieswojo])?
2. AIki na multi są tak durne, że nawet w misjach Bohemi (Wojna domowa) przez 10 pierwszych minut leją na wszystko i stoją na baczność, a AIkowy generał nie chce nic budować. Jest na nie sposób?
3. ---
4. Polska wersja na najnowszym patchu działa w 50% (w połowie kwestii pokazuje się napis po angielsku, że tekst do tłumaczenia). Czy jest jakaś nowa oficjalna wersja polonizacji? Wiem, że grę tłumaczyli LEMusy, ale samo to, że ją tłumaczyli do czegoś ich obowiązuje. Albo chociaż jakieś nieoficjalne spolszczenie.
5. Z tyłu okładki jest napisane, że można przejść kampanię w trybie współpracy, ale dane misje pokazują się dopiero jak je przejdę w singlu. Czy da się to jakoś ominąć? Bo wolał bym je przejść raz w trybie współpracy, a nie dwa razy.
6. Czy warto się tak męczyć dla tej gry?

7. Czy grywacie jeszcze w ArmA 2 bez dodatku czasami? Są jakieś Polskie serwery pod wersję bez dodatku? Mam zamiar kupić, ale dopiero za jakiś czas.
8. Jak AI zameldować swoją pozycję/kazać podać jego pozycję. Czemu kiedy już jestem "zagwiazdkowany" AI nie chcą mnie leczyć, nawet jak wołam je po kilka razy. Jak AI kazać leczyć kogoś innego niż ja, kiedy ten "ktoś inny" jest daleko ode mnie, a nie mam go zaznaczonego na mapie (jeszcze żyje). Najlepiej dajcie link do całego poradnika dowodzenia AI, bo z nimi już nie wytrzymuję ;(.
Kolejny przejaw głupoty AI: Każę wejść im do helikoptera, to ZAWSZE jeden i ZAWSZE ten sam "zachacza" o tylne śmigło i muszę debila ratować.
9. Co zrobić, żeby w pierwszym scenariuszu od Bohemii przejść przez pierwszą wioskę? U mnie zawsze Przeciwnicy gromią moich i nie dają im żadnych szans, a tamci nie leczą ani siebie nawzajem, ani mnie.
Ale coś więcej niż edytor?Mumin pisze:6. Warto i to bardzo(Edytor is the best!)

Jak coś mi się przypomni, albo będę mieć nowy problem to dopiszę

Z góry dzięki za odpowiedzi