Jak wyłączyć moduł zmęczenia w biegu (Ace)?

"Zrób to sam" czyli dłubiemy w Arma2 (Arma2, Arma2OA)

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
thisrox
ID Steam:
Numer GG: 6760268
ID gracza: 0

Jak wyłączyć moduł zmęczenia w biegu (Ace)?

Post autor: thisrox »

Witam orientuje się ktoś może jak wyłączyć ACE stamina system? irytujący jest ten moduł :/ po krótkim biegu obraz raz jest normalny ,a zachwile czarny i moge jedynie sie czołgać ok odsapne chwile ok znowu biegne 10s i znowu to samo! zwłaszcza ze mam do przebiegniecia ponad 5 km!!!
Awatar użytkownika
ufoman
ID Steam:
ID gracza: 40452
Kontakt:

Re: ace 2

Post autor: ufoman »

Jest modul w edytorze.
Tyran
ID Steam:

Post autor: Tyran »

Ten moduł działa świetnie ,używam go już od jakiegoś czasu. :hapy
Domination z edytowane prze zemnie spisuje się świetnie.
I tak biorę SAW[BAZUKA] i m249 i jazda w miasto. :violent
Nieraz miałem więcej nisz 100kg na plecach.
Awatar użytkownika
thisrox
ID Steam:
Numer GG: 6760268

Post autor: thisrox »

Że co? co wy piszecie? :? zrozumieliście wogóle o co mi chodzi? bo wydaje mi sie że nie..Powtórze jeszcze raz chodzi mi o to jak wyłączyć tą funkcje ACE 2 w ktorej moj żołnież sie męczy czyli obraz mi miga na czarno jedynie moge sie poruszac na leżąco! i strasznie mnie to irytuje bo po krotkim biegu on sie juz męczy chwile odsapne i biegne dalej kilka sekund i on znowu zmęczony i znowu postój ,a robie teraz misje w ktorej musze przebiec ponad 5 km! i z tym modułem to z 3 dni mi to zajmie :(
Awatar użytkownika
Rafalsky
ID Steam:

Post autor: Rafalsky »

co ty piszesz ? z jakim niby modułem zajmie Ci to 3 dni? :) Pierwsze słyszę aby był moduł który odpowiada za efekt zmęczenia. Efekt zmęczenia jest w ACE i tyle. :)

natomiast jest moduł "No Stamina", o którym Ci Ufoman napisał! którym wyłączasz ten efekt zmęczenia.
! NO AMMO CRATES, NO RESPAWN, NO 3D VIEW, NO CHAT !
Awatar użytkownika
Dymion
ID Steam:
Numer GG: 272204

Post autor: Dymion »

Reasumując - jeśli przy tworzeniu misji twórca nie zastosował modułu "No Stamina", to podczas gry, nie da się z tym nic zrobić i twoja postać będzie się męczyć i tyle. Jeśli grasz na SP to możesz sobie tą misji edytować dodając opisany moduł, jeśli grasz na MP (np. na publiku), to nic z tym nie zrobisz. Po prostu mniej ładuj postaci na plecy i wtedy możesz spokojnie biegać.
eliiot47
ID Steam:

Post autor: eliiot47 »

Witam - mam pytanie odnośnie configu ACE2. Czy jest możliwe zakładanie np. stoperów w kampanii dla pojedynczego gracza.
Pytam, ponieważ w edytorze robię to bez problemów, natomiast w kampanii stopery są dostępne lecz nie umiem ich użyć.
Awatar użytkownika
Ryder666
ID Steam:

Post autor: Ryder666 »

Mam podobny problem co przedmówca.
Podczas gry online nie mogę zakładać stoperów ani gogli ani maski (czarna i gazowa).
Chociaż widzę, że inni uczestnicy rozgrywki mogą.
Używam menu ace i działa mi Huntir, podkładanie ładunków z wyzwalaczami, rzucanie granatów, latarka itp. , natomiast zakladnaie masek i stoperów mam na szaro "Gogles/Mask" i nic
z tym nie moge zrobić podczas gdy inni gracze nie mają problemów. I jak sie pytam czemu tak to piszą żebym mneu ace używał. NO przecież UŻYWAM !
Wkurza mnie to.
Mam aktualne ACE 2 dla ARMA2 przez Addon Sync 2009 instalowane a w lini skrótu mam wpisane :
"D:\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2.exe" -nosplash -mod=@CBA;@ACE;@ACEX;@ACEX_SM;@ACEX_PLA;@Panthera;
O co tu chodzi ??? Pomoże ktoś ? Dam plusa.
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Marine91 »

A zmieniłeś swój nick w configu Ace? Jeśli nie to wejdź w główny folder army -> userconfig -> ace -> ace_clientside_config.hpp
Poszukaj tam "class identity" i pod napisem "edit below this line" wpisz zamiast John Doe swój nick którego używasz w grze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ryder666
ID Steam:

Post autor: Ryder666 »

Marine91 pisze:A zmieniłeś swój nick w configu Ace? Jeśli nie to wejdź w główny folder army -> userconfig -> ace -> ace_clientside_config.hpp
Poszukaj tam "class identity" i pod napisem "edit below this line" wpisz zamiast John Doe swój nick którego używasz w grze.
To już dawno mam ustawione, więc to nie to.

Ah już mam, w nazwie profilu nie może być spacji, już działa :plane :1th
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:
ID gracza: 59578

Post autor: Jasina »

a na pewno masz wyedytowane obie linie? Bo w moim przypadku to wygląda tak:

name = "Jasina";
//};
//
//