Coop PvP by HARC

Arma2 oraz Arma2OA: Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
VoY
ID Steam:
Numer GG: 3308113
ID gracza: 0

MP granie z Magyar'ami

Post autor: VoY »

Panowie, nasi serdeczni koledzy z Węgier zapraszają zainteresowanych do wspólnej zabawy:

In 3 days from now, we're having a fight-night over on our server, opening with a new C&H map and continuing with a hostage rescue, which is also PvP. Not coop. You guys are of course welcome to join.
The tricky part is you will need quite a few addons:
-ACE mod
-Namalsk island + patch
-Isla Duala island
-a tiny addon for the hostage rescue map from our TS.

We plan to gather at 20:30 and start at 21:00 sharp. Hope to see some of you guys there, if you feel like it of course, and have the time. We can ply PL-Vs.-HU if we have balanced numbers, if not, mixed teams.

Cheers,
teaCup
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 14:10 przez VoY, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuki
ID Steam:
Kontakt:

Re: MP granie z Magyar'ami

Post autor: Kuki »

Ja się piszę ^^
"Gra to tylko zabawa" - a więc żeby dobrze się bawić, trzeba dobrze grać ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Że niby to jest dzisiaj? Bo nie podałeś daty
Awatar użytkownika
Rafael3D
ID Steam:
Numer GG: 11844

Post autor: Rafael3D »

SaS TrooP pisze:nie podałeś daty
w 1. zdaniu stoi jasno: za 3 dni.
Awatar użytkownika
Mizz
ID Steam:
Numer GG: 2700647

Post autor: Mizz »

Rescue Coop Mission + Capture Hold

Jako jeden z dwóch osobników reprezentujących polską scenę Arma2 miałem okazje spędzić wieczór z naszymi węgierskimi kolegami. Zaserwowali nam oni potrójną dawkę adrenaliny ponieważ od godziny 2030 do 0100 zdążyliśmy zagrać aż 3 mapki.

1) Capture and Hold, Utes, Airport -wszystkim znana i lubiana więc pominę szczegółowy opis potyczki

2) Capture and Hold, Namalsk Island, Xxxx (nie pamiętam nazwy) - tutaj nastąpiło trochę zmian. Pierwsze co rzuca się w oczy to nieliniowe rozstawienie sektorów. są "porozrzucane" po mapie, co wg mnie wpływa na korzyść realistycznego odwzorowania pola walki. Sektory są zrożnicowane, m.in: tama ( bardzo fajny sektor,składa się z w/w tamy + kompleksu kilku budynków), radar, budynek przy lotnisku, i fabryka. Sektory są większe i mniejsze co powoduje, że o każdy sektor walczy się trochę inaczej np. fabryka to raczej CQB na całkiem sporym obszarze, zaś radar to po prostu jeden bunkier, który musimy zająć. Jeśli chodzi o sprzęt to po stronie BLUFOR hmvv Mk19, hmvv MG, 2 wersje Strykera,blackhawk OPFOR analogicznie UAZy, BMD ( radziecki bojowy wóz piechoty przeznaczony dla wojsk powietrznodesantowych) i mi17. Jeśli chodzi o sektory to czas przejmowania znacznie skrócono do kilku sekund, po przejęciu widzimy i słyszymy komunikat radiowy co dodaje smaczku rozgrywce:)

NO I GWÓŹDŹ PROGRAMU

3) HARC Rescue Coop PVP ( nazwa jest jeszcze raczej robocza ale oddaje zasady tej rozgrywki ) rozgrywka polega na odbiciu zakładnika z rąk terrorystów. rozgrywana jest zawsze w stosunku 2:1 czyli 10vs5,20vs10 itd. Stroną przeważająca liczebnie jest BLUFOR. Zakładnikiem jest również gracz. I tutaj pewnie padnie pytanie kto chciałby grać jako zakładnik czyli robić przysłowiowe "nic". Nic bardziej mylnego, chociaż sam zadawałem sobie te pytanie w myślach. W rolę zakładnika wcielił się Hibrid, który doskonale zagrał swoją rolę między innymi zagadując terrorystów lub próbując swoim zachowaniem naprowadzić Marines na pozycje terrorystów. Oczywiście na sloty terrorystów i zakładnika dobrze jest wybierać osoby którym nieobcy jest "role-play" wtedy rozgrywka staję się naprawdę ciekawsza. Tutaj posłużę się przykładem, że dzięki użyciu nakładki/moda a2t direct sound na ts3 mogliśmy jako podchodzący do celu oddział marines usłyszeć rozmawiających i śmiejących się terrorystów, zabawe potęgowało to, że terroryści mówili po węgiersku więc mimo szczerych chęci nie mogliśmy zrozumieć o czym rozmawiają :).
Zagraliśmy 2 szybkie rozgrywki rescue coopa w tym jedną w nocy ( nocna trzymała naprawdę w napięciu pomimo że nie jestem fanem nocnych rozgrywek). Niestety frekwencja była słaba bo na rescue coopach graliśmy 5vs2 + 1 zakładnik.

Podsumowując,
Frekwencja strony polskiej była naprawdę słabiutka (ja + immmer) , ponadto uważam że topic powinien być zamieszczony pod innym tytułem. "granie MP z Magyarami" jest zbyt tajemnicze i nie dla wszystkich może jasne (Magyar WTF?) Szkoda by było zaprzepaścić ten projekt HARCów przez słabą frekwencję.
Jeśli chodzi o Mody to tak jak Voy wymienił je w poście wyżej. Trochę tego jest ale ja z pomocną dłonią Hibrida skonfigurowałem wszystko w niespełna godzinę. Jeśli chodzi o wersje ACE2 to HARC polecają stosować program AddonSync który można skonfigurować tak aby aktualizował ACE2 do wersji z servera HARC. ( na tę chwilę ver. 350)

Mam nadzieję że nastepnym razem frekwencja bedzie większa i bedziemy mogli stworzyć nasz własny polskojęzyczny oddział. Dla osób chętnych do gry , które mają problemy z konfiguracją modów służę pomocą proszę napisać do mnie na PW

Pozdrawiam
Mizz
Who Dares Wins
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Rafael3D pisze:
SaS TrooP pisze:nie podałeś daty
w 1. zdaniu stoi jasno: za 3 dni.
Nie podał daty kiedy otrzymał to oświadczenie. Już wszystko jasne :P
Czyli pierwszy dzień był wczoraj. Piątek odpada?
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:
Numer GG: 6869863

Post autor: DRIVER »

Jak w rozgrywke ma wchodzic C&H to zawsze jestem zainteresowany. Rozumiem ze spotkanie odbedzie sie na ich TS?

Moze ktos podac namiary na ich TS?

No ale "you can count on me" :)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 17:13 przez DRIVER, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Post autor: PROCIK »

Czegoś nie kapuje, wczoraj było napisane, ze za 3 dni a teraz Mizz pisze ze już było??? dlatego nie było frekwencji.
Awatar użytkownika
VoY
ID Steam:
Numer GG: 3308113

Post autor: VoY »

Trochę wyjaśnień z mojej strony.
Mail od TeaCup'a był wysłany 3 dni przed zabawą. Ja odebrałem go w dzień zabawy. Nie chciałem olać tematu więc trochę na szybko zrobiłem topic. Alternatywy miałem dwie - wcale albo szybko. Wybrałem to drugie.
Teraz jest czas na przygotowanie się do kolejnej rozgrywki. Będą się odbywały regularnie jak VB tylko że we wtorki z tego co wiem.

Mizz podaj propozycję zmiany nazwy dla tematu i się zrobi?
Obrazek

Obrazek
danieldino
ID Steam:

Post autor: danieldino »

Przyjemny Multiplayer z Węgrami :D może być ??:D
Awatar użytkownika
Mizz
ID Steam:
Numer GG: 2700647

Post autor: Mizz »

proponuje coś w stylu

Rescue Coop PVP by [H.A.R.C]

uważam że w samym tytule dobrze by bylo umieścić chociaż jakies wskazówki odnośnie trybu w jakim gra się ma odbywać.
Who Dares Wins
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”