Jak mam zrobić aby uzyskać podobny efekt?! Tylko błagam nie odsyłajcie mnie do jakichś linków z zagranicznym językiem
Flir w Apachu lub Cobra
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
- TwiX
- ID Steam:
- Numer GG: 5743203
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Flir w Apachu lub Cobra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vrUL6fHBdmg[/youtube]
Jak mam zrobić aby uzyskać podobny efekt?! Tylko błagam nie odsyłajcie mnie do jakichś linków z zagranicznym językiem
Re: Flir w Apachu lub Cobra
FLIR jest także w modzie ACE 2 jednak z tego co wiem Cobra go nie posiada (Apache i pojazdy opancerzone mają).
PS. Ten FLIR podany przez Variego u mnie nie działał. Jeśli u Ciebie będzie to samo to użyj tego skryptu:
http://www.armaholic.com/page.php?id=6536
Jak nie będziesz umiał go przenieść do swojej misji to pisz na PW. Postaram się pomóc.
PS. Ten FLIR podany przez Variego u mnie nie działał. Jeśli u Ciebie będzie to samo to użyj tego skryptu:
http://www.armaholic.com/page.php?id=6536
Jak nie będziesz umiał go przenieść do swojej misji to pisz na PW. Postaram się pomóc.

Wytłumaczę to też w tym temacie może komuś jeszcze się przyda.
Po wypakowaniu tego pliku co podałem mamy:
1. mission.sqm
2. init.sqf
3. folder script
Plik init.sqf i folder script kopiujemy do naszego folderu z misją. Od tej pory w menu akcji mamy opcję FLIR.
Ten FLIR jest dobry tylko dla osób, którym nie działa podany przez Variego lub nie chcą instalować addona ACE 2 (tutaj moim zdaniem jest najlepszy FLIR). Pozdrawiam.
Po wypakowaniu tego pliku co podałem mamy:
1. mission.sqm
2. init.sqf
3. folder script
Plik init.sqf i folder script kopiujemy do naszego folderu z misją. Od tej pory w menu akcji mamy opcję FLIR.
Ten FLIR jest dobry tylko dla osób, którym nie działa podany przez Variego lub nie chcą instalować addona ACE 2 (tutaj moim zdaniem jest najlepszy FLIR). Pozdrawiam.

- TwiX
- ID Steam:
- Kontakt:
Sory że zadaję takie pytania ale jak z tego skorzystać np. w Apachu ?! Dopiero uczę się tworzenia w arma :p
Coś trzeba w jednostkach powpisywać, te skrypty, czy w maszynach?
Gdzie to wkleić:
Coś trzeba w jednostkach powpisywać, te skrypty, czy w maszynach?
Gdzie to wkleić:
Kod: Zaznacz cały
call compile preprocessFileLineNumbers "script\FLIR_function.sqf";
_vehicle = YourVehicle;
[_vehicle] execVM "script\FLIR_init.sqf";Re: Flir w Apachu lub Cobra
Nic nie wpisujesz... Przenosisz po prostu te pliki (całe pliki bez wchodzenia i edycji) co Ci wypisałem do folderu z misją i to wszystko. Nic wpisywać nie trzeba.
A FLIR-a włącza się w menu akcji (rolka myszy).
A FLIR-a włącza się w menu akcji (rolka myszy).

- TwiX
- ID Steam:
- Kontakt:
Hm... Działa, ale jest jedno ale.... Nie wiem czy to błąd czy tak misja jest ustawiona ale gdy włączę misję mogę tylko używać myszki i klawiszy do ustawień kontrastu w flirze ( <- nie wiem czy dobrze napisałem :p ) Nie mogę nawet wcisnąć klawisza "Esc" żeby opuścić misję ani wyskoczyć z helikoptera 
A sprawdź po wrzuceniu tego do własnej misji, która zapewne nie będzie już "tak ustawiona", przy czym stawiam na to, że to jednak jakiś problem ze skryptem.