Mam pare prostych pytan.
Mianowicie, na ktorych mapach mozna kupowac pojazdy, a na ktorych nie i jak je odnajdywac pozniej?
Jak najlatwiej rozroznic kto jest przyjaciel a kto nie

Pozdrawiam!
Moderator: Inkwizytor
Pojazdy, uzbrojnienie i inne wyposażenie kupuje się w misjach WARFARE (najczęściej gramy właśnie w to)BAQ pisze:Witam, jestem poczatkujacym graczem ARMA 2 , od wczoraj mianowiciegra mi sie spodobala.
Mam pare prostych pytan.
Mianowicie, na ktorych mapach mozna kupowac pojazdy, a na ktorych nie i jak je odnajdywac pozniej?
Jak najlatwiej rozroznic kto jest przyjaciel a kto nieczy tylko mundurem ?
Pozdrawiam!
AD1: Czarnoruś nie jest za duża - dołączyłeś pod koniec rozgrywki, wystarczy spojrzeć na mapę by odszukać wroga (wszystko co nie jest zielone w miastach to wróg) - poruszające się niebieskie prostokąty to przyjacielBAQ pisze:Aha okej, dzieki Panowie, a mam jeszcze jedno pytanie,
dolaczylem do gry w trybie Warfare, no i strasznie dlugo trzeba szukac przeciwnikow.
Nie uwazacie, ze ta cala Czarnorus jest za duza ?
Zeby znalesc przeciwnika to ze 20 minut jezdzilem szukalem.
Czy wy tez tak wolno znajdujecie wroga? Sa jakies tryby w tej grze, gdzie szybciej znajduje sie wroga i walka jest troszke bardziej dynamiczniejsza) ??
Aha i jeszcze jedno pytanko![]()
na stronie bylo napisane, ze moze grac do 50 graczy online, a ja widze czasami serwery po 70-80, to jakis blad czy faktycznie tyle ludzi moze grac online w ARME 2??
Jeszcze jedno pytanko)
Jest moze gdzies legenda opisana mapki) ? Bo niewiem, co niektore rzeczy oznaczaja na mapie w grze
Jest kilka serwerow ktore hostuja tego typu gre. Poza tym zapomniales jeszcze o C&H.HTM pisze:AD2: jest DM, TDM jest CTF ale praktycznie nikt tego nie ustawia - od tego są inne gry FPS (cod4, MW2, GRAW2, A*A) - czasem sobie to ustawiamy na serwerze, ale rzadkoBAQ pisze: Czy wy tez tak wolno znajdujecie wroga? Sa jakies tryby w tej grze, gdzie szybciej znajduje sie wroga i walka jest troszke bardziej dynamiczniejsza) ??
albo czytasz bez zrozumienia albo nie rozróżniasz pojęć "rodzaj gry" od "typu rozgrywki"kondor pisze: "Od tego sa inne gry FPS" - to moze od razu nie uzywajmy smiglowcow, bo od tego sa inne symulatory, pojazdow, bo sa inne lepsze wyscigowki
jest - trzeba poklikaćBAQ pisze:ok, dzieki koledzy zaraz popatrze ten podrecznik)
Hmmm, na waszym forum CKSS nie znajduje mi zadnego Poradnika ;/
A ty jestes wyznacznikiem do czego ta gra sie nadaje?HTM pisze:arma2 nie nadaje się JAKO GRA do rozgrywek DM, TDM
Kto twierdzi że WARFARE to gra tylko z AI - wyłączasz w parametrach okupację i pozostaje zajmowanie miast i walka o nie, no i obrona sztabu (ukryj, a zniszcz HQ wroga).kondor pisze:A ty jestes wyznacznikiem do czego ta gra sie nadaje?HTM pisze:arma2 nie nadaje się JAKO GRA do rozgrywek DM, TDM
Owszem, nadaje sie. Bardziej niz do pasjonujacych coopow przeciwko AI.